Fjern Ad.doubleclick.net-annonser (Instruksjoner for fjerning) - oppdatert sep 2020

Ad.doubleclick.net fjerningsguide for reklame

Hva er Ad.doubleclick.net-annonser?

Doubleclick.net – en annonseringstjeneste som forårsaker uønskede annonser på iPhone og andre enheter

Ad.doubleclick.net-annonser

Doubleclick.net er en potensielt skadelig tjeneste som er nært knyttet til adware. Denne tjenesten brukes for annonsering, og er kjent for å omdirigere brukere til tvilsomme tredjepartsdomener mot deres vilje. Noen Ad.doubleclick.net-annonser kan ha profesjonelt design og fristende innhold. Men, så snart brukeren klikker på den, blir han/hun omdirigert til potensielt skadelige nettsteder som promoterer tredjeparts programvare, programvareoppdateringer, unyttige produkter og så videre.

I følge malware-eksperter fra dieviren.de, er denne malware-trusselen i stand til å infisere alle operativsystemer, og kan enkelt kapre alle de mest populære nettleserne (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari osv.). Dermed kan du begynne å motta påtrengende annonser når du er infisert av viruset Doubleclick.net. Vi bruker begrepet «virus» fordi mange databrukere har en tendens til å gjøre det. I realiteten er det imidlertid kun en mild trussel som er mer irriterende enn den er skadelig.

I denne artikkelen prøver vi å forklare hvordan dette potensielt uønskede programmet oppfører seg, hva som er hovedformålet med det og hvordan du fjerner googleads.g.doubleclick.net fra systemet. Vi ser dessuten på hvordan det kommer seg inn på systemet uten at brukeren blir varslet. Denne annonseringskampanjen har nylig blitt rettet mot macOS-enheter, men spres uavhengig av operativsystem. F.txt.js er for eksempel et problem som ofte rapporteres av Apple-brukere. Nedenfor ser du instruksjoner og tips for ulike enheter.

Navn Doubleclick.net
Variasjoner Ad.doubleclick.net, Pubads.g.doubleclick.net, googleads.g.doubleclick.net,
Type Adware
Distribusjon Bundling
Påvirkede systemer Windows, Mac OS, Android, iOS
Hovedproblem Irriterende annonser på skjermen
Hovedfare Omdirigering til infiserte nettsider eller installasjon av skadelig programvare
Eliminering For å bli kvitt dette Doubleclick-viruset, kan du kjøre et komplett systemskann med et antivirus-program.
Systemfiks Bruk FortectIntego for å rette opp malware-skade på datamaskinen din

Dette PUP-et er villedende, med tanke på både distribuering og oppførsel. Så snart det er installert på offerets system, legger det til en nettleserutvidelse i alle nettlesere på datamaskinen. Deretter sørger Ad.doubleclick.net for å vise annonser på alle nettsider du besøker.

I tillegg til å være irriterende, er disse annonsene potensielt skadelige. De fleste genererer pay-per-click-inntekt for utviklerne. Andre hjelper tredjeparter med å øke trafikken til upopulære eller nyutviklede nettsider. Det er alltid en risiko for å bli omdirigert til phishing-nettsider hvis du klikker på ondsinnede popup-annonser. Du kan også bli lurt til å installere falske programvareoppdateringer som skjuler malware.

Vær oppmerksom på at formålet med annonseringsplattformen Ad.doubleclick.net er å omdirigere deg til en av sponsorenes nettsteder. Du kan aldri vite hvorvidt de kan stoles på.

Flesteparten av disse annonsene omdirigerer deg til ulike tredjeparts nettsider. Hvis du ikke er sikker på hvorvidt nettstedet er trygt eller ikke, bør du holde deg unna mistenkelige nedlastingslenker og dessuten unngå å oppgi kredittkortinformasjon.

Bedre føre var, og vi anbefaler at du fjerner Ad.doubleclick.net og tilhørende adware fra datamaskinen for å hindre disse villedende annonsene. Den enkleste måten for å fjerne adware-programmene helt er å bruke et pålitelig antispyware-program eller tilbakestille den infiserte nettleseren.

Nederst i denne artikkelen finner du en detaljert veiledning for fjerning av Ad.doubleclick.net på Windows 10 og andre operativsystemer. Hvis du opplever systemfeil, noe som er normalt etter fjerning av virus, kan du fikse virusskaden med FortectIntego.

Illustrasjon av Ad.doubleclick.net adwareAd.doubleclick.net – annonseringsplattform som omdirigerer brukere til tredjeparts nettsider mot deres vilje

Adware-programmer spres via bundling

En rekke popup-vinduer, bannere og andre typer annonser i nettleseren er tegn på adware-infeksjon. Hvis nettleseren omdirigerer deg til spesifikke domener eller åpner nye faner, skyldes det sannsynligvis et adware.

Sikkerhetseksperter kategoriserer slike programmer som potensielt uønskede (PUP), og de spres normalt sammen med andre gratisprogrammer. PUP-er kommer ofte i pakker sammen med freeware-programmer, og presenteres som «anbefalte nedlastinger». Den beste måten å unngå at nettleseropplevelsen din blir ødelagt, er å avvise installasjon av slike utvidelser, tilleggsprogrammer og verktøylinjer, uansett hvor mye de promoteres.

For å unngå å installere dem, foreslår vi at du alltid velger tilpasset eller avansert installasjon etter å ha lastet ned et program. Disse installasjonsmodusene gir deg muligheten til å se hvilke tilleggsprogrammer som kommer med nedlastingen din. Alt du trenger å gjøre for å unngå dem er å fjerne markeringen underveis i installasjonsprosessen.

Finn ut hvordan du kan fjerne Ad.doubleclick.net malware på en rask måte

Det er faktisk ikke riktig å kalle det et Doubleclick.net-virus, ettersom det ikke er ondsinnet og dessuten ikke oppfører seg som et virus. Basert på oppførselen og infiltreringsteknikken, er det et adware og et potensielt uønsket program.

Ad.doubleclick.net bør fjernes så raskt som mulig. Dette annonsestøttede programmet kan nemlig vise irrelevante annonser, forårsake omdirigeringer og av og til spore nettleseraktiviteter.

En av måtene å fjerne Doubleclick-net-viruset på er å skanne systemet med et profesjonelt antimalware-verktøy. Den andre metoden innebærer å fjerne adware-trusselen via kontrollpanelet og deretter tilbakestille alle infiserte nettlesere.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Ad.doubleclick.net fjerningsguide for reklame

Avinstaller fra Windows

For å bli kvitt dette irriterende PUP-et fra Windows, bør du slette alle mistenkelige programmer som ikke oppgir noen utvikler eller som du ikke kan huske å ha installert. Du kan gjøre dette ved å følge disse stegene:

For å fjerne Ad.doubleclick.net-annonser fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet Ad.doubleclick.net-annonser i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern Ad.doubleclick.net fra Mac OS X system

For å eliminere adware-trusselen fra Mac OS X, kreves ingen spesiell IT-kunnskap. Alt du trenger å gjøre er å følge disse stegene nøye:

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Ad.doubleclick.net fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Ad.doubleclick.net fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Ad.doubleclick.net-annonser og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Ad.doubleclick.net-annonser ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Ad.doubleclick.net-annonser skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

Hvis du opplever omdirigeringer fra Ad.doubleclick.net i Google Chrome, bør du fjerne dette PUP-et fra systemet og tilbakestille nettleseren:

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Ad.doubleclick.net-annonser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Ad.doubleclick.net-annonser under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Ad.doubleclick.net-annonser-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Ad.doubleclick.net-annonser. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Ad.doubleclick.net-annonser og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Ad.doubleclick.net registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk