Hva er arp.exe? Bør jeg fjerne det?

Arp.exe står for adresseoppløsning protokoll kommando. Sistnevnte tjener til å overføre internettlag for knytte lagadresser. Filen er viktig for å spore brukere Mac adresse når bare IP-adressen er kjent. I tillegg hjelper filen å kommunisere to datamaskiner som er koblet til samme LAN nettverk. Filen kan også brukes til statiske formål.

Andre bruker metoder for arp.exe

Siden filen bidrar til å opprettholde forbindelsen mellom enhetene, kan filen naturligvis utnyttes for ondsinnede formåø. Cyberkriminelle har utviklet teknikken som er kalt ARP forgiftning eller ARP spoofing. Ved å overstrømme måldatamaskinen med fals MAC adresseforespørsler kan gjerningsmannen få tilgang til en annen enhet. Imidlertid er gjerningsmulighetene begrenset til antall enheter som er synlige på nettverket.

Videre trenger en cyberkriminalitet tilgang til en av deltakerene i ARP protokollutveksling for å få ytterligere tilgang til andre enheter. ARP spoofing bidrar også til å styre trafiken til en målrettet enhet til den som overvåkes av felon.

Denne teknikken inkluderer vanligvis midtmann deltakelsen og fungerer som den første fasen for bredere angrep, for eksempel DDoS (distribuert-denail-of-service) angrep. 

ARP forgiftning forebyggende tips.

Hvert operativsystem, uansett om det er Windows eller Linux OS, er programmert for å oppdage denne typen kapringsteknikk. For eksempel når det gjelder Linux, blokkerer den uberettugede forespørselr, likevel sammenligner den cachefilen med andrfe medlemmer av ARP-utvekslingsprosessen. Dessverre hvis andre enheter overvåkes av hackeren, resulterer en slik forebygging også i kapring.

Windows OS bruere kan konfigurererf arp prosesser med hjelpen av HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters, ArpCacheLife, ArpCacheMinReferenceLife, ArpUseEtherSNAP, ArpTRSingleRoute, ArpAlwaysSourceRoute, og ArpRetryCount og registeroppføringer.

Siden teknikken har ganske få begrensninger er det ikke så populært blant hackere, men likevel bør du være skeptisk til det. Heldigvis finnes det en rekke verktøy for forebygging av skadelig programvare som sikrer nettbrukere fra slike vurtuelle forbrytelser. For å styrke den generelle sikkerheten til systemet oppdaterer du både anti-virus og malware elimineringsverktøy.

Måter å avslutte arp.exe 

I tilfelle du har lagt merke til skyggefulle aktiviteter på enheten eller arp.exe bruker ganske mye CPU minne ressurser, er det på tide  ta motforanstaltninger. Installer FortectIntego eller Malwarebytes og kjør skanningen. Programvaren vil kunne bestemme opprinnelsen til filen og avslutte uautorisert tilgang. Du kan også avbryte kommandoen ved hjelp av oppgavebehandling. Finn oppgaven, høyreklikk på den og velg «avslutt  oppgaven».

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions