Fjern Zzzzz-virus (oppdateringer Dec 2016 ) - Instruksjoner for gjenoppretting inkludert

Zzzzz fjerningsguide for virus

Hva er Zzzzz ransomware-virus?

Ransomware-trusselen Zzzzz er på jakt etter filene dine

Zzzzz-viruset kan indikere at alle filene dine er i søvnmodus. Dette er et tegn på at datamaskinen din er infisert av en versjon av det notoriske Locky-viruset. Viruset har fått denne tittelen fordi det krypterer alle personlige filer og legger til endelsen .zzzzz. Dette er absolutt ikke positivt for ofrene, men selv om du skulle være på listen over ofre, er det ingen grunn til å få panikk. Det første du bør gjøre er å fjerne Zzzzz fra enheten din. Du bør ikke kaste bort tiden din og benytte et pålitelig sikkerhetsverktøy, som for eksempel ReimageIntego. Deretter kan du fokusere på de ulike alternativene for å gjenopprette dataene dine.

Etter at Locky stormet nettet for et par måneder siden har enkelte viruseksperter uttrykt håp om at nettrusselen omsider var borte. De visste imidlertid ikke hva Locky-utviklerne hadde i ermet. Ransomware-trusselen ble født på nytt, og vi har sett mange nye oppdateringer: ODIN, Thor, .shit file extension og .aesir virus. I tillegg har hackerne bestemt seg for å sikte høyere ettersom de infiltrerer Facebook og sprer malware-programmene der. Etter at den tidligere versjonen, .aesir-viruset dukket opp, har malware-trusselen Zzzzz stormet nettet. Det fungerer på samme måte som forgjengeren ettersom det krypterer dataene med RSA-2048 og AES-256-algoritmer. Hovedfordelen med denne metoden er at den benytter kombinasjonen av matematisk lenkede offentlige og private nøkler. Derfor er det svært vanskelig å dekryptere filene uten den private nøkkelen.

På den ene siden er det praktisk at du kan se hvilke filer som er infiserte siden de nå har et endret filnavn med endelsen [8_random_characters]-[4_random_characters]-[4_random_characters]-[4_random_characters]-[12_random_characters].zzzzz. Mer informasjon om hvordan du kan gjenopprette filene tilbys i filen instruction.html. Med tanke på at Zzzzz ransomware er en versjon av det beryktede Locky-viruset er det nytteløst å håpe på filgjenoppretting. Dekrypteringsprogrammet de tilbyr, Locky Decrypter kan forårsake mer skade enn nytte. Det kan dessuten være nytteløst å betale løsesummen på 1 bitcoin (omtrent $700). Du bør derfor fokusere på å fjerne Zzzzz heller enn å overføre pengene.

Hvordan har viruset infiltrert enheten min?

Det er ikke vanskelig for ransomware-trusler å okkupere enhetene til brukere som ukritisk blar gjennom søppelmappene sine. Zzzzz har nylig blitt oppdaget i falske e-poster fra Amazon. Svindlerne forkler malware-trusselen i e-posten og later som at den er sendt fra det respektable selskapet. I e-posten blir offeret bedt om å åpne innholdet i den vedlagte filen. I tillegg utnyttes bilder for å overbevise brukere om å åpne filene. Det er heldigvis ikke vanskelig å mistenke svindel ettersom slike falske e-poster ofte inneholder grammatiske feil, skrivefeil og stilfeil. Det er uansett helt nødvendig å ha et oppdatert antimalware-program på systemet.

Rask og effektiv fjerning av Zzzzz-viruset

Når det gjelder filkrypterende malware, anbefaler vi at du velger en automatisk løsning. Et sikkerhetsprogram, for eksempel ReimageIntego eller Malwarebytes sikrer at ingen filer blir etterlatt i elimineringsprosessen. Vær oppmerksom på at programmene må oppdateres daglig for at de skal kunne fungere skikkelig. Hvis du på grunn av systemfeil ikke kan fjerne Zzzzz kan du gå gjennom retningslinjene for filgjenoppretting. Deretter bør du fokusere på den siste veiledningen for å gjenopprette filene dine. Vær oppmerksom på at filgjenoppretting kun skal utføres etter at du har fjernet Zzzzz-viruset.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Zzzzz fjerningsguide for virus

Fjern Zzzzz ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Zzzzz

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Zzzzz.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Zzzzz ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Zzzzz. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av Zzzzz er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Zzzzz fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Zzzzz kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro – en mulighet til å gjenopprette låste filer?

Installer programmet for å gjenopprette noen av filene dine. Programmet var opprinnelig utviklet for å lokalisere skadede filer etter et systemkrasj, men utviklerne har oppdatert det for å hjelpe brukere med å håndtere ransomware.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Zzzzz ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Tidligere Windows-versjoner

Hvis du har aktivert funksjonen for systemgjenoppretting skal du kunne finne tidligere kopier av hver enkelt fil.

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Benytt ShadowExplorer

Dette programmet gjenoppretter filer ved bruk av skyggekopier opprettet av Windows. ShadowExplorer får tilgang til disse kopiene og gjenoppretter filene dine. Noen versjoner av Locky er imidlertid kjent for å slette disse kopiene. Det er likevel verdt et forsøk.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Zzzzz og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk