Fjern Ask.com omdirigering

Ask.com fjerningsguide for omdirigeringer

Hva er Ask.com omdirigeringer?

Hva er Ask.com?

Ask.com er en legitim nettside som har som mål å svare på brukeres spørsmål med den beste informasjonen fra nettet og brukere og på denne måten øke personlig kunnskap. For et par måneder siden begynte imidlertid mange å rapportere om problemer relatert til denne søkemotoren. De klager over at de blir omdirigert til nettsiden ask.com mot sin vilje. I følge dem kan man risikere å bli omdirigert til ask.com uansett hvilken nettleser man bruker, inkludert Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox osv. Denne urettferdige aktiviteten blir brukt til ett formål – å få folk til å besøke forhåndsbestemte nettsider. Av samme grunn kan det også vise kommersielle annonser i søkeresultatene dine. Akkurat som enhver annen søkemotor kan dette programmet dessuten innhente informasjon som er relatert til nettleservanene dine. Dette er ikke ulovlig siden denne informasjonen er personlig ikke-identifiserbar. Vi synes imidlertid at du bør holde spørringer, informasjon om nettleservaner osv. for deg selv. Dersom du er enig i dette, bør du unngå denne søkemotoren. Du kan gjøre dette ved å fjerne relaterte nettlesertillegg fra datamaskinen din. Vi anbefaler dessuten at du skanner datamaskinen din med en vel ansett anti-spionvare og sørger for at den ikke er infisert med ondsinnede programmer og til og med virus. For å gjøre dette kan du bruke FortectIntego.

Hvordan kan Ask.com oppstå i nettleseren min?

Ask.com er ikke et virus. Det har imidlertid blitt rapportert at dette domenet promoteres ved hjelp av urettferdige metoder. En av de mest brukte kalles bundling. Hva betyr dette? Det betyr at denne søkesiden kan oppstå i stedet for startsiden din og standard søkemotor uten at den har bedt om tillatelse. For å unngå dette bør du begynne å overvåke installasjonen av freeware-programmer. Vennligst sørg for å velge Tilpasset eller Avansert installasjon av freeware-programmet og nøye les informasjonen som gis i hvert steg av installasjonsprosessen. Dersom du har brukt Ask Search for å søke på nettet, er det ikke noe galt i dette. Men, dersom du bestemmer deg for å bli kvitt det kan du følge disse stegene:

Hvordan kan jeg fjerne Ask.com?

Som vi allerede har nevnt, er IKKE Ask.com et virus. Dersom du ønsker å unngå uventede omdirigeringer og kommersielle annonser bør du likevel tenke på å bruke en annen søkemotor. For å eliminere den kan du bruke disse stegene:

  • Avinstaller programmer som er relatert til Search.tb.ask.com fra datamaskinen din:

1. Klikk Start → Kontrollpanel → Avinstaller et program.
2. I Legg til/Fjern programmer>Avinstaller et program ser du etter Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search og andre programmer som er utviklet av Mindspark Interactive Network.
3. Klikk 'Avinstaller' og deretter 'OK' for å lagre endringene.

  • Nullstill alle nettleserne dine:

Internet Explorer:
1. Åpne Internet Explorer, klikk på gir-symbolet -> 'Administrer tillegg'.
2. Se etter ukjente tilleggsprogrammer (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) og fjern disse oppføringene.
3. For å endre startsiden din klikker du på gir-symbolet igjen og velger 'Alternativer for internett'.
4. Fjern Search.tb.ask.com og angi det ønskede domenet.
5. For å endre standard søkemotor klikker du på gir-symbolet igjen, velger 'Administrer tillegg' -> 'Søketilbydere'.
6. Angi den søkemotoren du vil benytte.

Mozilla Firefox:
1. Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny-symbolet (øvre høyre hjørne) og velg 'Tillegg' -> 'Utvidelser'.
2. Her velger du ukjente tilleggsprogrammer (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) og trykker på søppelikonet for å slette disse oppføringene.
3. For å endre startsiden, klikker du på Firefox og velger 'Alternativer'.
4. Eliminer Search.tb.ask.com og angi ønsket nettside.
5. For å endre standard søkemotor, klikker du på meny-symbolet og spørsmålstegnet.
6. Klikk 'Informasjon om feilsøking' og klikk 'Tilbakestill Firefox'.

Google Chrome:
1. Åpne Google Chrome, klikk på meny-symbolet (øvre høyre hjørne) og velg 'Verktøy' -> 'Utvidelser'.
2. Velg ukjente tilleggsprogrammer (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) og trykk på søppelikonet for å fjerne disse oppføringene.
3. For å endre startsiden, klikker du på meny-symbolet, velger 'Innstillinger' -> 'Ved oppstart' -> 'Angi sider'.
4. Eliminer Search.tb.ask.com ved å klikke på «X» og angi ønsket nettside.
5. For å endre standard søkemotor klikker du på meny-symbolet -> 'Innstillinger' -> 'Søk'.
6. Klikk på 'Administrere søkemotorer…' og legg til ønsket domene.

Til slutt anbefaler vi at du skanner datamaskinen med FortectIntego, Webroot SecureAnywhere AntiVirus eller en annen vel ansett anti-spionvare for å sørge for at datamaskinen din er sikker.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk