Hvordan overleve WannaCry anrep?

Cyber angrepet ble lansert på Fredag, 12 May 2017 gjorde så WannaCry randsome får de viktigste overskrigtene som de viktigste nyhetene får. Det ondsinnede dataviruset (også kjent som Wana Decrypt0r, WannaCryptor, WannaCrypt0r, Wcry eller WNCRY) hovedskaelig målrettet mot eldre windows versjoner, selv om eksperter anbefaler å bruke Windows 10. Selv om cyberangrepet ble stoppet takket være innsatsen fra en malware forsker som går under kallenavnet MalwareTech , er det svært sannsynlig at viruset vi fortsette angripe datamaskinbrukere, selv om det er med hjelp av forskjellige distribusjonsmetoder enn brukt i det angitte cyberangrepet. Med tanke på at det ondsinnede programvaren klarte å ødelegge private filer på 230 000 datasystemer i omtrent 150 land, er det ingen overraskelse at datamaskinbrukere letter nervøst etter ransomware forebyggingsmetder og verktøy for å fikse berørte datamaskiner. For å bli angrepet av en ransomware krevende Wana Decrypt0r 2.0 virus som lover å slette filene dine for godt hvis du ikke betaler løsepengene er åpenbart en forferdelig opplevelse. I slike situasjoner er det vanskelig p holde seg rolig og fornuftig. Derfor har vi utarbeidet en veiledning som forklarer hvordan du beskytter din datamaskinen fra WannaCry angrep og hva man skal gjøre i tillfelle du blir offer for cyberangrep.

Beskytt datamaskinen din fra WannaCry

  1. Det angitte dataviruset virker som det infisere alle Windows versjoner bortsett fra Windows 10. Oppdatering til Windows 10 er en av de beste måtene å beskytte deg mot ransomware angrep.Microsoft har allerede avdekkket s¨rbarheten som ransomware utnytter ved hjelp av EternalBlue; Derfor må du installere sikkerhetsoppdatering MS17-010.
  2. Deaktiver Disable SMBv1 ved å bruke instructions provided by Microsoft. Vennligst les instruksjonene svært nøye! Installer et pålitelig sikkerhetsprogramvare og alltid ha den aktivert. Ikke glem å oppdater det ofte eller om mulig aktiver automatisk oppdateringer.
  3. Vær sikker på at alle dataprogrammene er oppdatert. Hvis du har gamle programmer du aldri bruker, avinstaller dem. For å beskytte datamaskinen mot cyberangrep, oppdater regelmessig programmer du bestemmer deg for å beholde. Det er ekstremt viktig fordi angripere pleier å utnytte sikkerhetsproblemer i utdatert og likevel ikke så avansert programvare.
  4. Ikke deaktiver brannmuren.
  5. Ha sikkerhetskopier. Finn dokumentene du ønsker å beskytte, lag sikkerhetskopier, og flytt det derettet kopien til en bærbar datalagringsenhet, for eksempel USB. Trekk deretter enheten ut fra datamaskinen og lagre den på et trygt sted.

Hva man må gjøre hvis WannaCry krypterte filene dine?

  1. Bestem deg for hva du ønsker å gjøre – ønsker du å støtte cyberkriminelle ved å betale? Vi anbefaler ikke å betale løsepenger fordi i mange tilfeller gidder ikke svindlerene å hjelpe ofrene å gjenoprette filer selv om løsepengene blir betalt.
  2. Hvis du bestemte deg for å ikke betale løsepengene, start datamaskinen på nytt i sikker modus med nettverk. På denne måten stopper du viruset, og det vil ikke kunne fortsette sine aktiviteter. Vent til datamaskinen er startet opp ogjen og last ned den siste oppdateringen for sikkerhetsprogramvaren din. Kjør et system skan ved help av det og hvis det ikke oppdager viruset, bør du vurdere å bruke et kraftigere malware fjerningsverktøy.
  3. Slett viruset ved hjelp av programvare for fjerning av skadeligprogramvare.
  4. Ta forebyggende tukta beskrevet ovenfor for å beskyttesystemet mot cyberangrep.
  5. Selv om for tiden filer kryptertav dette viruset er merket med .wcry, .wncry, .wncryt utvidelser kan ikke gjenoppretts ved hjelp av data dekrypteringsverktøy, må du ikke miste håp om å gjenopprette filene dine. Hvis du har sikkerhetskopier bruk dem til å erstatte krypterte filer. Hvis du ikke har prøv datagjenopprettingsalternativer beskrevet i denne artikkelen om WannaCry.
Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-analytiker...

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign