Fjerne Ask

Ask fjerningsguide

Hva er Ask?

Hva er Ask?

Ask er en populær søkemotor som tilbyr 'bedre nettsøk' for brukerne. Denne siden er LEGITIM og dersom du føler at den hjelper deg med å forbedre nettsøkene dine, er det ikke noe problem. Du kan bruke den til å søke på nettet med søkemotoren ask.com eller verktøylinjen som kan installeres på systemet. Den er kompatibel med alle nettlesere, inkludert Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox og andre. Selv om det ser trygt ut har mange brukere spurt oss om påliteligheten til Ask. Det ser ut til at alle disse diskusjonene har startet fordi søkemotoren kan installeres som en ekstrakomponent i en pakke med andre programmer. Dermed kan du oppdage denne søkemotoren på datamaskinen din ut av det blå. Før du kaller dette programmet et 'virus' bør du vite at Ask, akkurat som mange andre søkemotorer og verktøylinjer, markedsføres via andre gratisprogrammer. Så snart du godtar (ja, du gjør dette ved å ikke fjerne avkryssingene for 'Angi Ask.com som standard søkemotor' eller 'Angi Ask.com som startside') installasjon av slike programmer på datamaskinen din, foretar den endringer på startsiden, standard søkemotor og lignende. Dersom du vil unngå dette bør du begynne å overvåke installasjonsprosessen av freeware-programmer. For mer informasjon om dette bør du sjekke neste avsnitt i denne artikkelen. Vi må dessuten advare deg om at slike kommersielle søkeresultater kan forstyrre søkeresultatene dine. Dersom du ikke vil besøke affilierte nettsider bør du være forsiktig når du bruker denne søkemotoren for å søke på nettet. Dersom Ask allerede har oppstått i nettleseren din kan du fjerne det fra datamaskinen på samme måte som du fjerner andre programmer. Etter å ha gjort dette anbefaler vi at du skanner datamaskinen med FortectIntego (Windows OS) eller Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X) for å sørge for at den ikke inneholder virus og potensielt uønskede programmer.

HVORDAN KAN ASK oppstå på DATAMASKINEN MIN?

Som vi allerede har nevnt, kan Ask Toolbar og ask.com komme inn i datamaskinen din umerket fordi det promoteres ved hjelp av ulike freeware- og shareware-programmer. Vær oppmerksom på at du kan laste det ned på datamaskinen din i en pakke med nedlastingsassistenter, PDF-generatorer, programvare for streaming av video og lignende. I de fleste tilfeller laster man ned slike programmer uten å være oppmerksom nok under installasjonsprosessen. Dersom du vil unngå Ask, må du velge 'tilpasset' eller 'avansert' installasjon av freeware-programmet og fjerne alle markeringer som angir at du vil endre startside eller laste ned en verktøylinje. Så snart det er lastet ned, kan Ask oppstå i stedet for startsiden din eller standard søkemotor. Dersom du vil bli kvitt det, må du fjerne Ask fra alle nettleserne dine manuelt. Følg denne veiledningen for å fikse datamaskinen din for godt:

HVORDAN FJERNE ASK?

Dersom du ønsker å fjerne Ask bør du avinstallere dette programmet fra oppgavebehandleren og alle nettleserne dine. Etter å ha gjort dette synes vi at du bør kjøre et fullstendig systemskann med en oppdatert anti-spionvare for å sikre at datamaskinen din er sikker.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk