Fjerne Your computer has been blocked (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer Aug 2017

Your computer has been blocked fjerningsguide

Hva er "Your Computer Has Been Blocked"?

Kan du stole på “Your Computer Has Been Blocked”-varsler?

Your computer has been blocked

Your Computer Has Been Blocked-viruset kommer som et falsk varsel som forventes å skremme folk til å tro at de har brutt flere amerikanske lover og nå må betale en bot for dette. Det blokkerer normalt systemet med en stor advarsel som ser ut til å være fra et offentlig etat (i dette tilfellet fra Department of Justice).

Det kommuniseres på språket som brukes der offeret er lokalisert. De dårlige nyhetene er at det er nettkriminelle som står bak Your Computer Has Been Blocked-varslene. De prøver å få deg til å betale en bot på $300 ved å kjøpe en Moneypak-kupong og sende koden til dem.

Du bør IKKE gjøre dette! Du kan låse opp datamaskinen din og fjerne “Your Computer Has Been Blocked” fra systemet ved å følge noen spesialtips som er listet opp nedenfor eller ved å skanne systemet ditt med et pålitelig antimalware-verktøy som for eksempel ReimageIntego.

Your computer has been blocked

Selv om dette viruset er ganske gammelt, har ferske rapporter om dette viruset nylig blitt lansert. Brukere har begynt å rapportere om ny forekomst av YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED. Etter å ha undersøkt saken, har sikkerhetseksperter funnet ut at “Your computer has been blocked” er et annet virus, selv om det deler navnet til ransomware-programmet.

Det er tydelig at denne nettrusselen er et adware-program som infiserer brukerens datamaskin og injiserer annonser som leder til malware-infiserte nettsider. I tillegg innhenter malware-programmet informasjon om brukeren, og noe av dette kan være personlig identifiserbart. Selv om dette viruset ikke låser filene dine, som navnebroren, kan du risikere brudd på personvernet ditt eller til og med identitetstyveri ved å ha det installert på datamaskinen.

Hva er de vanligste måtene for å bli infisert av ransomware?

Vi kan enkelt plassere dette ransomware-viruset i samme gruppe som FBI-viruset og FBI Black Screen som infiserer mange PC-brukere uten å be om tillatelse. Akkurat som forgjengerne kommer viruset i en pakke med freeware- og shareware-programmer, søppelpost med vedlegg, og andre programmer som kan virke å være legitime.

Noen brukere har dessuten rapportert at dette skadelige ransomware-programmet kan spres ved hjelp av falske mediekodeker og flash-oppdateringer. Så snart det kommer seg inn i PC-en blokkerer det systemet og erstatter skrivebordsbakgrunnen med “Your Computer Has Been Blocked”-advarselen.

Denne advarselen er svart og viser et falskt web-kamera. Det benytter de samme hvite bokstavene i øvre venstre hjørne som man kjenner fra FBI Online Agent-viruset. Dette er det nyeste tilskuddet i gruppen av FBI-virus. Vær oppmerksom på at du må ignorere advarselen der det står:

Your computer has been blocked!
The work of your computer has been suspended on the grounds of the violation of the law of the United States of America.
(…)

Du må selvsagt fjerne Your Computer Has Been Blocked fra datamaskinen snarest mulig.

Fjerning av Your Computer Has Been Blocked:

Når du prøver å fjerne dette eller andre ransomware-programmer fra FBI-gruppen, er det største problemet å låse opp systemet. Du bør først og fremst prøve å gjenopprette datamaskinen din ved å kjøre et pålitelig antivirusprogram for å finne og fjerne Your Computer Has Been Blocked og andre infiserte filer.

Hvis antivirus-programmet ditt har problemer med å eliminere viruset kan du fremskynde prosessen ved å følge instruksjonene som gis nedenfor. Når du har fullført stegene kan du prøve å skanne systemet på nytt. Viruseliminering er en lang og av og til vanskelig prosess.

For å unngå lignende angrep i fremtiden anbefales det at du jevnlig tar sikkerhetskopier av dataene dine og lagrer dem på et trygt sted.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Your computer has been blocked fjerningsguide

Fjern Your computer has been blocked ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Your computer has been blocked

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Your computer has been blocked.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Your computer has been blocked ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Your computer has been blocked. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av Your computer has been blocked er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Your computer has been blocked og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk