Alvorlighetsgrad:  
  (30/100)

Fjerne Windows Warning Alert (Teknisk støtte-svindel) - oppdateringer Nov 2020

av Julie Splinters - - | Type: Adware

Windows Warning Alert er enda en teknisk støtte-svindel som ikke bør stoles på

Bilde av Windows Warning Alert-svindelenWindows Warning Alert er en falsk melding som vises til brukere med mål om å svindle dem og presse dem for penger. Dette varselet viser en popup-melding som advarer offeret om at datamaskinen deres er infisert av spyware og riskware, og at personopplysningene deres er i fare. Denne advarselen er imidlertid falsk og forårsakes av et adware-program som er installert på brukerens PC.

Det falske Windows Warning Alert-vinduet sier at flere malware-infeksjoner er oppdaget, og at brukerens personopplysninger (finansopplysninger, innloggingsopplysninger på Facebook eller e-post osv.) er i fare for å bli stjålet. For å løse disse problemene, må brukeren kontakte de påståtte “teknikerne” via et telefonnummer som oppgis. Merk at telefonnummeret kan variere fra én person til en annen.

Sosiale medier er fantastiske hjelpemidler som blant annet bidrar til å fremme markedsføringen. Nettkriminelle har imidlertid lært seg å bruke sosial manipulering til illegale formål – som å svindle uskyldige ofre. Brukere må derfor lære seg hvordan de skal beskytte seg selv mot skadelige svindelforsøk. Vi kan hjelpe deg med å fjerne Windows Warning Alert – les videre og du finner ut hvordan.

Så snart offeret tar kontakt med den påståtte tekniske kundestøtten, begynner svindlerne å forklare “situasjonen”. Merk at de gjerne bruker kompliserte, tekniske begreper for å forvirre og lure dem til å tro at datamaskinen deres er i fare.

Du bør imidlertid ikke stole på disse svindlerne ettersom de lyver. Windows Warning Alert er bare tull. Den eneste trusselen datamaskinen din er infisert med er adware, som kan håndteres relativt enkelt, forutsatt at du ikke utsetter elimineringen. Du kan bruke sikkerhetsprogrammer som ReimageIntego for å eliminere viruset på en enkel måte. 

Av og til kan utviklerne av Windows Warning Alert be deg om å få ekstern tilgang til datamaskinen din. Hvis du godtar dette kan svindlerne installere malware/spyware på PC-en din og stjele innloggingsopplysninger og annen personlig informasjon. Disse dataene kan deretter blir solgt til nettkriminelle for å tjene penger. Svindlerne kan dessuten tilby unyttige programmer og få deg til å betale for dem. Du bør derfor ikke godta noe av det de tilbyr, og faktisk aldri kontakte dem i det hele tatt.

Det finnes flere svindelforsøk der ute som hevder at brukerens PC er skadet, infisert av malware eller krever en programvareoppdatering. Disse falske meldingene forårsakes av adware og bør ignoreres. Vi ber deg om å fjerne Windows Warning Alert-viruset for godt og ikke utsette personopplysningene og pengene dine for fare.

Adware kan være potensielt skadelig

Sikkerhetseksperter har konkludert med at adware er relativt harmløst program som utsetter brukere for ulike annonser som sponses av partnere. Adware er for å si det mildt svært frustrerende å ha med å gjære, ettersom det ofte installerer ekstrakomponenter uten brukerens tillatelse, dekker over legitimt innhold på offisielle nettsider med annonser, bannere og tilbud, eller omdirigerer brukere til tvilsomme nettsider med porno, gambling eller lignende. 

I tillegg blir datamaskinens hastighet redusert av adware, ettersom det kjører flere bakgrunnsprosesser for å levere annonser. Alle nettleserøkter blir derfor et mareritt for brukere som er infiserte. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du unngår adware og finner informasjon om produkter og tjenester på egenhånd. 

Bilde av Windows Warning AlertSvindlere benytter ofte sosial manipulering for å lure brukere. Adware distribueres via programvarepakker

Hvis du har oppdaget adware på datamaskinen din, bør du sjekke hvilke freeware-programmer du har installert i det siste. Bundling er et vanlig verktøy for utviklere av gratisprogrammer. De avslører ikke hele installasjonslisten på en tilstrekkelig måte, og brukere ender derfor opp med uønskede programmer på datamaskinene sine.

For å unngå PUP-er og adware, anbefaler vi at du velger “avansert” eller “tilpasset” installasjon. Mange brukere velger “anbefalt” eller “rask”, for å prøve å spare tid. Dette er imidlertid ikke særlig lurt.

I “avansert” installasjon får du muligheten til å fjerne alle forhåndsvalgte avkryssinger. Du bør dessuten huske å lese sluttbrukeravtalen og personvernerklæringen.

Fjern Windows Warning Alert for godt

Hvis du allerede har kontaktet nettkriminelle og blitt svindlet, bør du følge disse stegene:

 • Fjern Windows Warning Alert fra datamaskinen din;
 • Tilbakestill nettlesererene og alle passordene; 
 • Kontakt banken din og be om en refusjon hvis det har blitt trukket penger;
 • I noen tilfeller kan det være nødvendig å kontakte noen for svindeletterforskning.

Fjerning av Windows Warning Alert kan gjøres enten manuelt eller automatisk. Vi foreslår at du benytter et robust sikkerhetsprogram til å fjerne alle uønskede PUP-er, spyware, malware osv. med kun noen få klikk. Du kan velge et av programmene som nevnes nedenfor.

Du kan også fjerne viruset manuelt, men dette er ikke like enkelt og tar mye lenger tid. Hvis du er dataekspert kan du følge veiledningen vår som gis nedenfor denne artikkelen. Sikkerhetsekspertene våre har gjort sitt ytterste for å gjøre veiledningen så tydelig som mulig. Sørg for at du følger hvert steg til punkt og prikke for å kunne eliminere infeksjonen.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Windows Warning Alert fjerningsguide:

Fjern Windows Warning Alert fra Windows systemer

Du bør følge disse instruksjonene hvis du ønsker å eliminere Windows Warning Alert fra Windows OS:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Windows Warning Alert og relaterte programmer
  Så, se etter Windows Warning Alert eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Windows Warning Alert fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Windows Warning Alert eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Windows Warning Alert fra Internet Explorer (IE)

Innstillingene i Internet Explorer bør tilbakestilles etter viruselimineringen.

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Windows Warning Alert og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Windows Warning Alert, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Windows Warning Alert fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Windows Warning Alert være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Windows Warning Alert fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Windows Warning Alert og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Windows Warning Alert. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Windows Warning Alert fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Windows Warning Alert og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Windows Warning Alert. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Windows Warning Alert fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Windows Warning Alert eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Windows Warning Alert slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-windows-warning-alert.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Windows Warning Alert