Crypt0L0cker er tilbake og har valgt Itialia som sitt hovedmål

Crypt0L0cker har aktivit gjennomført angrep mot Australske og Europeiske brukere fra 2013 til 2015 . Under denne perioden har ekspertene gitt sitt alt for å dekryptere den. De har ikke funnet dekrypteren men deres kamp har virkelig gjort nytte for seg. I midten av 2015 forsvant rapporter om CryptoLocker. Dette skjedde kort tid etter at Gameover Zeus botnet ble stengt. Likevel varte ikke lettelsen lenge, i begynnelsen av 2017 begynte man å se nye problemmer. Nye Crypt0L0cker versjoner startet å dukke opp en etter en, og etter man lærte at de fleste av dem er basert på den opprinnelige CryptoLocker koden, ble virus analyster tvunget til å innrømme — CryptoLocker er tilbake, og det spres fortere enn noen gang før.

Hackrene back CryptoLocker har besluttet å starte sakte. De har laget versjon av CryptoLocker spesielt for forskjellige land. Brukere fra Italia var først på listen list . Faktisk den italianske virus versojonen som alaytikerene nå kaller Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! Ransomware ble sett mot slutten av 2016, men begynte på ordentlig i begynnelsen av dette året. Denne forvirrende spam kampanen som hackerne har startet for å spre viruset virker virkelig. Særlig send e-post vioa ertifield elektronisk post som er Italias første form, for e-kommunikasjon. Disse e-postene kommer med navn som Invio fattura n. _________ (Invoice number ________) og har en vedlagt zip-fil merket fattura_[6_random_numbers].zip . Med engang filen er åpnet, CryptoLocker tar umiddelbart tak i datamaskinen og begynner å krypterer filer. Hovedproblemet med disse e-postene er bruken av sikkerhetssertifikater som gjør at brukerene tror at innholdet i dee vedlagte filene er lovelige og trygge.

Suksessen til det Italianske viruset har bare oppfordret hackerene til å skape flere landspesifikke infeksjoner.Den Russiske CryptoLockerEU og den Portugalske CryptON CryptoLocker har blitt sluppet ut på markedet, og selv om spredningen dems ikke er like stor som den Italiske, så spres de ganske så fort. Vær veldig forsiktig om du bor i et av de nevnte landene. Helt ærlig er ingen steder i verden sikre så lenge man har internett kontakt. Derfor må du aktivit hindre at ransomware angriper datamaskinen din .

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign