Hva er csrss.exe? Bør jeg fjerne det?

Csrss.exe er en legitim Windows-prosess som kan bli utnyttet av kriminelle

Csrss.exe er en helt trygg Client Runtime Server-prosess fra Microsoft Windows. Denne kjørbare filen er ansvarlig for å administrere grafiske instruksjonssett, og er normalt plassert i mappen C:\Windows\System32. Merk at denne legitime filen opptar mellom 4000 og 7000 bytes med diskplass på datamaskinen din. Eksperter har nylig oppdaget trojaneren Csrss.exe, som benytter det samme navnet som denne Windows-prosessen for å skjule sin tilstedeværelse på systemet. 

Navn Csrss.exe
Type Systemfil
Tilknytning Windows Client Server Runtime Process
Distribusjon Vedlegg i søppelpost, falske oppdateringer
Eliminering Hvis prosessen er ondsinnet, last ned og installer FortectIntego

I utgangspunktet ble csrss.exe-prosessen brukt i et komplett grafisk system, som sørget for tegning på skjermen, administrering av vinduer og lignende funksjoner. Med lanseringen av Windows NT 4.0 (lanseringsdato 1996), ble mange av disse funksjonene flyttet til Windows-kjernen. Prosessene beholdt imidlertid ansvaret for administrasjon av vinduer og avslutning av systemet.

CSRSS-prosessen er derfor en nødvendig del av Windows, og kan ikke avsluttes. Selv om brukeren prøver å avslutte oppgaven, vil operativsystemet advare brukeren om at PC-en ikke kan fungere uten den, og slå seg av. Windows nekter imidlertid avslutning av enheten; det gjøres som en forholdsregel for å unngå skade på systemet.

Det faktum at dette er en standard systemprosess, gjør at malware-utviklere kan bruke navnet til sin fordel. Enhver kjørbar fil bør behandles som en potensiell trussel, selv om den har et legitimt navn. Den ondsinnede versjonen av filen kan brukes for mistenkelige aktiviteter, som: 

  • innhenting av personopplysninger 
  • nedlasting av vilkårlige filer
  • utvinning av digitale valutaer
  • infiltrering av annen malware

Csrss.exe er en legitim og nødvendig fil for Windows; derfor kan kjørbare filer erstattes, dupliseres eller fjernes av ondsinnede versjoner. hvis du har oppdaget at mer enn to csrss.exe-prosesser kjører på Windows-systemet ditt, bør du skanne datamaskinen din med et antimalware-program, ettersom dette er et av tegnene på malware-infeksjon. 

Client Runtime Server Process er altså en viktig del av Windows, og må alltid kjøre. Hvis du ser flere prosesser i oppgavebehandleren, bør du umiddelbart bruke FortectIntego eller et annet vel ansett sikkerhetsprogram for å fjerne csrss.exe-viruset fra enheten din.

Ondsinnede programmer ber ikke om direkte tillatelse når de kommer inn i systemet

Skadelige nettrusler utvikles på en sofistikert måte for å sikre at de klarer å skjule tilstedeværelsen sin og unngå mistenkelige aktiviteter på datamaskinen. Kriminelle gir dem ofte navn fra legitime systemprosesser for å lure brukerne til å tro at de er pålitelige. Det finnes dessuten ulike villedende distribusjonsmetoder som hjelper nettkriminelle med å sopre infeksjonene sine. 

Det er helt nødvendig å være klar over at malware kan spes på følgende måter: 

  • søppelpost
  • ulovlig programvare
  • keygeneratorer eller lignende filer
  • ondsinnede nettsider
  • svake RDP-passord
  • sårbarheter i programvare osv.

Du bør derfor alltid ta forholdsregler når du surfer på nettet, spesielt når det gjelder søppelpost. Dette er nemlig den vanligste metoden for å spre malware. Ikke åpne vedlegg du får tilsendt, og sørg for at e-posten er legitim før du åpner den.

Til slutt anbefaler vi at du unngår fildelende nettsider, oppdaterer programvaren din jevnlig og skanner systemet med et sikkerhetsprogram.

Bli kvitt malware-trusselen Csrss.exe

Merk at navnet til Windows-prosessen Csrss.exe kan bli brukt av hackere til å skjule ondsinnede programmer på systemet. Sikkerhetseksperter fra NoVirus.uk sier imidlertid at det er vanskelig å avgjøre hvorvidt den kjørbare filen er potensielt skadelig eller ikke.

Normalt er skadelig malware i stand til å skjule seg på systemet, og til og med unngå å bli oppdaget av antivirusprogrammer. Det kan derfor være vanskelig å fjerne malware-trusselen Csrss.exe. Den beste måten å omgå dette på er å starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk og utføre et komplett systemskann med FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Vi oppfordrer dessuten brukere til å unngå å fjerne Csrss.exe-viruset manuelt. Dette kan nemlig skade datamaskinen ytterligere. Istedet bør du la et profesjonelt sikkerhetsprogram gjøre jobben automatisk. 

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk