Fjerne Advanced Identity Protector - oppdateringer aug 2018

Advanced Identity Protector fjerningsguide

Hva er Advanced Identity Protector?

Advanced Identity Protector – falskt verktøy som prøver å villede ofre og svindle dem for penger

Advanced Identity Protector-programmet

Advanced Identity Protector er et svært tvilsomt program som kan anses som «potensielt uønsket». Selv om utvikleren Systweak Software hevder at dette verktøyet i stor grad kan forbedre brukernes personvern og beskytte identiteten deres mens de surfer på nettet, må vi advare deg om at det allerede har blitt kategorisert som scareware. Dette er på grunn av at det forårsaker falske varsler, og deretter promoterer den lisensierte versjonen. Vi anbefaler at du fjerner Advanced Identity Protector.

Navn Advanced Identity Protector
Utvikler Systweak Software
Pris €24.95
Kategori Potensielt uønsket program
Hovedproblemer Tap av penger og personopplysninger
Eliminering For å avinstallere Advanced Identity Protector, kan du bruke FortectIntego. Sørg for at du oppdaterer til fullversjonen før du skanner systemet

Programmet er også kjent som AdvancedIdentityProtector, og lover brukeren funksjoner som kan virke nyttige i forhold til nettsikkerhet:

 • skanne nettlesere, filer, e-poster og Windows-registre;
 • datakrypering og sletting;
 • fjerne spor av personopplysninger;
 • beskytter mot identitetstyveri.

Advance Identity Protector er tilgjengelig for nedlasting på den offisielle nettsiden. Det finnes i gratisversjon og betalt versjon. Utviklerne benytter imidlertid en ganske aggressiv strategi for å promotere programlisensen. Så snart det er installert, begynner det å levere irriterende popup-vinduer og annonser som tilbyr en oppgradering av programmet.

Hvis du installerer gratisversjonen av Advanced Identity Protection, vil du etter første systemskann oppdage at det kun fungerer som en skanner. Det kan dessuten vise overdrevne skanneresultater som advarer om flere titalls “identity traces.” Gratisprogrammet kan imidlertid ikke fikse disse problemene, og brukeren blir bedt om å kjøpe lisensen.

Dette tvilsomme sikkerhetsprogrammet har dessuten en telefontjeneste som skal hjelpe deg med å løse ulike problemer. Teknisk støtte prøver imidlertid kun å overtale deg til å kjøpe fullversjonen av programmet. Det anbefales derfor ikke at du ringer til dem.

Sikkerhetseksperter mener at det kan fungere som et scareware for å øke salget av programmet. Vi anbefaler at du sjekker datamaskinen med et vel ansett sikkerhetsprogram. Installer alle tilgjengelige oppdateringer og fjern alle tvilsomme programmer for å sørge for at identiteten din og systemet er beskyttet.

I stedet for å kjøpe lisensen, bør du altså fjerne Advanced Identity Protector fra datamaskinen. Du kan avinstallere det via kontrollpanelet. Du bør imidlertid også sjekke at det ikke har tatt med seg relaterte komponenter inn i systemet. De fleste PUP-er er i stand til å installere ekstraprogrammer.

Vi anbefaler på det sterkeste at du skanner systemet med FortectIntego hvis du ikke er sikker på hvordan dette programmet kom inn i PC-en din. Det er mulig at programmet spres i programvarepakker. Det kan derfor ha kommet inn i systemet ved hjelp av et annet tvilsomt program. Derfor bør du velge automatisk fjerning av Advanced Identity Protector for å fjerne alle andre programmer som også har blitt installert uten ditt samtykke.

Advanced Identity Protector-skannAdvanced Identity Protector kan gi falske skanneresultater for å overbevise brukere om å kjøpe lisensen.

Direkte nedlasting er ikke den primære infiltreringsmetoden

Programmet er tilgjengelig på den offisielle nettsiden advancedidentityprotector.com. Direkte nedlasting er imidlertid ikke den primære metoden dette PUP-et infiltrerer systemet på. Utviklerne benytter bundling for å installere gratisskannere uoppdaget, og lure brukere til å kjøpe programlisensen.

Det kan komme inn i systemet sammen med freeware- eller shareware-programmer. Du bør derfor være forsiktig og oppmerksom når du laster ned gratisprogrammer fra nettet for å unngå installasjon av uønskede apper. Hvis du setter din lit til rask/standard installasjon, kan du ende opp med det såkalte Advanced Identity Protector-viruset uten å være klar over det.

For å unngå uønskede apper, eller til og med malware, må du benytte pålitelige nedlastingskilder og benytte avansert eller tilpasset installasjon. Hvis installasjonsprogrammet viser forhåndsvalgte tredjepartsoppføringer, må du velge bort alle disse.

Spesialister fra No Virus bemerker at riktig installasjon av freeware tar mindre tid enn fjerning av PUP-er. Husk dette når du installerer ny programvare. Hvis du har gjort en feil, bør du gå videre vil veiledningen for virusfjerning.

Slik fjerner du Advanced Identity Protector

Du kan fjerne Advanced Identity Protector manuelt ved å følge disse stegene:

 1. Klikk på Start og gå til Legg til/fjern programmer (eller Avinstaller et program).
 2. Finn programmet i listen over installerte programmer. Klikk på det og velg Avinstaller.

Programmet kan imidlertid ha opprettet registeroppføringer som også må fjernes. Det kan være farlig å foreta endringer i Windows-registeret, spesielt hvis du aldri har gjort det før. Derfor er det bedre å velge avansert fjerning av Advanced Identity Protector og bli kvitt alle programrelaterte filer med et antimalware-program.

Det ondsinnede programmet rettes originalt mot Windows OS. Det er imidlertid mulig å bli infisert også av Advanced Identity Protector for Mac. I slike tilfeller finner du detaljert elimineringsveiledning nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Advanced Identity Protector fjerningsguide

Avinstaller fra Windows

Denne veiledningen hjelper deg med å avinstallere Advanced Identity Protector. Du bør imidlertid også se etter andre mistenkelige programmer hvis dette programmet ble installert uten ditt samtykke. Du bør også sjekke installerte nettlesere for å sørge for at eventuelle tvilsomme tilleggsprogrammer ikke har blitt installerte samtidig.

For å fjerne Advanced Identity Protector fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet Advanced Identity Protector i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern Advanced Identity Protector fra Mac OS X system

Det er uvanlig at dette programmet påvirker Mac OS X. Hvis du har funnet skanneresultater fra Advanced Identity Protector på skjermen, kan du imidlertid følge disse stegene for å bli kvitt programmet:

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Advanced Identity Protector fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Advanced Identity Protector fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Advanced Identity Protector og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Advanced Identity Protector ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Advanced Identity Protector skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Advanced Identity Protector ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Advanced Identity Protector under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Advanced Identity Protector-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Advanced Identity Protector. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Advanced Identity Protector og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Advanced Identity Protector registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk