Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjerne Windows PC Backup Wizard (Veiledning for fjerning)

av Alice Woods - - | Type: Malware

Ting du bør vite om Windows PC Backup Wizard

Windows PC Backup Wizard er kanskje ikke et virus, men det er definitivt et potensielt uønsket program (PUP). Det promoteres som et program for sikkerhetskopiering, og installeres normalt sammen med andre freeware-programmer som lastes ned fra ulike nettkilder. PC Backup Wizard kan være et legitimt og praktisk program. De kontinuerlige varslene fra dette programmet kan imidlertid være ganske irriterende. Så snart det er installert begynner programmet å sende deg varsler markert som kritiske advarsel hvert 10. minutt, som oppfordrer deg til å «Activate Windows Backup Now!». Ved å klikke på OK-knappen blir du ført til en registreringsskjerm som dukker opp foran andre programmer du kjører. Denne registreringsskjermen kan ikke lukkes før du registrerer deg eller avslutter prosessen via oppgavebehandleren. Det virker til at de kritiske advarslene og det faktum at det er umulig å lukke registreringsskjermen tvinger brukeren til å registrere seg. Noen mindre erfarne brukere kan komme til å registrere seg kun fordi de ønsker å hindre at registreringskjermen hindrer arbeidet deres på datamaskinen. Andre kan dessuten bli bekymret for systemets sikkerhet på grunn av disse kritiske varslene. Dette er hovedgrunnene til at du bør fjerne Windows PC Backup Wizard fra datamaskinen din snarest.

Det finnes dessuten andre programmer som fungerer etter samme prinsipp. For eksempel beskrives også programmet PC Mechanic 2015 som et nyttig verktøy for behandling av PC-systemet. Dette er imidlertid også et villedende program. Det skanner datamaskinen for mulige problemer, og viser deretter utallige problemer, inkludert flere søppelfiler, dårlige registerfiler og annet. Deretter får brukeren tilbud om å kjøpe fullversjonen av PC Mechanic 2015 for å fikse disse problemene. Som du ser kan slike programmer manipulere informasjon for å få brukere til å laste ned eller kjøpe produktene sine. Dersom du opplever lignende problemer på datamaskinen din bør du derfor sørge for at varslene er ekte. Du kan benytte et alternativt antimalware-program for å undersøke hvorvidt disse programmene er legitime. Vi anbefaler Reimage.

Windows PC Backup Wizard example screenshot

Hvordan distribueres PC Backup Wizard?

Som allerede nevnt distribueres PC Backup Wizard, akkurat som andre potensielt uønskede programmer, via en villedende markedsføringsmetode kalt «bundling». Dette betyr at PUP-programmer er tilknyttet annen programvare, normalt populære fildelingsprogrammer, PDF-generatorer, video- og musikkspillere. Når brukeren installerer slike programmer på datasystemet blir også ekstraprogrammer installert samtidig. Problemet er at disse prosessene i de fleste tilfeller skjer uten brukerens kjennskap eller tillatelse. Derfor er det nødvendig å være forsiktig ved nedlasting og installasjon av ny programvare. Siden ingen har tid til å bekymre seg for fjerning av PUP-er som Windows PC Backup Wizard, er det best å bruke tilpasset eller avansert installasjon. Dette hjelper deg med å avsløre ekstraprogrammer som venter på å bli installerte.

Kan jeg slette Windows PC Backup Wizard fra datamaskinen min?

Ja, det kan du. Det er ikke en systemfil eller noe tilsvarende viktig. Windows PC Backup Wizard er et unødvendig program som tar opp plass på datamaskinen og irriterer deg med uønskede varsler. Hvis du ønsker å fjerne Windows PC Backup Wizard fra datamaskinen kan du gjøre det ved å avinstallere programmet. Glem dessuten ikke å skanne systemet med et antivirus-verktøy som Reimage eller Malwarebytes for å sørge for at alle komponenter tilhørende Windows PC Backup Wizard er eliminerte.

Følg stegene nedenfor for å fjerne Windows PC Backup Wizard fra datamaskinen:

  1. Klikk «Start» og velg «Kontrollpanel».
  2. Klikk på «Avinstaller et program» under «Programmer».
  3. Velg «Windows PC Backup Wizard» og lignende komponenter, og velg «Avinstaller/endre».
  4. Klikk på «Ja» og «OK» for å lagre endringene.
Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Om forfatteren

Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-windows-pc-backup-wizard.html

Veiledning for sletting på andre språk