Fjern BTC-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert apr 2017

BTC fjerningsguide for virus

Hva er BTC ransomware virus?

Hvor farlig er BTC ransomware?

BTC ransomware virus ble oppdaget i slutten av 2016. Det er også kjent som BTCLocker ransomware og kommer fra den samme familien som gamle Radamant ransomware. Dessverre dette filkrypterings viruset sprer seg fortsatt aktivit på internett. Vi tror at navnet på viruset er en forkortelse av ordet “Bitcoin” – et virtuelt betalingsnettverk som dette viruset ber om at ofre bruker for å betale løsepengene. etter å ha kommet segg inn på datamaskinen begynner viruset å kryptere filer og gjør dem ubrukelige ved å legge til .BTC filutvidelse til hver eneste korrupt fil. Så fort den er ferdig med dette vil det legge igjen et løsepenge krav som de kaller BTC_DECRYPT_FILES.txt eller IDR__BTC_DECRYPT_FILES.txt Hvor cyber kjeltringene kort sier at ofrene må kontakte dem så fort som mulig. Denne funksjonen ligner XTBL viruser som spør ofrene om å kontakte kaprerene via epost. Utviklerene av BTCLocker virus gir tre forskjellige e-post adresser de kan bli kontaktet på: [email protected], [email protected], and [email protected]. Du burde ikke engang tenke på å sende dem en e-post. De har utarbeidet mange terrorteknikker for å få ofrene til å betale dem. Dessverre finnes det ingen garanti for at de vil go de nødvendige programvaren for dekryptering av filene eller at det vil virke. I stedet for å tenke på dette datagjnopprettinsalternativet, fjern BTC ransomware fra datamaskinen din. Etter det vil du kunne gjenopprette filene dine fra sikerhetskopier eller bruke ekstra datagjenopprettingsalternativer som vil bli presentert nedenfor denne artikkelen.

Utviklerne av BTC viruset har krevd mellom 0,5 til 1,5 Bitcoins fra sine ofre for å gi dem dekrypteringsverktøyet. Tro oss de vil gjøre sitt beste for å skremme den når du tar kontakt med dem. For eksempel kan du bli informert om at en dekrypteringsnøkkel er den eneste måten å gjenopprette datene på. Så vil du bli fortalt at du vil motta nøkkelen rett etter at du har betalt dem. Du vil ikke høre mer fra dem etter du har betalt dem fordi du forhandler med kjeltringer. For å gjøre situasjonen enda mer dramatisk kan bakmennene av BtcLocker ransomware skremme deg til å betale dem enda mer penger for å gi deg sjangsen til å gjennopprette all kryptert data, og ikke bare filene på datamaskinen din. Noen ransomware virus kan slette ødelagte filer; det er derfor det er viktig å fjerne BTCLocker eller andre ransomware så fort de kommer seg inn på datamaskinen din. Dette vil ikke gjenopprette krypterte filer, men det vil beskytte datamaskinen fra andre problemer og infeksjoner. Derfor anbefaler vi at begynner med fjerning av BTC viruset med engang og ved hjelp av profesjonelle verktøy for fjerning av skadelige programvarer. Vi anbefaler FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner.

BTC ransomware på den kompromitterte datamaskinenLøsepengekravet som vises av BTC ransomware som ber om at offeret kontakter kjeltringene vi en av disse e-postadressene:

Hvordan spres Malware?

BTCLocker virus distribueres ikke ved hjelp av unike proliferasjonsteknikker. Oftest har det blitt levert via ondsinnede e-poster. Noe som betyr at du børe være veldig forsiktig når du åpnmer e-poster, spesielt når du får e-post fra noen du ikke kjener. Ikke stol på de meldingene som hevder at du må verifisere fakturaer eller lignende dokumenter, og hold deg borte fra vedleggende. Husk på at cyberkriminelle har brukt ulike teknikker for at disse meldingene skal se troverdige ut og relatere til kjente selskaper. Det holder ikke med å legge til logoer og siungaturer til e-postene for at de skal se troverdige ut. De vil også finne på lange historier som forteller hvorfor ofrenen må åpne og se hva som er på den vedlagte filen. Hvis brukeren faller for slikt lureri og åoner det ondsinnede vedlegget, kan ransomware enkelt komme inn i systemet og begynne å kryptere verdifulle filer. For å oppsummere, du må være veldig forsiktig med hva du klikker på pg tenke to ganer før du åpner e-poster som kommer fra personer eller bedrifter som du ikke kjenner til!

BTC ransomware fjernings retningslinjer

BTC virus må utvilsomt bli slettet. Det er et ekstremt farlig programvare som ødelegger viktige filer og bare er etter pengene dine, i tillegg kan det installere ekstra malware på datamaskinen din, det sier seg selv fortere du fjerner det desto bedre. For å fjerne BTC virus, bruk en anti-malware programvare. Vi anbefaler å bruke en av disse programmene: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner elle0r Malwarebytes. Disse programmene er sterke og kan eliminere viruset effektivt. Dessuten ved å bruke en sterk antivirusprogramvare vil du kunne oppdatere den og starte BTCLocker fjerning også. Husk at malwaret kan blokkerer tilgangen til programmet, i dette tilfellet må du starte datamaskinen på nytt i sikkermodus med nettverk. Du finner detaljerte BTC virus fjerningsinstruksjoner nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell BTC fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

BTC ransomware kan prøve å forhindre at den fjernes ved å blokkere ransomware. Hvis du ikke får startet fjerningsprogramvaren, må du følge trinnene for å deaktivere ransomware.

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern BTC ved hjelp av System Restore

Hvis sikker modus med nettverk ikke hjalp deg med p starte fjerningsprogramvare, kan du prøve å gjennopprete systemet:

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av BTC. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av BTC er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne BTC fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

I de fleste tilfeller betyr ransomware angrep permanent tap av personopplysninger. Med mindre du har sikkerhetskopier vil det være helt umulig å gjenopprette data. Det er heller ikke mulig å ødekegge dekrypteringspassordet, fordi dt er et langt og komplekst sett med symboler, og selv de mest karaftige datamaskinene har forsøkt i rekkevis av år å finne ut hva som er den ekte dekrypteringsnøkkelen. Det er noen datainnsamlingsmetoder du bør prøve – de kan helpe deg med å gjenopprette iallfall noen av de filene som BTC ransomware krypterte.

Hvis filene dine krypteres av BTC kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Gjenopprett filer kryptert av ransomware med Data Recovery Pro

Data Recovery Pro er et pålitelig program som kan gjenopprette krypterte, ødelagte eller filer som har blitt slettet. Bruk det etter forklaringen nedenfor.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av BTC ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Bruk Windows tidligere versjoner for å gjenopprette blokkerte filer

Du kan bruke Windows tidligere versjoner for å gjenopprette de viktigste filene individuelt. Husk at denne metoden kan kun brukes hvis systemgjenopprettingsfunksjonen var aktivert føre BITLocker virus angrepet. Dette er hvordan du skal gjøre det: 

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Brukradamant dekrypter for å gjenopprette filer kryptert av BTCLocker

Hvis du er desperat etter å gjenopprette de krypterte filene, kan du prøve å bruke Radamant decrypter. Men vi kan ikke garantere at dette verktøyet vil fungere fordi det er egentlig laget til et annet ransomware virus.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot BTC og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk