Fjerne Windows PC Backup Wizard (Veiledning for fjerning)

Windows PC Backup Wizard fjerningsguide

Hva er Windows PC Backup Wizard?

Ting du bør vite om Windows PC Backup Wizard

Windows PC Backup Wizard er kanskje ikke et virus, men det er definitivt et potensielt uønsket program (PUP). Det promoteres som et program for sikkerhetskopiering, og installeres normalt sammen med andre freeware-programmer som lastes ned fra ulike nettkilder. PC Backup Wizard kan være et legitimt og praktisk program. De kontinuerlige varslene fra dette programmet kan imidlertid være ganske irriterende. Så snart det er installert begynner programmet å sende deg varsler markert som kritiske advarsel hvert 10. minutt, som oppfordrer deg til å «Activate Windows Backup Now!». Ved å klikke på OK-knappen blir du ført til en registreringsskjerm som dukker opp foran andre programmer du kjører. Denne registreringsskjermen kan ikke lukkes før du registrerer deg eller avslutter prosessen via oppgavebehandleren. Det virker til at de kritiske advarslene og det faktum at det er umulig å lukke registreringsskjermen tvinger brukeren til å registrere seg. Noen mindre erfarne brukere kan komme til å registrere seg kun fordi de ønsker å hindre at registreringskjermen hindrer arbeidet deres på datamaskinen. Andre kan dessuten bli bekymret for systemets sikkerhet på grunn av disse kritiske varslene. Dette er hovedgrunnene til at du bør fjerne Windows PC Backup Wizard fra datamaskinen din snarest.

Det finnes dessuten andre programmer som fungerer etter samme prinsipp. For eksempel beskrives også programmet PC Mechanic 2015 som et nyttig verktøy for behandling av PC-systemet. Dette er imidlertid også et villedende program. Det skanner datamaskinen for mulige problemer, og viser deretter utallige problemer, inkludert flere søppelfiler, dårlige registerfiler og annet. Deretter får brukeren tilbud om å kjøpe fullversjonen av PC Mechanic 2015 for å fikse disse problemene. Som du ser kan slike programmer manipulere informasjon for å få brukere til å laste ned eller kjøpe produktene sine. Dersom du opplever lignende problemer på datamaskinen din bør du derfor sørge for at varslene er ekte. Du kan benytte et alternativt antimalware-program for å undersøke hvorvidt disse programmene er legitime. Vi anbefaler ReimageIntego.

Hvordan distribueres PC Backup Wizard?

Som allerede nevnt distribueres PC Backup Wizard, akkurat som andre potensielt uønskede programmer, via en villedende markedsføringsmetode kalt «bundling». Dette betyr at PUP-programmer er tilknyttet annen programvare, normalt populære fildelingsprogrammer, PDF-generatorer, video- og musikkspillere. Når brukeren installerer slike programmer på datasystemet blir også ekstraprogrammer installert samtidig. Problemet er at disse prosessene i de fleste tilfeller skjer uten brukerens kjennskap eller tillatelse. Derfor er det nødvendig å være forsiktig ved nedlasting og installasjon av ny programvare. Siden ingen har tid til å bekymre seg for fjerning av PUP-er som Windows PC Backup Wizard, er det best å bruke tilpasset eller avansert installasjon. Dette hjelper deg med å avsløre ekstraprogrammer som venter på å bli installerte.

Kan jeg slette Windows PC Backup Wizard fra datamaskinen min?

Ja, det kan du. Det er ikke en systemfil eller noe tilsvarende viktig. Windows PC Backup Wizard er et unødvendig program som tar opp plass på datamaskinen og irriterer deg med uønskede varsler. Hvis du ønsker å fjerne Windows PC Backup Wizard fra datamaskinen kan du gjøre det ved å avinstallere programmet. Glem dessuten ikke å skanne systemet med et antivirus-verktøy som ReimageIntego eller Malwarebytes for å sørge for at alle komponenter tilhørende Windows PC Backup Wizard er eliminerte.

Følg stegene nedenfor for å fjerne Windows PC Backup Wizard fra datamaskinen:

  1. Klikk «Start» og velg «Kontrollpanel».
  2. Klikk på «Avinstaller et program» under «Programmer».
  3. Velg «Windows PC Backup Wizard» og lignende komponenter, og velg «Avinstaller/endre».
  4. Klikk på «Ja» og «OK» for å lagre endringene.
Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk