BleepingComputer saksøkes av Enigma Software for falske anklager

Vi lever i en moderne verden, så det er ingen overraskelse at folk er oppmerksomme på spyware. De vet dessuten hva slags programvare de trenger for å forhindre programmer som inngår i denne kategorien. Det kan imidlertid være en utfordrende oppgave å finne et pålitelig antispyware-program ettersom det tilbys et titalls ulike programmer på nettet i dag. En ting som gjør denne prosessen ekstremt vanskelig er den aggressive praksisen som aktivt er blitt brukt til å reklamere for spesifikke antispyware-programmer. Dersom du har sett etter antispyware og endt opp med Malwarebytes, kan det være at du er et offer for BleepingComputer og den villedende informasjonen som gis på dette nettstedet. Dersom du er interessert i å vite hvor langt Malwarebytes sine affilierte parter er villige til å gå for å øke inntekten sin, bør du fortsette å lese.

BleepingComputer is sued by Enigma Software for false claims

BleepingComputer (eller BC) ble lansert i 2004 som en teknisk suppport-side. Siden den gang har nettstedet tilbudt flere antispyware-programmer, inkludert Malwarebytes, Emsisoft, SuperAntiSpyware og Hitman Pro. Selv om de fleste besøkende tror at dette nettstedet driftes av frivillige som jobber gratis hos BleepingComputer, er realiteten ganske annerledes. Alle nedlastinger fra denne siden genererer kommisjon til eierne.

Når Enigma Software presenterte SpyHunter, ble folk fra BC litt bekymret. Programmet er i samme kategori som Malwarebytes anti-malware, så etter å ha oppdaget at populariteten til SpyHunter vokste, begynte de å bruke ulike teknikker for å få brukere til å tro at det er et falskt produkt. For å opprettholde kommisjonen sin på samme nivå som før har de:

  • blokkert brukere som skriver positive anmeldelser om SpyHunter på BleepingComputer;
  • presset frem sin ‘sammenligning’ av SpyHunter, Malwarebytes og Iobit uten å teste programvaren, og kalle SpyHunter for et falskt produkt;
  • publisere villedende kommentarer i sikkerhetsrelaterte forum om skaden SpyHunter kan medføre. Du kan finne disse kommentarene overalt, inkludert Yahoo Answers, Quora, Reddit, Facebook og andre nettsider.

Det virker som at glasset rant over da Enigma Software bestemte seg for å saksøke Bleeping Computer for denne ulovlige aktiviteten. I tillegg ble medlemmer hos BM informerte om at Bleeping ville prøve å forsvare «ytringsfriheten sin» her. Det morsomste med det hele er at de ber folk om å finansiere forsvaret deres. Før du overfører pengene dine bør du vente til retten har avslørt hvor mye Grinler og andre medlemmer av dette nettstedet tjener. Kanskje rettssaken dessuten gir oss mer informasjon om forholdet mellom Marcin Kleczynski (Malwarebytes) og BC, og hvorvidt han er klar over hva BleepingComputer hevder om SpyHunter.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Ugnius Kiguolis er en profesjonell malware-analytiker, som også er grunnlegger og eier av viruset.no.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

På andre språk