Fjern GandCrab 5.2-virus (Bonus: dekrypteringssteg) - oppdatert apr 2019

GandCrab 5.2 fjerningsguide for virus

Hva er GandCrab 5.2 ransomware?

GandCrab 5.2 er et ransomware som dukket opp kort tid etter lanseringen av Bitdefenders dekrypteringsprogram for tidligere versjoner

GandCrab 5.2 ransomwareGandCrab 5.2 er et kryptovirus som ble lansert kort tid etter at sikkerhetsekspertene lanserte dekrypteringsprogrammet for alle tidligere varianter, inkludert en av de hissigste typene, GandCrab 5.1. Viruset har vært en av de alvorligste truslene i det siste, og infiserer brukere via phishing, exploit kits, falske oppdateringer og andre distribusjonsmetoder. GandCrab 5.2 benytter en sikker kryperingsalgoritme for å låse filer, og krever deretter en løsesum. Persondata merkes med filendelsen .[random], og det legges igjen en melding med filnavnet [random]-DECRYPT.txt i hver av mappene med infiserte filer. Denne versjonen av viruset ser ut til å ha blitt endret noe, med små forskjeller i løsesum ($ 550 i Dash eller BTC) og betalingsinstruksjoner via nettleseren Tor. Innen få dager etter at viruset ble oppdaget, rapporterte malware-forskere om mer enn ti opplastinger fra ofrene. På tross av at GandCrab 5.2, som ikke kan dekrypteres, fremdeles spres aktivt, har ekspertene oppdaget av V5.1 fremdeles distribueres ved hjelp av Fallout EK.

Navn GandCrab 5.2
Type Cryptovirus
Familie GandCrab
Utvidelse 5-10 vilkårlige tegn
Løsepenger $550 i Dash eller BTC (kan variere)
Melding [random]-DECRYPT.txt
Distribuering Vedlegg i søppelpost, exploit kits, brute-force-angrep osv.
Dekryptering Dekrypteringsverktøy utviklet for tidligere versjoner fungerer ikke for GandCrab 5.2 ransomware
Eliminering Vi anbefaler at du fjerner GandCrab 5.2 ransomware ved bruk av et antimalware-program. Rydd deretter opp virusskade med FortectIntego

Hvis du nylig har oppdaget GandCrab 5.2-viruset på systemet, bør du fokusere på eliminering av malware-trusselen umiddelbart. Dekryptering er nemlig ikke mulig for denne nyeste versjonen i ransomware-familien GandCrab.

Det ser ut til at utviklerne av GandCrab 5.2 har fokusert på å lansere den nye versjonen så raskt som mulig, ettersom alle de tidligere kjente funksjonene er bevart i V5.2-varianten:

 • filendelsen som legges til krypterte filer består av 5-10 vilkårlige tegn;
 • meldingen om løsepenger leveres etter at krypteringsprosessen er utført, og dukker opp som bakgrunn på skrivebordet;
 • meldingen beskriver betalingsmetoder og er navngitt i henhold til filendelsen ;
 • meldingen [random]-DECRYPT.txt oppfordrer ofrene til å betale ved bruk av TOR-lenker, og det oppgis ingen e-postadresser.

En melding med filnavnet [random]-DECRYPT.txt legges igjen på datamaskinen av GandCrab 5.2 ransomware etter at filene er låst. I denne meldingen står det:

—= GANDCRAB V5.2 =—

UNDER NO CIRCUMSTANCES DO NOT DELETE THIS FILE, UNTIL ALL YOUR DATA IS RECOVERED
FAILING TO DO SO WIL RESULT IN YOUR SYSTEM CORRUPTION, IF THERE ARE DECRYPTION ERRORS

Attention!

All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted and have the extension:

The only method of recovering files is to purchase an unique private key. Only we can give you this key and only and only we can recover your files.

The server with your key is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:

—————————————————————————————–

| 0. Download Tor browser – https://www.torproject.org/

| 1. Install Tor Browser
| 2. Open Tor Browser
| 3. Open link in TOR browser http://gandcrabmfe6mnef.onion/ b6314679c4ba3647/
| 4. Follow the instructions on this page

—————————————————————————————–

On our page you will see instructions on payment and get the opportunity to decrypt 1 file for free.

ATTENTION!
IN ORDER TO PREVENT DATA DAMAGE:
* DO NOT MODIFY ENCRYPTED FILES
* DO NOT CHANGE DATA BELOW

—BEGIN GANDCRAB KEY—

—END GANDCRAB KEY—

—BEGIN PC DATA—

—END PC DATA—

GandCrab 5.2 ransomwarevirusGandCrab 5.2 ransomware er den nyeste versjonen fra den beryktede ransomware-familien.

Utviklerne av GandCrab V5.2 er kjent for sin notoriske kryptovirus-familie. Dette er den nyeste lanseringen, oppdaget av Tamas Boczan. Denne malware-eksperten rapporterte om oppdagelsen på Twitter, og inkluderte ti malware-eksempler samt sin egen analyse.

Eksperter anbefaler bruk av automatisk elimineringsverktøy for fjerning av GandCrab 5.2. Verktøy som FortectIntego anbefales, men også SpyHunter 5Combo Cleaner kan brukes. Denne malware-varianten dukker opp under ulike navn, inkludert TR/AD.GandCrab.tvnwv, Win32:Malware-gen, RDN/Generic.grp, Trojan:Win32/Dynamer!rfn, Ransom.GandCrab osv.

Ifølge tekstfilen må du laste ned nettleseren TOR og gå til betalingssiden. Når du har gjort dette, får du se instruksjoner og løsesummen i nettleservinduet. Akkurat som tidligere medlemmer av denne familien, krever GandCrab 5.2 ransomware at du betaler i kryptovalutaene DASH eller Bitcoin. Beløpet kan imidlertid variere i henhold til antall krypterte filer, offerets plassering og andre faktorer. Løsesummen kan nå $ 2400, selv om noen brukere har rapportert at denne versjonen ber om $ 550.

Selv om utviklerne av GandCrab 5.2 lover gratis dekryptering av en av filene, og til og med garanterer komplett datakryptering, er disse menneskene nettkriminelle, og kan derfor ikke stoles på. Hovedfokuset til virusutviklerne er pengene dine.

Sørg for at du fjerner GandCrab 5.2 istedet for å betale løsesummen eller kontakte de kriminelle. Det anbefales ikke å imøtekomme kravene, spesielt siden nettkriminelle er kjent for sin ondsinnede oppførsel. Vi forstår selvfølgelig at du er bekymret for de krypterte dataene dine, men du må fokusere på å eliminere malware-trusselen. Deretter kan du prøve å gjenopprette dataene dine ved bruk av sikkerhetskopier eller programmer for gjenoppretting av data.

Vedlegg i søppelpost skjuler infiserte filer som aktiverer ransomware-trusselen

Hvis du har et vel ansett antimalware-program, får du varsler når du kommer inn på en phishing- eller malware-infisert nettside mens du surfer. Når det gjelder søppelpost, kan du imidlertid ikke være trygg på at e-posten er sikker uten å sjekke den manuelt. Det er mulig å skanne vedlegget før du åpner dokumentet på systemet, for å sørge for at det ikke er ondsinnet.

Hvis du ikke gjør dette, kan du dessverre bli infisert av malware fra PDF- eller word-filer når du laster ned vedlegg uten å sjekke dem først. Disse e-postene inkluderer ofte navn på velkjente tjenester eller selskaper som prøver å lure uskyldige ofre. Når det ondsinnede skriptet blir utløst, kan ransomware-trusselen eller andre ondsinnede programmer komme seg inn i systemet uten at du engang er klar over det.

Fjern GandCrab 5.2 fra systemet før du skader systemet ytterligere

Du må fjerne GandCrab 5.2 så snart du oppdager aktivitet fra dette viruset, eller andre mistenkelige aktiviteter på systemet. Du kan enkelt fjerne trusselen ved hjelp av et profesjonelt antimalware-program. Disse automatiske verktøyene kan utføre et komplett systemskann og umiddelbart finne potensielt ondsinnede programmer.

GandCrab 5.2-infeksjon

Etter at du har skannet systemet, kan FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes foreslå metoder for å fjerne GandCrab 5.2 og rense PC-en. Du bør følge disse stegene og fjerne viruset som forårsaker skade på systemet ditt. Gjenta skannet med et lignende program og dobbeltsjekk at systemet er fritt for trusler før du plugger inn en ekstern enhet med sikkerhetskopier eller installerer et program for gjenoppretting av data.

GandCrab 5.2 ransomware-virus er den nyeste versjonen i GandCrab-familien, og det finnes ingen offisielle dekrypteringsverktøy for akkurat denne varianten. Du kan imidlertid ha blitt infisert av en av de tidligere truslene som har lik funksjonalitet, så sjekk artiklene om fjerning av gamle versjoner.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell GandCrab 5.2 fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Sørg for å fjerne GandCrab 5.2 ransomware ved bruk av et vel ansett antivirus-verktøy, men start enheten på nytt i sikkerhetmodus med nettverk før du starter. Dette steget sørger for at antimalware-programmet fungerer som det skal.

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern GandCrab 5.2 ved hjelp av System Restore

Du kan prøve systemgjenoppretting for å gjenopprette systemet til en tidligere status.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av GandCrab 5.2. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av GandCrab 5.2 er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne GandCrab 5.2 fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av GandCrab 5.2 kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro er et program som kan brukes for å gjenopprette filer på systemet

Bruk Data Recovery Pro når du trenger et alternativ til sikkerhetskopier, eller hvis filene dine er blitt kryptert eller slettet ved et uhell.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av GandCrab 5.2 ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Tidligere Windows-versjoner er en nyttig funksjon du kan bruke for å gjenopprette filer etter angrep fra GandCrab 5.2

Du kan kun bruke tidligere Windows-versjoner hvis systemgjenoppretting er aktivert

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

ShadowExplorer kan også hjelpe deg med å gjenopprette data

Hvis ransomware-trusselen ikke påvirker skyggekopier, kan du gjenopprette data ved bruk av ShadowExplorer

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Det finnes ingen dekrypteringsprogram for GandCrab 5.2

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot GandCrab 5.2 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk