En ny bølge av Cryptolocker har nettopp dukket opp!

A new wave of Cryptolocker has just showed up!I den nyeste annonseringen fra sikkerhetsekspertene hevdes det at folk bør forvente en ny bølge av Cryptolocker [Cryptolocker]. For øyeblikket er det størst risiko for å bli infisert med denne trusselen (eller en av dets varianter) dersom man bor i Australia eller Europa. Selv om du bor i land som USA eller land i det fjerne østen er det imidlertid viktig å være forsiktig når du åpner e-postvedlegg eller når du klikker på kommersielle popup-annonser ettersom det er en stor risiko for at hackere som forsøker å øke inntekten sin begynner å spre ransomware i alle verdensregioner.

Det er kjent at de fleste sikkerhetsforhandlere allerede har oppdatert verktøyene sine sånn at de kan gjenkjenne nye versjoner av Cryptolocker før infiltrering. Likevel bør du fremdeles unngå e-postmeldinger som ber deg om å laste ned «viktige» vedlegg til datamaskinen din. I tillegg bør du holde deg unna popup-annonser som dukker opp i nettleseren din. Dersom et varsel informerer deg om manglende oppdateringer og tilbyr deg å laste dem ned gratis, bør du holde deg unna. Det er alltid tryggere å besøke den offisielle nettsiden til programmet for å se hva som mangler på datamaskinen din.

Hvilke nye versjoner av Cryptolocker du bør vite om?

Den første kalles Los Pollos Hermanos virus. Uansett hvor overraskende navnet på denne trusselen høres ut, virker det til at det er en veldig sofistikert versjon av Cryptolocker-viruset som for øyeblikket rammer australiere. Etter å ha infisert systemet og kryptert forhåndsbestemte filer, krever denne trusselen løsepenger på $450. Dette beløpet er mye større enn det som først ble krevd av den opprinnelige versjonen av Cryptolocker. Dessuten virker det som om dette ikke er alt. Dersom offeret ikke betaler løsepengene, lover Los Pollos Hermanos å øke summen til $1000. Som du kan se, er det et veldig ondsinnet malware med et veldig tåpelig navn.

En annen trussel som er nært tilknyttet Cryptolocker er BitCryptor. Det ble oppdaget for bare noen få dager siden og har ifølge de nyeste rapportene allerede klart å infiltrere hundrevis av datamaskiner. Dette ransomware-programmet er ulikt de andre som har blitt testet fordi det er i stand til å blokkere forhåndsbestemte prosesser i oppgavebehandleren. Dette viruset er utviklet for å blokkere sikkerhetsprogrammer som mbam, spyhunter, roguekillet, etc. Dette kan enkelt forårsake problemer når du prøver å fjerne programmet fra systemet. I øyeblikket ber BitCryptor om løsepenger på €216, så det er tydelig at det spres hovedsaklig i Europa. Som vi allerede har nevnt, kan imidlertid alle Cryptolocker-varianter endres i henhold til hackerens behov.

Vennligst sørg for at du har gode rutiner for sikkerhetskopiering for å unngå uventet tap av viktige filer. Dersom du fremdeles ikke har kopier av bilder, musikk eller andre viktige filer på datamaskinen din, bør du lese denne artikkelen om hvordan du kan sikkerhetskopiere dem: Hvorfor trenger jeg sikkerhetskopier og hvilke muligheter har jeg? Dersom filene dine allerede er krypterte, kan du prøve et av disse verktøyene: R-Studio, Photorec eller Kaspesky Ransomware Decryptor.

Til slutt bør du ikke glemme å installere et kraftig sikkerhetsverktøy for å forhindre infiltrering av malware, inkludert Cryptolocker-viruset. I akkurat dette tilfellet, anbefaler vi at du bruker to ulike programmer: FortectIntego og Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Julie Splinters er nyhetsredaktør hos viruset.no. Hun har bachelorgrad i engelsk filosofi, men interessen hennes for Japan har dessuten motivert henne til å

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

På andre språk