Hva er _5_ HOWDO_text.html? Bør jeg fjerne det?

Hva bør jeg vite om filen _5_ HOWDO_text.html?

Sammen med _HOWDO_text.html og _HOWDO_text.bmp, tilhører filen _5_ HOWDO_text.html en av dagens mest skadelige nettrusler – ODIN virus. Denne nettinfeksjonen kommer opprinnelig fra det beryktede Locky virus, og har allerede klart å ta over utallige datamaskiner over hele verden. Ser man på hastigheten det distribueres med og skaden det påfører, kan dette ransomware-programmet snart stå på linje med eller til og med overgå den notoriske forgjengeren. Det har faktisk fulgt i samme fotspor ved å rette seg mot den sivile infrastrukturen og infisert datamaskinene til branndepartementet i Honolulu. Hvis du ser _5_HOWDO_text.html på datamaskinen er det dessverre dårlige nyheter. Hvis dette skjer bør du skanne datamaskinen din med antimalware-programmet FortectIntego eller et annet antivirus-program snarest.

Når det gjelder selve filen bør vi gå litt mer inn på dets formål. _5_ HOWDO_text.html og resten av disse filene plasseres på datamaskinen etter at ransomware-trusselen ODIN krypterer dokumentene på harddisken eller i en sky. DIsse filene inneholder en melding som forklarer at dataene er kryptert. Det tilbys dessuten informasjon om RSA- og AES-skriptene som er brukt til selve krypteringen, og brukeren får en forklaring på hvordan problemet kan løses. Hackerne tilbyr en lenke til nettsiden til en anonym Tor-nettleser. Denne må brukeren benytte for å overføre løsesummen. I tillegg får offeret et unikt ID-nummer som skal benyttes for å gjenkjenne og dekryptere filene på datamaskinen. Dette skjer dessverre sjelden ettersom virusutviklerne har en tendens til å forsvinne med pengene. Derfor er det best å slette ODIN og fjerne _5_HOWDO_text.html uten å prøve å analysere det.

Hvordan spres denne infiserte filen?

Som vi allerede har nevnt plasseres _5_ HOWDO_text.html på datamaskinen etter at ODIN-viruset har infiltrert systemet. Dette betyr at det kun spres sammen med infeksjonen. Du kan bli lurt til å installere dette ransomware-programmet av ondsinnet søppelpost du mottar innboksen. Det ondsinnede skriptet kan dessuten komme inn i datamaskinen din ved hjelp av en trojaner. Nettbaserte lenker og annonser er en annen måte viruset kan benytte for å komme seg inn. Dette beviser bare at trusselen er svært skadelig og at metodene den benytter for å infisere systemer er svært uforutsigbare.

Hvordan fjerne _5_ HOWDO_text.html?

For å fjerne _5_ HOWDO_text.html, må du fjerne ODIN ransomware. Hvis du ikke fjerner trusselens ondsinnede prosesser og kun sletter meldingen kan ODIN enkelt gjenopprette seg selv og fortsette å kreve deg for penger. Dessuten kan du ved å separere virusfiler endre opp med å tape data som er kryptert. Vi foreslår derfor at du lar et profesjonelt antivirusprogram ta seg av viruselimineringen. Du kan for eksempel bruke FortectIntego som på en enkel og trygg måte tar seg av fjerning av ODIN og filen _5_ HOWDO_text.html.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk