“Gratulerer du har vunnet” svindel begynner å plage Android brukere

“Gratulerer du har vunnet” pop-ups har funnet en måte til å nå Android brukere

Det er nesten umulig å finne en person som aldri har sett “Gratulerer du har vunnet” pop-up når de er på nettet. Denne gamle svindelen ønsker å tnytte mennesker med et håp om at de har vunnet en iPhone, iPad, Samsung Galaxy eller ulike gavekort. Imidlertid må de ta ett enkelt skritt for å kreve premien – for å fullføre undersøkelsen.

Om du noen gang har prøvd å fylle ut skjemaet har du sansynligvis innsett at det er en svindel. Ingen gir deg en premie uansett hvor mange undersøkelser du fullfører. Imidlertid er datamaskin brukere fortsatt veldig lett å lure med “Gratulerer Amazon bruker,” “Du har vunnet (1) Microsoft gave i dag” eller lignende som bruker navnene på populære selskaper.

Det kan være flere formål med disse svindelene. Første utviklerne genererer inntekter fra undersøkelser. Men den andre grunnenen er viktigere og mer truende – å samle inn sensitiv data, for eksempel telefonnumre.

Uansett har svindlere forstyrret Windows brukere i årvis og nå har de også klart å komme seg inn på Android enheter. Forskere fra Symantec rapporterte om aktiv “Gratulerer du har vunnet” malware distribusjon i Singapore, hvor brukere kan motta en falsk Giant og FairPrice gavekort.

Get rid of scams with one click

Android Malware allures brukere med falske matbutikk bilag og spillkonsoler

Sikkerhetsfirma Sumantec rapporterte om nytt Andrid virus som sprer den gamle“Gratulerer du har vunnet” svindel. Oppdaget som Android.Fakeyouwon, malware skjekker IP adressen til den berørte enheten for å identifisere olasseringen og levere målrettet svindel.

Forskningen forteller at malware har en stor annonsebiblotikk som inneholder mange falske kuponger og belønninger fra populære lokale butikker. Analysen av Singapore kupongenforteller at svindelere tilbyr en av de tre gavene til Android brukere:

  • $1000 Fair Price eller Giant (Butikk) gavekort;
  • Spillkonsoler;
  • Mobil.

Men for å kreve premien blir folk bedt om å fylle undersøkelsen. Når du har fylt ut spørreskjemaet blir du bedt om å legge igjen kontakt informasjon, som f.eks. fult navn, e-post eller telefon nummer. Men å gi personlig informasjon til yberkriminelle vil ikke gi deg en gave.

Fakeyouwon malware kan late som det er en lovelig app

Infiltrasjon av “Gratulerer du har vunnet,” eller Fakeyouwon, malware er knapt forskjellig fra desktop versjonen av en cyber trussel. Det kommer vanligvis som en legitim søknad. Hva som er interessant, disse appene krever vanligvis ikke myhe tillatelse for å hevde mistanker for brukere.

Forskere advarer imidlertid om at dette kan være bare begynnelsen på en ny epoke med mobil svindel. Dermed kan malware oppdateres og finne måter å lure Android brukere til å gi «rådadministrator» rettigheter

Vi vil dermed minne om at bruker ikke laseter ned apper fra tredjepartsbutikker og holder seg til Google Play butikken. Faktisk garanterer det ikke 100% sikkerhet. Men om du gjør din forskning før du installerer appen er sjansene dine for å li smittet med Fakeyouwon eller annen mobil malware er lavere.

I tillegg om du møter på en pop-up som gratulerer deg med en vinnende stor premie, ikke bli for glad. husk at ingen vil gi deg den nyeste iPhone eller tusenvis av dollars gavekort gratis. Svindlere ber om personlige opplysninger for å begå vidre forbrytelser, og du vil bli sittende med høyere telefonregning eller mer alvorlig personvernproblemer.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign