Fjern Sage 2.2-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer okt 2017

Sage 2.2 fjerningsguide for virus

Hva er Sage 2.2 ransomware-virus?

Sage-historien fortsetter: Ransomware-viruset Sage 2.2 er her

Hvis du har hørt om Sage ransomware og Sage 2.0, har vi dårlige nyheter til deg – Sage 2.2 har nylig blitt oppdaget. Utviklerne av denne malware-trusselen ser ikke ut til å kaste bort tiden, ettersom de allerede har skapt nok en oppdatering av det opprinnelige viruset. De navngir de ulike truslene som underversjoner, noe som hinter til Cerber. Det antyder at denne versjonen ikke er mindre aggressiv eller destruktiv enn de tidligere versjonene. De tekniske spesifikasjonene til denne malware-trusselen er blitt oppdaterte. Ransomware-trusselen prøver å komme seg gjennom sikkerhetstiltak under ulike navn. Hvis du ikke har opplevd denne nettrusselen enda, bør du forberede deg med riktig programvare og kunnskap. Hvis denne virtuelle trusselen allerede har dukket opp på datamaskinen din, bør du følge veiledningen for fjerning av Sage 2.2. Bruk FortectIntego for å fremskynde prosessen.

De første tegnene på Sage-viruset ble oppdaget i midten av januar i år. Et av kjennetegnene til dette malware-programmet er at infeksjonen leveres som en dobbeltkomprimert .zip-mappe. .zip-mappen inneholder enten en .doc- eller en .js-fil. Det som er interessant er at e-posten ikke inneholder noe emne. Noen e-poster har ikke engang noe meldingsinnhold. Vær oppmerksom på at noen e-poster kan være skjult som varsler fra Central Security Treatment Organization. Malware-trusselen er basert på en grunnleggende modell – den sender UDP (User Datagram Protocols) til tusenvis av IP-adresser.

Bilde av Sage 2.2-viruset

Akkurat som de fleste andre slike trusler, krever malware-programmet at offeret betaler en løsesum innen en viss tidsperiode. Svindlerne påstår at filene blir slettet når denne tidsperioden er over. Kort tid etterpå ble Sage 2.0 lansert. Det krevde mer enn 2.000 USD for å dekryptere filene. I instruksjonene for datagjenoppretting, skremmes ofrene til å oppfylle kravene, og svindlerne poengterer at det ikke finnes noen annen mulighet for å gjenopprette filene. En ny versjon, Sage 2.2, er nå blitt oppdaget. Rapporter avslører at svindlerne ikke har introdusert mange nye funksjoner. Trusselen kan dukke opp i .zip-mapper kalt [random numbers]_ACH20022017.zip eller min1_201720103191.58778.zip.

Etter å ha åpnet innholdet, kjøres malware-trusselen via filen spam1.exe. Den kan også skjule seg under startup.php. Senere laster Sage 2.2 hovedfilene sine inn i mappen % Temp % og kopierer seg selv i C:\Users\[loginname]\AppData\Roaming. Denne oppførselen utløser UAC-meldingene. Heldigvis kan du avbryte denne prosessen ved å kansellere kommandoen. UAC-meldingen ser ut til å være fra Microsoft Corporation. Det eneste hintet til at det er et virus er den merkelige plasseringen av AppData-mappen. Viruset endrer også skrivebordsbakgrunnen til bildet !HELP_SOS.bmp som informerer offeret om kapringen. Meldingen nevner flere nettsider der brukere kan slette instruksjonsfilene. Så snart du oppdager noen av disse symptomene, bør du fjerne Sage 2.2.

Hvordan spres denne malware-trusselen?

Denne malware-trusselen spres til nye ofre via søppelpost. Vær oppmerksom på at ransomware ofte skjuler seg under falske fakturaer og andre offisielle dokumenter. Du bør ikke være for rask med å åpne vedlegg, ettersom du da fort kan oppleve slike trusler. Svindlerne benytter også andre metoder for å spre viruset. Sage 2.2-viruset har blitt oppdaget som en trojaner: Win32.Trojan.WisdomEyes.16070401.9500.9973, Trojan/Win32.SageCrypt.C1798570, Trojan.Encoder.10307 og Win32/Trojan.Ransom.aac. Siden distributørene av Cerber begynte å spre Sage 2.2-viruset, kan de ha begynt å bruke gamle triks for å øke spredningen. Ved slutten av 2016, spredte også Cerber seg ved hjelp av et RIG exploit kit og manipulerte Adobe Flash Player-vedlegg. I tillegg har nettkriminelle innført en tidligere funksjon fra Cerber: Sage er også i stand til å slette skyggekopier. Det er avslørt av Sage 2.2 også kan skjule seg som Adobe Service Manager. Derfor er det viktig at du beskytter systemet med et antimalware-program, og dessuten at du er forsiktig når du surfer på nettet.

Er det mulig å bli helt kvitt Sage 2.2?

Når det gjelder filkrypterende malware, bør du være så rask som overhodet mulig. Start fjerning av Sage 2.2 øyeblikkelig. Installer et antispyware-program, for eksempel FortectIntego eller Malwarebytes, og fjern malware-trusselen. Hvis du har problemer med å eliminere trusselen fordi systemet er låst, kan du starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk. Følgende instruksjoner viser deg hvordan du gjør dette. Etterpå vil du kunne fjerne Sage 2.2-viruset. Vær oppmerksom på at programvaren ikke dekrypterer filene. For å gjøre dette må du prøve alternative løsninger. Noen slike presenteres nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Sage 2.2 fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern Sage 2.2 ved hjelp av System Restore

Hvis du ikke kan fjerne Sage 2.2, kan du prøve systemgjenoppretting.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Sage 2.2. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av Sage 2.2 er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Sage 2.2 fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Sage 2.2 kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Hva er Data Recovery Pro?

Dette programmet er praktisk når du har behov for å gjenopprette skadede filer. Det er ingen garanti for at programmet klarer å gjenopprette alle filene, men det er verdt et forsøk.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Sage 2.2 ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Bruk tidligere Windows-versjoner

Følg stegene for å gjenopprette automatisk lagrede kopier av filene dine. Denne metoden tar lang tid, men kan hjelpe deg med å gjenopprette noen av filene. 

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Sage 2.2 Decrypter

For øyeblikket finnes det ingen dekrypteringsverktøy. Mens ekspertene jobber med saken må du prøve alternative metoder.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Sage 2.2 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk