Fjerne ABOUT FILES! Ransomware

ABOUT FILES! Ransomware fjerningsguide

Hva er ABOUT FILES! Ransomware?

Hva er 'ABOUT FILES!'?

'ABOUT FILES!' er en alvorlig advarsel som kan dukke opp på dataskjermen din ut av det blå. Den har i skrivende stund dukket opp kun på Windows-systemer, men det finnes ingen garanti for at dette viruset ikke er i stand til å kapre også MAC OS X og andre operativsystemer. Dersom slike advarsler nettopp har begynt å dukke opp på datamaskinen din er det første bør gjøre å prøve å åpne en av filene dine. Det kan være en videofil, et bilde, et viktig dokument eller lignende. Dersom du ikke får tilgang til dem betyr det at datamaskinen din er infisert av det alvorlige cryptoransomware-programmet som allerede har klart å kryptere filene dine. Dette viruset skanner normalt systemet og blokkerer forhåndsbestemte filer rett etter infiltrering. I tillegg begynner det å vise en stor advarsel som ber om at du betaler en løsesum i bytte mot en krypteringsnøkkel. Dessverre er denne krypteringsnøkkelen omtrent det eneste som kan hjelpe deg i denne situasjonen. Du kan prøve programmer som R-Studio eller Photorec men det er ingen garanti for at de vil fungere. Derfor bør du vurdere å lage ekstra kopier av filene dine.

Du bør imidlertid prøve å ignorere kravet som gis i «ABOUT FILES!»-advarselen ettersom det ikke finnes noen garanti for at eierne gir deg krypteringsnøkkelen du trenger. Alle disse blokkerte filene kan selvfølgelig være viktige for deg fordi dette er hovedformålet til «ABOUT FILES!» men det kan hende at du kommer til å motta en fullstendig unyttig kombinasjon som ikke hjelper deg med å gjenopprette filene dine. Normalt krever ABOUT FILES-viruset at du betaler 3 bitcoins, noe som tilsvarer $700. Denne pengesummen skal betales innen 72 timer. Dersom du tror at PC-en din allerede er infisert av denne trusselen bør du kjøre et fullstendig systemskann med FortectIntego. Dersom denne trusselen har infisert din MAC OS X bør du bruke Webroot SecureAnywhere AntiVirus, som er kompatibel med både Windows og Mac OS X.

Hvordan kan 'ABOUT FILES!' infisere datamaskinen min?

Det er kjent at dette ransomware-programmet, akkurat som Cryptolocker, CTB Locker, CoinVault eller Cryptowall, spres ved hjelp av trojanere. De er normalt skjult i søppelpost og ondsinnede vedlegg som normalt legger til slike meldinger for å prøve å lure brukere til å laste ned virus direkte til datamaskinen. For å forbli trygg bør du ignorere alle ukjente sendere og e-postmeldinger som kan oppstå i innboksen din. ABOUT FILES! spres imidlertid også via trojanske nedlastere som Ajuxery og Shanabim, så du bør dessuten sørge for at du har en oppdatert anti-spionvare installert på datamaskinen din. Ellers kan du oppdage at alle de viktige filene dine er blokkerte og at den eneste måten å gjenopprette dem på er å kjøpe bitcoins og betale løsesummen. Vennligst vurder å bruke en pålitelig løsning for sikkerhetskopier for å unngå uønskede effekter av ransomware-virus. Dersom du tror at ABOUT FILES ransomware allerede har infisert datamaskinen din, bør du prøve denne veiledningen:

Hvordan fjerne 'ABOUT FILES!'-virus?

Dersom du ser en stor melding som hevder at filene dine er blokkerte på grunn av et ransomware og at du må betale en løsesum for å låse dem opp, bør du skanne datamaskinen din med en oppdatert anti-spionvare og fjerne ondsinnede filer. For å gjøre dette anbefaler vi disse programmene: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Mac OS X-brukere bør prøve Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Dersom du vil gjenopprette tilgang til filene dine bør du prøve å bruke sikkerhetskopiene av dem eller, dersom du ikke har slike, prøve å kjøre et gjenopprettingsverktøyene som R-Studio eller Photorec. Kaspersky Lab har dessuten lansert et verktøy for dekryptering av krypterte filer, så du kan også prøve Kaspesky Ransomware Decryptor. Vennligst IKKE betal boten ettersom dette ikke garanterer at du kommer til å motta nøkkelen som kreves for å dekryptere filene dine.

Vi anbefaler på det sterkeste at du tenker på hvordan du kan forhindre infeksjoner som About files!. For å gjøre dette kan du benytte programmene som er nevnt ovenfor. Du bør dessuten huske å tenke på immuniteten av filene dine og foreta sikkerhetskopiering. For å gjøre dette kan du benytte en USB-disk, CD, DVD eller du kan laste opp sikkerhetskopiene dine til en nettsky, som for eksempel Google Drive, Dropbox, Flickr eller lignende. Mer informasjon om sikkerhetskopier kan finnes i artikkelen Hvorfor trenger jeg sikkerhetskopier og hvilke alternativer har jeg?

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk