Covid-19. Nettsikkerhet under karantene: Slik beskytter du personvernet ditt

#BliHjemme – privat internettilgang med VPN

På grunn av koronapandemien blir folk over hele verden oppfordret til å #BliHjemme, uansett om de er syke eller ikke. Dette medfører at flere mennesker enn vanlig er på nettet, og nettsikkerhet er viktigere enn aldri før. På grunn av ondsinnede aktører og andre nettkriminelle, er det risikabelt både å jobbe og studere via nettet.

Når du sitter i karantene får du mer tid sammen med familien, og du har større mulighet til å se alle favorittseriene dine på Netflix. Men, dette er ikke noe å strebe etter. Det er nemlig stor risiko for sikkerheten din på nettet, og du bør være klar over flere problemer i tilknytning til tilkoblingen din. Mange hackere retter seg mot nettbaserte strømmetjenester, og du kan derfor ende opp på en ondsinnet nettside når du skal se en film eller en serie.

Nettkriminelle utnytter dessuten panikken som oppstår på grunn av pandemien, og de drar nytte av folk som ikke følger nok med på detaljene. Det er heldigvis flere teknologiske verktøy som kan gjøre livet ditt enklere mens du er i karantene hjemme og ikke har andre alternativer enn å være på nettet. Dette gjelder primært ulike VPN-tjenester, og vi anbefaler Private Internet Access, eller PIA. Her forklarer vi hvordan det fungerer.

Staying home during quarantine brings additional online privacy risks

Gjør karantenetiden bedre med en VPN-tjeneste

Et VPN, eller et virtuelt, privat nettverk, er et verktøy som hovedsakelig brukes for personvern- og sikkerhetsgrunner når du er tilkoblet nettet. En VPN-tjeneste gir tilgang til eksterne servere som brukere kan koble til, og dermed endre IP-adressen sin fra en annen geolokasjon. Dette gjør at brukere praktisk talt er anonyme og umulig å identifisere på nettet. Ingen, inkludert myndighetene, internettleverandøren din og hackere, kan finne ut hva du gjør på nettet når du har en annen IP-adresse. Når du kobler til en VPN-server, krypteres dessuten internettrafikken din. Dette betyr at du også er 100 % beskyttet mot hackere og nettangrep.

Hvordan kan et VPN hjelpe deg mens du er i karantene? Vel, ettersom internettbruken øker for tiden, øker også nettkriminaliteten. Vi ser allerede en økning i phishing-angrep, og vi har til og med oppdaget malware som kalles Coronavirus. Siden du sannsynligvis gjør mye av handlingen din på nettet disse dager, bør du sørge for at det ikke er mulighet for noen å få tak i bankopplysningene dine, e-postadresse, passord, bilder eller annen sensitiv informasjon.

Private Internet Access VPN

Men, et VPN kan bidra med mye mer. Når du kobler til en server fra et annet land, tror nemlig alle nettstedene du besøker at du bor et annet sted. Dette betyr at du kan få tilgang til massevis av underholdning fra hele verden ved å koble til ulike servere og endre IP-adressen din. Dette gir også brukere tilgang til nyheter og annen informasjon myndighetene ikke vil at de skal se.

VPN gir flere underholdningsalternativer mens du sørger for å #BliHjemme

På grunn av opphavsrettslover, tilbyr ikke strømmetjenester det samme innholdet i alle land. Mesteparten av tiden har nemlig ikke et selskap globale rettigheter til en tittel, med mindre det er deres eget innhold. Heldigvis finnes det en måte for å omgå denne begrensningen.

Strømmetjenesten identifiserer hvilket innhold de kan vise deg ved å se på IP-adressen din, som viser hvor du befinner deg. Siden et VPN kan endre IP-adressen din til en adresse et annet sted, kan du overstyre alle geobegrensninger du måtte oppleve fra nå av.

Covid-19. Online safety issues during the quarantine: how to manage your privacy

Når du bruker VPN fra Private Internet Access, kan du på en enkel måte få tilgang til strømmebibliotek på plattformer som Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO Go, BBC iPlayer og mer. Du kan til og med begynne å bruke strømmetjenester som ikke er tilgjengelige i landet der du bor enda, som Disney Plus eller Apple TV+.

Du kobler enkelt til en utenlandsk server fra PIA-appen. Sørg for at du velger en server fra et land som har det aktuelle innholdet eller den strømmeplattformen du er ute etter. Åpne strømmesiden, og du har tilgang til alt innhold som er blokkert i landet der du bor.

Tilstrekkelig nedlastingshastighet er helt nødvendig når du skal strømme innhold, og PIA sørger for at du får høyest mulig hastighet. Siden torrenting ligger i et juridisk gråområde, er det dessuten en ekstra betryggelse at Private Internet Access sørger for at du er anonym og at nedlastingene dine forblir private.

Last ned Private Internet Access

Hvorfor velge Private Internet Access?

PIA er en av de mest pålitelige VPN-tjenestene på markedet. Brukerens nettaktiviteter loggføres aldri, slik at du kan være trygg på at personvernet ditt er ivaretatt og at ingen vet hva du gjør på nettet. Du trenger dessuten ikke å være spesielt teknisk begavet, da Private Internet Access er en av de mest brukervennlige VPN-appene på markedet. Du kan koble til med kun ett trykk, og dataene dine krypteres øyeblikkelig.

Private connections due to VPN service

Med kun ett abonnement på Private Internet Access, kan du dessuten koble til opptil 10 enheter om gangen. Dermed kan du sikre alle enhetene dine og låse opp strømmeinnhold på alle skjermer.

Som om ikke det var nok, kan du prøve tjenesten helt risikofritt. PIA tilbyr nemlig en 30 dagers pengene tilbake-garanti. Hvis du ikke er 100 % fornøyd med Private Internet Access, har du 30 dager på deg til å be om refusjon, og du får pengene dine tilbake.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Gabriel E. Hall er en lidenskapelig malware forsker som har jobbet for viruset.no i nesten et tiår.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

På andre språk