Fjern CryptoMix-virus (Gratisveiledning) - oppdateringer aug 2017

CryptoMix fjerningsguide for virus

Hva er CryptoMix ransomware virus?

En ny variant av CryptoMix ble utgitt i Juli 2017

CryptoMix er et filkrypteringsvirus har blitt oppdaget på våren 2016 og flere ganger siden da. Sikkerhetseksperter klarte å bryte koden for få varianter og opprettet dekrypteringsprogramvare. Men utviklerene kom med nye versjoner av ransomware.

I juli 2017 oppdaget analyse en helt ny variant som spredte seg på internett. Akkurat soom tidligere variant CryptoMix Wallet og Azer ransomware nylig dukket opp. Ekstra ransomware virus er heller ikke dekrypterbart ennå. Derfor er det bedre å ta forholdsregler for å unngå disse virusene.

Denne CryptoMix malware infiltrerer smittsomt ofre datamaskiner med hjelp av spam. Når det har gjor det finner den de forhåndsbestemte filene og krypterer dem med en sofistikert RSA-2048 krypteringsalgoritme. Opprinnelig malware appends .email[[email protected]]id[\[[a-z0-9]{16}\]].lesli eller .lesli filutvidelse til målrettede filer.

Andre varianter kan markere krypterte filer med .CRYPTOSHIELD, .code, .revenge, .scl, .rscl, .rdmk, .rmd, .wallet, .azer, .Mole02, .EXTE, osv. utvidelser.

Når filene er kryptert ransomware slipper et løsepengekrev som heter INSTRUCTION RESTORE FILES.TXT hvor ofre blir bedt om å kontakte cyberkriminelle via en gitt e-postadresse (xoomx[@]dr.com og xoomx[@]usa.com) For å få tak i den spesielle dekrypteringsnøkkelen som vanligvis lagres i en ekstern mappe.

Oppdaterte versjoner bruker forskjellige løsepengekrav navn som for eksempel _HELP_INSTRUCTION.TXT, !!!HELP_FILE!!! #, # RESTORING FILES #.HTML or # RESTORING FILES #.TXT.

For å få tilgang til avkryssingsnøkkelen må offeret betale mye penger i form av løsepenger. Men du må ta vare på CryptoMix fjerning først fordi det enkelt kan kryptere en annen gruppe filer. Fjerning av ransomware krever en installasjon av det kraftige programvaren for fjerning av malware som FortectIntego, og kjør en full systemskanning med den.

Dette Crypto malware ligner CryptoWall 3.0, CryptoWall 4.0 og CryptXXX virus. Men i motsetning til disse ondsinnede programmene hevder CryptoMix at det samlede overskuddet brukes til en god sak – veldedighet.

Ransomware utviklerene caller dem selv Cham teamet og tilbyr gratis teknisk støtte til de som bestemte seg for å betale. Sett alle disse underlige løftene til side, du bør huske at du har å gjøre med virkelige cyberkriminelle så det er ikke nødvedig å følge deres kommandoer og støtte deres skitne busniess.

Selv om du bestemmer deg for å betale løsepengene i bytte for filene dine, bør du ta i betraktning at det ike kan gjenopplive tilgangen til derypteringsnøkkelen du trenger eller nøkkelen selv kan være skadet.

Derfor anbefaler vi ikke å følge kaprerenes ordre som er gitt i INSTRUCTIONS RESTORE FILE.TXT filen. Denne løsningen krever melding i hver mappe som inneholder krypterte data. CryptoMix virus har kryptert en forbløffende mengde filtyper – 862. Det er dermed uulig og overse det.

Når man snakker mer om innholdet i løsepengekravet informerer cyberkriminelle et offer m to forskjellige e-poster xoomx[@]dr.com og xoomx[@]usa.com, som skal brukes for å kontakte utviklerne av CryptoMix ransomware og hente de berørte filene.

Etter å jha sendt e-post til hackerne, sendes offeret deretter en link og passord til en «One Time Secret» nettside som kan brukes til utveksling av anonyme meldinger med hackere. I begynnelsen an hackerene prøve å overbevise offeret om å betale for veldighetens skyld. Selvfølgelig vil vi ikke finne en person som er villig til å betale 1900 USD i løsepenger i bytte for hans eller hennes filer.

Dessuten vil utviklerene begynne å true deg til å betale dobbel løsesum dersom du ikke har betalt innen 24 timer. Det mest interessante er at du kan få rabatt når du kontakter utviklerene. Vi anbefaler ikke å gå så langt.

Du bør fjerne CryptoMix viruset sp snart du merker at du ikke har tilgang til filene dine. Men du bør huske at fjerningen av dette viruset ikke vil gjenopprette filene dine. For det må du bruke data dekryptering trinnene som er gitt i slutten av dette innlegget. Hvis du ikke er infisert ennå, må du kontrollere at dataene er på et trygt sted før ransomware treffer datamaskinen.

Versjoner av CryptoMix virus

CryptoShield 1.0 ransomware virus. Den nylig oppdagede viruset raser i dårlig beskyttede og infiserte nettsteder. Vanlige besøkende på torrent og fildelingsdomener risikerer å falle under målet for dette viruset. Ved å bruke ElTest akrepskjeden, laster RIG utnyttelsesett ned alt nødvendig innhold for en komplett CryptoShield-kapring.

Etter at infeksjonspreparatene er fulført starter trusselen falske meldinger for å lure brukere om at disse varslene er det beste resultatet av vanlige Windows-prosesser. Men det er ikke vanskelig å se igjennom svindelen siden varslene inneholder tydelige stavefeil.

Det er veldig interessant at de har bestemte seg for å kombinere AES-256 og ROT-13 krypterinsteknikker på låsing av brukerdata. Mens sistnevnte er veldig enkelt, forårsaker førstnevnte en hodepine for IT spesialister. Dessverre kan trusselen slette Shadow Volume Copies som er brukt for å gjennopprette dataen til offeret. Under noen omstendigheter er det ikke anbefalt å betale løsepengene.

.code virus. Male\ware distribueres via spam e-postmeldinger som har et ondsinnet e-postvedlegg. Når brukerne åpner den vedlagte filen, går malware nyttelast inn i systemet og starter datakryptering. Viruset bruker RSA-2048 krypteringsalgoritme og legger til .code filtillegg

Når alle målrettede filer er kryptert, legger ransomware et løsepengekrav alt «help recover files.txt» der ofrene blir bedt om å kontakte utviklene via xoomx_@_dr.com eller xoomx_@_usa.com epost adressene. Men ikke gjør dette fordi cybercriminelle vil be om at du overfører opptil 5 Bitcoins for dekrypteringsnøkkelen. Dette er en stor sum med penger og du bør ikke risikere å miste dem. Det er bedre å fjerne .code viruset først.

CryptoShield 2.0 ransomware virus. Denne versjonen er veldig forskjellig fra tidligere CryptoShield-varianten. Etter infiltreringen starter datakrypteringsprosedyren ved hjelp av RSA-2048 algoritme og legger til .CRYPTOSHIELD utvidelse til hver av de målrettede filene.

Så skaper malware to nye filer på skrivebordet kalt #RESTORING FILES#.txt og #RESTORING FILES#.html. Disse filene inneholder instruksjoner om hvordan du kan gjenopprette koded data. I løsepenge kravet oppgir cyberkriminalle sine epostadresser ([email protected], [email protected] eller [email protected]) for de ofrene som er villige til å betale løsepengene.

Det er ikke anbefalt å gjøre dette. Hvis du blir smittet med denne versjonen av CryptoMIx, fjern viruset fra datamaskinen og bruk data bakup eller alternative gjenoppretting metoder for å gjenopprette filene dine.

Metodene ransomware-programmet bruker for å infiltrere datamaskinen

Det er ingen fast måte CryptMix-viruset benytter for å komme inn i datamaskinen din. Du kan bli infisert ved å klikke på mistenkelige varsler, nedlastingsknapper og via P2P-nettverk.

Vanligvis lastes ransomware-programmet ned som et vedlegg i en e-post. Derfor er det viktig å skaffe et kraftig antivirus-system. I tillegg bør du være forsiktig og analysere mottatte e-poster, skanne nylig nedlastet programvare og sjekke påliteligheten til sidene du besøker eller laster ned programvare fra. Det er dessuten viktig å ta seg god tid under installasjonen av nedlastet programvare. Dette kan hjelpe deg med å unngå infiltrering av trojanske hester som kan inneholde dette viruset.

Derfor er det ikke bare å skaffe seg et kraftig antivirusprogram og håpe på det beste, men å sette ditt forsøk på å forhindre CryptoMix på datamaskinen din. Ulike versjoner av malware bruksutstyr og trojanere kan infiltrere systemet. For å beskytte deg selv eller din bedrift sørg for at du gjør det:

 • Analyser alle e-postene som blir sendt til deg fra ukjente sendere
 • Dedikere litt tid til ekstra forskning når du arbeider med den nylig nedlastede programvaren.
 • Kontroller pålitligheten til nettstedene du bestemmer deg for å besøke for å forhindre infiltrasjon av CryptMix ransomware
 • Ta deg tid til å installere nyoppdaget programare er også en viktig faktor som kan hjelpe deg med å unngå infiltrering av trojanske hester som brukes til å bære dette viruset.

Retningslinjer for eliminering av CryptoMix virus

Det er ikke bare en mulighet men bare et must å fjerne CryptoMix fra den infiserte enheten. Ellers kan også fremtidige filer være i fare. Vi må advare deg om at avinstallering av ransomware virus kan noen ganger være ganske problematisk.

Disse skadelige programmene kan prøve å blokkere antivirusprogrammet fra å skanne systemet. I slike tilfeller må du kanskje håndtere viruset manuet for at virusbekjempelsesverktøyet ditt skal kunne starte. Når det er gjort kan du installere FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes for å rense datamaskinen din.

Du vil finne de manuelle CryptoMix fjerningsinstruksjonene, utarbeidet av vårt team med eksperter, i slutten av denne artikkelen. Også ikke nøl med å sende oss en melding hvis du støter på problemer relatert til eliminering av dette viruset.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell CryptoMix fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Noen ganger vil ransomware virus blokkerer legitim sikkerhetsprogramvare for å beskytte seg selv mot å bli fjernet. I dette tilfellet kan du prøve å starte datamaskinen på nytt i sikker modus med nettverk

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern CryptoMix ved hjelp av System Restore

Hvis sikker modus med nettverk ikke hjalp deg med å deaktivere ransomware kan du prøve systemgjenoppretting. Men du må skanne datamaskinen din to ganger for å være sikker på at du har fjernet ransomware fra systemet.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryptoMix. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av CryptoMix er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne CryptoMix fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av CryptoMix kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Gjennopprettte filer kryptert av CryptoMix ved hjelp av Data Recovery Pro

Data Recovery Pro er et allment kjent verktøy som kan brukes til gjennoppretting av filer som har blitt slettet ved et uhell og lignende data. For å bruke den til å gjennopprete filer etter infiltrasjon av ransomware, følg disse trinnene:

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av CryptoMix ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Bruk Windows tidligere versjoner for å få tilbake filene dine etter infiltrasjon av CryptoMix ransomware

Fremgangsmåten for Windows tidligere verfsjoner er bare effektiv hvis systemgjenopprettingsfunksjonene ble aktivert på datamaskinen før infiltrasjonene av denne ransomware. Merk at den bare kan hjelpe deg å gjenopprette individuelle filer på datamaskinen.

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Bruk CryptoMix Dekryptor fra AVAST programvare for å gjenopprette filene dine

Du kan bruke dette verktøyet til å gjenopprfette dine krypterte fier. Vær imidlertid oppmerksom på at den kan brukes til å gjenopprette kun de filene som var kryptert ved hjelp av en «frakoblet nøkkel». Hvis din versjon av CryptoMix brukte en unik nøkkel fra en ekstern server, vil denne dekrypteren ikke hjelpe deg. 

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryptoMix og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk