De beste verktøyene for fjerning av malware i 2019

Velg det beste antimalware-programmet for å beskytte PC-en og smarttelefonen din

Statistikken over nettkriminalitet gir grunn til bekymring. I fjor så vi utallige ransomware-angrep, databrudd, utvinning av kryptovaluta og phishing-angrep. Situasjonen er ikke forventet å endre seg i 2019. Faktisk, forventer man at det kommer til å bli enda verre.

Dette betyr imidlertid ikke at alle må gå offline og koble enhetene fra nettet. Absolutt ikke! Vi må imidlertid være mer forsiktige på nettet, og legge til et ekstra lag med databeskyttelse. Det første og et av de viktigste stegene for å forhindre ulike virustyper fra å komme inn i og ødelegge systemet ditt, er å velge et kraftig sikkerhetsprogram.

Profesjonelle verktøy for fjerning av malware kan være forholdsvis kostbare. Vi har derfor laget en liste over de beste kostnadsfrie antimalware-verktøyene i 2019. Denne listen beviser at det ikke er nødvendig å foreta en enorm investering for å beskytte systemet ditt fra nettinfeksjoner. Merk at noen av antimalware-programmene også kommer i premium-versjoner som kan kjøpes hvis du ønsker ekstra sikkerhet.

Vi ønsker å advare deg om at du bør være forsiktig når det gjelder potensielle svindelforsøk på nettet. Svindlere kan prøve å lure penger fra deg ved å tilby falske antivirus-verktøy som ser ut som legitime programmer. Derfor bør du alltid liste ned malware-verktøyene nedenfor fra ofisielle nettsider eller autoriserte distributører.

1. AVG AntiVirus Free tilbyr beskyttelse i sanntid

AVG er en velkjent sikkerhetsutvikler, og ble kjøpt opp av Avast i 2016. Disse to antivirus-utviklerne har samlet sett et imponerende antall brukere over hele verden.

De mest kjente produktene til AVG er AVG Antivirus, AVG Ultimate og AVG Internet Security. Selskapet tilbyr også en gratisversjon. Selv om den kan anskaffes helt uten kostnad, anses det som en pålitelig malware-fjerner. Det har faktisk blitt anerkjent som det beste kostnadsfrie antimalware-verktøyet.

Hovedfunksjonen som tilbys av AVG Free er beskyttelse mot ondsinnede nedlastinger som fjernes før de kommer inn i systemet. Hvis de klarer å komme seg inn på datamaskinen, kan du slappe helt av, ettersom alle filer forhindres i å kjøre automatisk. Programmet analyserer alle nye komponenter og fjerner filer som anses for å være ondsinnet.

Du kan dessuten få sikkerhetsoppdateringer i sanntid når du velger AVG Free. Du kan dermed være trygg på at datamaskinen din beskyttes mot de nyeste malware-truslene, som ransomware, spyware og andre nettrusler som dukker opp hver eneste dag.

Antivirus- programmet blokkerer dessuten usikre lenker, nedlastinger og ondsinnede e-postvedlegg. Dette verktøyet bidrar derfor til å minimere risikoen for phishing-angrep. Uavhengige testresultater viser imidlertid at antiphishing-funksjonen ikke er like god som i andre sikkerhetsprogrammer.

Brukere kan også prøve tilleggsprogrammet AVG Web TuneUp i nettleseren sin, slik at de kan surfe sikrere på nettet.

An excellent choice. But don't just take my word for it. Go ahead and give the program a try. (source: PCMag)

Ifølge programmets utviklere, kommer du til å bli mer enn fornøyd med det nye og enkle designet som viser hvordan du beskyttes mot malware-angrep. AVG Antivirus reduserer dessuten ikke datamaskinens hastighet. Hvis du er interessert i å utvide funksjonene, kan du kjøpe komplett beskyttelse for $70 per år.

AVGs sikkerhetsprogram tilbyr beskyttelse for datamaskiner og mobilenheter som kjører:

 • Windows (10, 8, 7, Vista og XP SP3);
 • Mac OS X (OSX 10.8 Mountain Lion eller nyere);
 • Android OS (2.2 eller nyere).
Fordeler Ulemper Konklusjon
Sanntidsbeskyttelse mot malware Systemskann tar lenger tid sammenlignet med gjennomsnittstiden for antivirus-programmer

På tross av noen få ulemper, er AVG Antivirus et av de beste gratisverktøyene på nettet. Programmet gir komplett beskyttelse for datamaskiner og mobilenheter.

Viser gode resultater i uavhengige tester Antiphishing-beskyttelsen er ikke optimal
Forholdsvis god til å blokkere ondsinnede nettsider
Beskytter datamaskiner og mobilenheter

2. BitDefender Antivirus Free tilbyr prisvinnende beskyttelse som ikke bruker stort av datamaskinens ressurser

Try the free edition of BitDefender antivirus

BitDefender Antivirus benytter en innovativ teknologi kalt «behavioral detection». Denne overvåker apper som befinner seg på datamaskinen, og ser etter mistenkelige aktiviteter. Hvis antimalware-verktøyet oppdager noen programmer som oppfører seg unormalt, setter det inn øyeblikkelige tiltak.

Gratisprogrammet beskytter datamaskinen mot trojanere, ormer, ransomware, spyware, rootkits og til og med zero-day exploits. Det gir derfor god sanntidsbeskyttelse fra alle trusler som lurer på nettet.

En annen avansert teknologi det benytter er maskinlæring, som gjør det mulig å beskytte seg mot svindlerske nettsider, falske alamer og annet phishing-innhold. Gratisversjonen av BitDefender plager deg dessuten ikke med irriterende varsler om oppdateringer. Istedet tar det seg av datamaskinens sikkerhets i bakgrunnen.

En av de største fordelene med Bitdefener Free Antivirus er den minimale bruken av datamaskinens ressurser. Etter en rask installasjon, vil du ikke oppdage redusert systemhastighet, laggende videoer eller spill, eller lignende programmer. Du merker med andre ord knapt at dette programmet kjører i bakgrunnen.

The labs have already made it very clear that Bitdefender is a winner. (Source: PCMag)

Bitdefender har også en betalingsversjon som tilbyr flere funksjoner og mer avansert beskyttelsesnivå. Hvis du ikke er villig til å bruke penger på dette, kan du installere gratisversjonen av sikkerhetsprogrammet. Antivirusprogrammet er kompatibelt med:

 • Windows 10, 8.1, 8 eller 7 SP1;
 • Mac OS X;
 • Android OS.
Fordeler Ulemper Konklusjon
Flotte resultater i uavhengige tester Har ikke funksjon for planlagt skanning Programmet har fått utallige priser og viser enestående resultater i uavhengige tester. Det gir generelle databeskyttelse, men har litt begrenset antall ekstrafunksjoner. Skannealternativene er for eksempel begrenset, og det er ikke mulig å angi tidsfestet systemskann.
Enestående antiphishing-beskyttelse Krever tilkobling til nettet
Sanntidsbeskyttelse mot malware
Brukervennlig grensesnitt

3. Panda Free Antivirus tilbyr skyløsninger

Panda Free Antivirus in 2018

Panda Antivirus anses som et av de beste antimalware-verktøyene ettersom det ikke krever brukerhandlinger. Så snart det er installert gjør det nemlig hele jobben for deg. Det fungerer dessuten i en sky, slik at du ikke trenger å lagre filer eller utføre jevnlige oppdateringer.

I tillegg sørger Panda Antivirus for at du kan surfe og shoppe trygt på nettet. Du er beskyttet mot svindelforsøk i nettbutikker, eller andre phishing-forsøk. Premiumversjonen er kompatibel med Windows- og Android-enheter, noe som gjør det mulig å nyte flere funksjoner som antityverialarm, låsefunksjon og sanntidslokasjon for alle dingsene dine.

En av de viktigste funksjonene er Pandas USB-vaksinering. Programmet ser etter malware på disker, og lar ikke ondsinnede programmer slippe inn i datamaskinen. Dette er en unik funksjon som kan gi et ekstra beskyttelseslag hvis du ofte bruker eksterne disker på datamaskinen din.

Antivirusprogrammet gir imidlertid ikke like god beskyttelse som andre gratisprogrammer. Programmet fikk ikke gode resultater hverken i uavhengige tester eller i våre tester.

Fordeler Ulemper Konklusjon
Vaksinerer USB-disker Gjennomsnittlig eller under gjennomsnittlig beskyttelse mot malware. På tross av en unik USB-vaksinering, er programmet gratis. Det gir imidlertid ikke maksimal beskyttelse. Sammenlignet med andre programmer vi har beskrevet, tilbyr ikke Panda Free Antivirus den beste beskyttelsen.
Beskytter nettaktiviteter
Blokkerer phishing-nettsider
Skyløsninger beskytter mot malware-angrep

4. Free Malwarebytes Anti-Malware fjerner ulike nettrusler fra infiserte datamaskiner

Get Malwarebytes Anti-malware software for free

Malwarebytes anses som et av de beste antimalware- og antispyware-programmene. Du kan velge å kjøpe premiumversjonen, men selskapet tilbyr et effektiv antimalware-verktøy helt gratis. Produktene fra dette selskapet oppdager og eliminerer mer enn 15 millioner trusler hver dag. Antivirus-verktøyet tilbyr sanntidsbeskyttelse og identifiserer automatisk nye og gamle PC-trusler på systemet ditt før malware-programmer infiserer det.

Malwarebytes Anti-Malware tilbyr en antiexploit-funksjon i tillegg til den vanlige antiransomware-funksjonen. Kombinasjonen av disse garanterer at ransomware-angrep stoppes før det ødelegger dataene dine, og sårbare systemer beskyttes mot exploit kits. Denne funksjonen er imidlertid kun tilgjengelig i premiumversjonen.

Det finnes heldigvis gratisversjoner både for Mac- og Windows-brukere. Du kan nye et sikkert datamiljø uavhengig av hvilket operativsystem du bruker. I tillegg finnes det en variant for Android-brukere, som dermed kan beskytte også slike enheter. Gratisversjonen av antimalware-programmet tilbyr disse funksjonene:

 • Anti-malware og anti-spyware. Det oppdager og fjerner nettrusler fra den infiserte enheten;
 • Anti-rootkit. Det oppdager og sletter rootkits og reparerer skadede filer.

Dette gratisverktøyet er derfor et flott valg. Hvis du ønsker å beholde antivirus-funksjonene i lenger enn 14 dager, må du imidlertid betale for lisensen. Merk at premiumversjonen av Malwarebytes Anti-malware kun koster £19,95 per år, så det er ikke spesielt kostbart.

Fordeler Ulemper Konklusjon
Oppdager og fjerner malware og spyware Free Malwarebytes Anti-Malware fungerer som et renseverktøy. Free Malwarebytes Anti-Malware fungerer som et renseverktøy. For å dra nytte av alle funksjoner, inkludert ransomware-beskyttelse, må du kjøpe fullversjonen.
Fjerner rootkit og reparerer systemet etter skade
Forhindrer ransomware
Forhindrer malware
Blokkerer ondsinnede nettsider
Gir beskyttelse mot zero-day exploits

5. Microsoft Malicious Software Removal Tool passer kun for Windows-maskiner

Microsoft Malware Removal er designet for Windows-systemer. Det installeres automatisk på datamaskiner sammen med Windows-oppdateringer, som kommer den andre tirsdagen i hver måned. Du kan også laste det ned som et frittstående program fra den offisielle nettsiden. Programmet kan oppdage og eliminere ulike datatrusler, og reversere endringer de allerede har gjort på systemet.

Microsoft Malicious Software Removal er kompatibelt med disse Windows-versjonene:

 • Windows 10,
 • Windows 8.1,
 • Windows Server 2012 R2,
 • Windows 8,
 • Windows Server 2012,
 • Windows 7,
 • Windows Server 2008.

Microsoft Malicious Software Removal er helt gratis, og det er enkelt å bruke. Så snart du kjører et komplett systemskann, viset et vindu som informerer om utfallet — hvorvidt malware-trusselen er oppdaget og eliminert. Selv brukere som ikke har IT-kunnskap er i stand til å nyte tjenestene fra Microsoft.

Dette sikkerhetsprogrammet skal brukes sammen med andre antivirus-programmer fordi det kun kan oppdage og fjerne en liten mengde nettrusler. For å unngå at enheten din blir infisert av malware, bør du derfor skaffe deg et program som tilbyr sanntidsbeskyttelse. En kombinasjon av to verktøy gir deg maksimal sikkerhet på Windows-maskinen din.

Fordeler Ulemper Konklusjon
Innebygget sikkerhetsverktøy i Windows Oppdager kun en liten mengde malware Microsoft Malicious Software Removal er et flott verktøy for å rense infiserte Windows-maskiner. Det tilbyr imidlertid ikke sanntidsbeskyttelse, noe som er helt nødvendig for å oppnå god sikkerhet. Derfor anbefales det å bruke et verktøy i tillegg.
Månedlige oppdateringer Tilbyr ikke sanntidsbeskyttelse
Brukervennlig
Rask malware-eliminering

6. BONUS: Gratis Reimage Antivirus. Rens og reparer datamaskinen din!

Use Reimage to protect your computer

I tillegg til alle ovennevnte antimalware-programmene fra 2019, ønsker vi å anbefale Reimage. Dette er et flott program som er designet både for å beskytte personvernet ditt, men også for å øke datamaskinens ytelse. Du vil ikke lenger være plaget av systemkrasj eller frys, og du vil kunne nyte nettleseropplevelsen til det fulle.

Det er enkelt å bruke, og sørger for at datamaskinen din er fri for malware. Ulike testresultater viser at Reimage er i stand til å oppdage ormer, potensielt uønskede programmer (PUP-er) og andre ondsinnede programmer bedre enn andre antivirus-programmer. Det er i stand til å identifisere følgende nettrusler:

 • adware,
 • trojanske hester;
 • crimeware,
 • rootkits,
 • spyware,
 • ormer.

Reimage sørger dessuten for at filer som har blitt skadet blir reparert, og du mottar komplett teknisk støtte for systemet ditt. Programmet har en stor database på 25 000 000 systemfiler, og kan fikse ødelagte oppføringer umiddelbart. Etter malware-angrepet trenger du derfor ikke å bekymre deg for å fikse datamaskinen din og håndtere ulike feilmeldinger som kan oppstå på grunn av virusskade.

Hvis du liker dette antimalware-verktøyet, kan du også få et til smarttelefonen din. Reimage utvikles både for Mac- og Windows-systemer slik at alle kan bruke det. For å dra nytte av alle funksjoner, må du imidlertid kjøpe fullversjonen for € 59,95.

Fordeler Ulemper Konklusjon
Gode resultater i å oppdage malware Gir ikke sanntidsbeskyttelse mot malware Reimage er et flott verktøy for å rense infiserte datasystemer, og gjør systemet stabilt etter malware-angrep. Det beskytter imidlertid ikke mot nettrusler. Derfor anbefales det å bruke det sammen med et antivirus- eller antimalware-program.
Rask systemrens
Fikser ødelagte eller skadede filer
Gir datamaskinen stabilitet
Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Julie Splinters er nyhetsredaktør hos viruset.no. Hun har bachelorgrad i engelsk filosofi, men interessen hennes for Japan har dessuten motivert henne til å

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

På andre språk