Fjern WannaCryptor-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert mai 2017

WannaCryptor fjerningsguide for virus

Hva er WannaCryptor ransomware virus?

WannaCryptor ransomware kopierer CryptoLockers triks

WannaCryptor virus dukket først opp i februar 2017 i en form av en ransomware kalt Wcry file extension virus. Akkurat som den forrige versjonen krypterer denne skadelige viruset alle filene på datamaskinen med en intensjon om å svindle penger fra datamaskinsbrukeren. Under krypteringen, viruset som også er kjent under WannaCry ransomware navn legger til .wcry filutvidelser til ødelagte filer. Det ondsinnede programmet retter seg mot Windows brukere hovedsakelig og når den får tilgang til systemet ødlegger den all data som er lagret ved hjelp av RSA og AES kryptografiske ciphers. Viruset sletter umiddelbart Volume Shadow Copies fra datamaskinen for å hindre enkel datagjenoppretting. Den endrer skrivebordsbakgrunnen med et bilde som heter !WannaCryptor!.bmp, som sier:

Ooops, your important files are encrypted.
If you see this text, but don’t see the “Wanna Decryptor” window, then your antivirus removed the decrypt software, or you deleted it from your computer.”

Resten av meldingen består av et forslag om å laste ned den skadelige !WannaDecryptor!.exe programmene igjen via en gitt Dropbox kobling. Dette trikset er kjent for å bli brukt av en kopi av CryptoLocker ransomware, som anbefaler brukere å laste ned malware igjen for å få instruksjoner om hvordan man kan betale løsepenger og gjenopprette tapte filer. Ransomware lagrer også et løsepengekrav som er kalt !Please Read Me!.txt, som inneholder instruksjoner angående datagjenoppretting. Hvis offeret ikke har noe antivirusprogram, !WannaDecryptor! programmet kommer også til å dukke opp på skjermen. Den opprinnelige løsesummen er $300, og det må betales med Bitcoin. Dekrypteringsvinduet har flere knapper som lenker til informasjon om Bitcoins hvordan man kjøper dem, og også kontakt oss siden som mest sannsynlig gir informasjon om cyberkriminelle, trolig en e-postadresse.

Ransomware sier også at de vil øke prisen på løsepengene om offeret ikke betaler det innen tidsfristen. Hvis dette ransomware kompromitterte filene done, vil det sannsynligvis be deg om å betale løsepenger for å gjenopprette dem, men vi anbefaler på det sterkeste at du ikke gjør det. Å gi kriminelle det de ønsker er ikke en løsning fordi de kanskje glemmer å oppfylle sin del av avtalen, ne som betyr at du vil forlatt med massevis av krypterte data og ingen dekrypteringsnøkkel. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du fjerner WannaCryptor ransomware virus – jo fortere desto bedre. For WannaCryptor fjerning anbefaler vi sterkt å bruke anti malware programmer som ReimageIntego.

WannaCryptor ransomware virusDette er det ondsinnede programmet som anbefaler å kjøpe !WannaDecryotor! programvare. Som du kan se WannaCryptor ransomware spør om 300 dollars for det

Hvordan klarte dette programmet å infiltrere datamaskinens system?

Det er mange måter hvordan ransomware kan infiltrere ofrenes datamaskin ubemerket. Normalt er dette gjort via e-poster og kan installeres på ofres datamaskins systemet så snart offeret åpner en ondsinnet kobling ellr e-postvedlegg. Vær oppmerksom på at ondsinnede skuespillere har en tendens til å presentere seg som ansatte i kjente selskaper og foreslå at offrene ser vedlagt innhold for å få tilgang til noen ekstremt relevant informasjon. Selvfølgelig slike svindler prøver å overbevise offeret til å installere malware på systemet, så husk nr noen prøver å snakke deg til å åpne en bestemt lenke eller et vedlegg. Alternatvt kan ransomware distribuerers vi utnyttelsesett og malvertising, men disse teknologiene brukes vanligvis av avanserte ransomware utviklere som arneoder med prosjekt som cerber eller spora. Mellomnivå cyberkriminelle bruker aldri disse teknikkene.

Hvordan kan jeg fjerne WannaCryptor ransomware fra systemet?

Hvis datamaskinen din har blitt kompromittert av WannaCryptor virus og filene dine kan lengre åpnes uansett hvilken type programvare du prøver å bruke, du må bestemme hva det neste trekk skal bli. Du kan risikere å miste pengene dine og betale løsepengene som de kriminelle ber om eller du kan motstå preesset og nekte å betale løsepengene. Du burde fjerne WannaCryptor ransomware med en gang og begyn å eksperimentere med ulike datakrypteringsverktøy. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke et anti-malware verktøy til WannaCryptor fjerning, og bruk data utvinnings metodene nedenfor. Selvfølgelig er den mest effektive og 100% fungerende måten å gjenopprette filene en data backup. Men vist du ikke har laget sikkerhetskopier føre angrepet vil det være veldig vanskelig å gjenopprette filene dine.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell WannaCryptor fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Slett WannaCry ransomware virus med hjelp av guidelinjene nedenfor.

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern WannaCryptor ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av WannaCryptor. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av WannaCryptor er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne WannaCryptor fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Dessverre er det for tiden ingen verktøy som kan gjenopprette filer med .wcry utvidelser. Du kan erstatte ødelgte filer med intakte ved å bruke sikkerhetskopier, men hvis du ikke har det kan du prøve en av følgende data utvinning metodene nedenfor.

Hvis filene dine krypteres av WannaCryptor kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Bruk Data Recovery Pro

Hvis du har funnet .wcry filutvidelse på alle dine filer, det er sikkert at de ble endret av WannaCryptor ransomware virus. Du kan prøve å gjenopprette dem ved hjelp av datagjenoppretting programvaren kjent som Data Recovery Pro.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av WannaCryptor ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Bruk Windows Previous Versions

Du kan lykkes med å gjenopprette filene dine hvs du hadde et system opprettet føre ransomware infiserte datamaskinen. Hvis du hadde det, bør du følge retningslinjer.

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Ingen gratis WannaCryptor dekrypter er tilgjengelige for øyeblikket

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot WannaCryptor og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk