Fjerne SAntivirus (Veiledning for fjerning av virus) - oppdatert okt 2020

SAntivirus fjerningsguide

Hva er SAntivirus?

SAntivirus er et tvilsomt antivirus-program som kan vise falske skanneresultater for å få brukere til å kjøpe lisensen

SAntivirusSAntivirus er et tvilsomt sikkerhetsprogram som viser falske positiver for å få brukere til å tro at datamaskinen er i fare

SAntivirus, også kjent som Segurazo, er et verktøy som er utviklet av et globalt sikkerhetsselskap. Antivirus-pakken gir kundene full virusbeskyttelse, karantene av potensielle trusler, personvernbeskyttelse, økt ytelse, sanntidsbeskyttelse og mer. Selv om dette høres fristende ut, anbefaler ikke eksperter å stole på dette verktøyet. Basert på rapporter fra brukerne og infosec-samfunnet, distribueres SAntivirus sammen med freeware-programmer. Dette er det første tegnet på at programmet ikke er pålitelig.

Dette villedende tredjeparts antivirusverktøyet har dårlig rykte på grunn av villedende skanneresultater. I følge rapportene, viser det falske skanneresultater for å prøve å presse brukere til å kjøpe lisensnøkkel. Brukere har dessuten rapportert mange problemer med fjerning av SAntivirus. Det ser ut til å endre lokale privilegier (ved å bruke SeLoadDriverPrivilege-kommandoen) for å unngå å bli fjernet.

Etter installasjon, dukker SAntivirus-skanneren ofte opp. Dette fører til høy belastning på prosessoren, og systemet kan kjøre saktere enn før. I noen tilfeller kan skanneren utløse blåskjerm eller feil som fører til at systemet må starte på nytt. Dermed risikerer brukere å miste arbeid på PC-en.

Navn SAntivirus
Type Potensielt uønsket program
Også kjent som Segurazo, SAproduct
Infiltrering Noen brukere kan ha lastet ned programmet fra den offisielle nettsiden, men de fleste opplever å finne det på systemet etter å ha installert freeware-programmer fra tredjepartssider (programvarepakker), eller trykket på villedende reklame eller falske oppdateringsvarsel på en ondsinnet side.
Symptomer Automatiske skanneresultater viser hundrevis av problemer, selv på en ny datamaskin; programmet kan ikke fjernes manuelt; popup-annonser dukker opp til stadighet; brukeren blir bedt om å kjøpe fullversjonen av SAntivirus
Deteksjon Flere antimalware-programmer merker dette programmet som ondsinnet eller mistenkelig – Virus Total results
Fjerning Du kan prøve å bli kvitt programmet manuelt ved å bruke instruksjonene nedenfor. Hvis du ikke lykkes, kan du bli kvitt PUP-et automatisk ved å skanne systemet med et vel ansett antimalware-program
System fix SAntivirus kan slette registeroppføringer som kreves for at systemet skal fungere normalt, og dette fører til feil i Windows. Hvis programmet har utført endringer på PC-en din, kan du skanne systemet med FortectIntego for å rette opp skaden

Ved første øyekast er det lett å tro at SAntivirus er et solid antivirus-program som også kan optimere PC-en. Programmet har et flott design og et brukervennlig grensesnitt som er enkelt å navigere. SAntivirus hevder å tilby følgende funksjoner:

 • Sanntidsbeskyttelse (ransomware, nettsurfing, e-post);
 • Malware-fjerning;
 • Personvernskanner;
 • Optimering av ytelse;
 • Sikkerhetsfunksjon på nettet.

I realiteten skjuler imidlertid SAntivirus egenskaper som er mer vanlige i malware enn i programmer som beskytter mot det.

Først og fremst er det slik at de fleste brukere som har SAntivirus på systemet sitt aldri har installert det med vilje (men, det kan også lastes ned fra den offisielle nettsiden). Programmer spres nemlig ved hjelp av ulike urettferdige teknikker, inkludert programvarepakker, falske programoppdateringer og villedende annonser.

Så snart SAntivirus er installert på systemet, utfører det et komplett systemskann. Dette er vanlig prosedyre for alle antimalware-verktøy, men det som er uvanlig med dette programmet er selve resultatene. SAntivirus viser nemlig overdrevne skanneresultater (for eksempel kan Google-relaterte informasjonskapsler bli merket som en middels risikabel trussel, noe som absolutt ikke stemmer). Brukere kan dermed tro at datamaskinen deres er i dårligere stand enn den faktisk er.

Hvis du klikker på «Remove all issues»-knappen, blir du omdirigert til en betalingsside, der du blir bedt om å kjøpe fullversjonen av SAntivirus. Vi anbefaler at du ikke betaler for denne unyttige programvaren, ettersom det bare er å kaste bort penger. Med tanke på de tvilsomme markedsføringsteknikkene og villedende skanneresultatene, bør det ikke brukes som et sikkerhetsverktøy på datamaskinen din.

SAntivirus PUPSAntivirus er et antimalware-verktøy som har dårlig rykte i sikkerhetsbransjen

I stedet bør du velge vel ansette programmer som ikke villeder brukere. Hvis du trenger et optimeringsverktøy som også fikser ulike Windows-problemer, foreslår vi FortectIntego. Du bør heller ikke glemme datamaskinens forsvar. Bruk et antimalware-program som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes til å fjerne SAntivirus og beskytt datamaskinen din fra andre trusler i fremtiden.

Mange lurer på om SAntivirus er et virus

I ulike nettforum, som Reddit, er det massevis av brukere som spør om Segurazo er et virus. Svaret på dette spørsmålet er enkelt: Nei, dette antivirus-verktøyet er ikke et virus. Det er et sikkerhetsprogram, men ytelsen er tvilsom.

I følge sikkerhetseksperter, er det best å unngå verktøy som distribueres ved hjelp av programvarepakker. Denne villedende distribusjonsstrategien indikerer at verktøyet ikke er pålitelig og kan ha skjulte hensikter. I dette tilfellet prøver SAntivirus å lure folk til å kjøpe lisensnøkkelen, og bruker tvilsomme metoder:

 • Verktøyet distribueres via gratisapper, som Audacity;
 • Det finnes ingen direkte måter for å avinstallere SAntivirus. SegurazoUninstaller.exe-filen er normalt skjult på et uvanlig sted for å unngå å bli oppdaget;
 • Avinstallasjonsprogrammet sikrer ikke eliminering av dette PUP-et;
 • Antivirus-skanneren kjører vilkårlig, og forårsaker høy bruk av prosessorkraft, samtidig som det kan forårsake blåskjerm;
 • Skanneresultater kan inneholde navn på ikke-eksisterende virus, spyware og andre nettrusler;
 • Ved slutten av prøveperioden, begynner SAntivirus å aktivere omdirigeringer til den offisielle betalingssiden.

SAntivirus-skannerSkanneresultater fra SAntivirus kan inneholde påståtte virus og spyware

Hvis du ikke har installert dette programmet, anbefaler vi at du holder deg unna det. Velg heller pålitelige antivirus-programmer som SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes. Hvis du på den andre siden har installert Segurazo SAntivirus og har problemer med å fjerne det, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus og kjøre et skann for å bli kvitt det.

PUP-er som villedende antivirus-verktøy distribueres ofte sammen med freeware-programmer

Potensielt uønskede programmer blir kalt nettopp dette av en grunn. Hvis programmet blir klassifisert som et PUP, bør du holde deg unna, ettersom det bruker flere villedende teknikker for å oppnå målet, nemlig å tjene penger. Dette gjøres ved å vise falske annonser og lyve om funksjonaliteten, og brukerne føler seg dermed lurt. Når de første har betalt for programmet, er det normalt for sent.

Det er derfor best å holde seg unna PUP-er, ettersom de kan prøve å få deg til å betale for unyttige tjenester. Samtidig kan de utgjøre en sikkerhetsrisiko ved at innstillingene i nettleseren din blir endret. Du kan bli omdirigert til mistenkelige nettsider, eller nettaktivitetene dine kan bli sporet.

For å sikre at du holder deg unna potensielt uønskede og ondsinnede programmer, kan du følge disse tipsene fra sikkerhetseksperter:

 • Hvis mulig, bør du alltid velge offisielle kilder ved nedlasting;
 • Unngå torrent-, warez- og andre risikable sider;
 • Før du installerer et program, bør du lese brukeranmeldelser eller blogginnlegg på nettet;
 • Under installasjonen bør du sjekke at viktige dokumenter inngår, inkludert bruksvilkår og personvernerklæring;
 • Velg alltid avansert/tilpasset installasjon i stedet for rask/anbefalt;
 • Vær på utkikk etter villedende plassering av knapper, falske tilbud, forhåndsvalgte avkryssinger, liten skrift og andre triks som freeware-utviklere bruker for å villede folk og få dem til å installere malware.

Avinstaller SAntivirus ved hjelp av disse instruksjonene

Mange brukere har rapportert at det er vanskelig å fjerne SAntivirus. De sier at de har prøvd å slette filene i programfiler manuelt, men at de har blitt nektet tilgang. Du kan likevel prøve å eliminere dette PUP-et manuelt ved å bruke veiledningen for manuell fjerning nedenfor.

SAntivirus-deteksjonSAntivirus detekteres av flere antivirus-programmer

SAntivirus-viruset utfører ulike endringer i systemet, inkludert endringer i registeret, privilegier og andre kritiske innstillinger i Windows. Dette kan føre til at du ikke klarer å fjerne SAntivirus manuelt, og du trenger hjelp fra et automatisk antivirus-program.

Dette innebærer at du må laste ned og installere et program som gjenkjenner dette PUP-et. I motsetning til når du prøver å fjerne trusselen manuelt, kan et sikkerhetsprogram oppdage alle ondsinnede filer på systemet og fjerne privilegiene Seguarazo har skapt for seg selv under installasjonsprosessen.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell SAntivirus fjerningsguide

WindowsmacOS

Avinstaller fra Windows

For å bli kvitt SAntivirus fra Windows, følger du disse stegene:

For å fjerne SAntivirus fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet SAntivirus i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.
WindowsmacOS

Fjern SAntivirus fra Mac OS X system

macOS-brukere kan eliminere potensielt uønskede programmer ved å utføre disse handlingene:

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern SAntivirus fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern SAntivirus fra Mac OS X system

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt SAntivirus registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk