Alvorlighetsgrad:  
  (45/100)

Fjerne Win32.CoinMiner (Veiledning for fjerning) - oppdateringer feb 2018

av Linas Kiguolis - -   CoinMiner | Type: Malware

CoinMiner-viruset er fremdeles aktivt

Bilde som illustrerer Win32.CoinMiner

CoinMiner-viruset drives som en kommando for å uthente bitcoins på brukerens datamaskin. Programvaren i seg selv er ikke ondsinnet, men det kan anses som det ettersom den normalt kommer inn i enheten uten offerets tillatelse, skjult som et annet program. Coin Miner har herjet på nettet helt siden 2011. 

CoinMiner kan heldigvis oppdages ved hjelp av de fleste sikkerhetsprogrammer, inkludert Windows Defender. Det rapporteres normalt som trojan:win32/coinminer!bit eller win32/coinminer!bit. Hvis denne malware-trusselen infiltrerer operativsystemet ditt, bør det blokkeres snarest. Hvis du ønsker å sjekke systemet for å sørge for at denne trusselen ikke skjuler seg på datamaskinen din, kan du benytte et tredjepartsprogram som Reimage eller Malwarebytes, som dessuten kan hjelpe deg med å fjerne CoinMiner.

Siden originalversjonen dukket opp, har denne malware-trusselen vist seg i mange ulike varianter. Her er noen av dem: 

  • Win32/CoinMiner.EE
  • Win32/CoinMiner.DV
  • Win32/CoinMiner.BB

Trusselen kan også kjøre kommandoen cgminer.exe på systemet. Den etterlater ingen synlige spor på datamaskinen, men du kan mistenke at den har infiltrert systemet når enheten begynner å yte dårligere. Systemprogrammer kan begynne å kjøre sakte eller slutte å svare. Du kan også oppdage CoinMiner i oppgavebehandleren. Denne trusselen kan bruke mer enn 40 % av datamaskinens prosessorressurser.

Redusert ytelse på systemet er et av hovedproblemene tilknyttet slike kryptominere. For å forbedre datamaskinens funksjonalitet og bruke den som vanlig må du derfor fjerne CoinMiner-viruset uten å sløse mer med systemets ressurser. Hvis du er interessert i å vite hvordan det har kommet seg inn i Windows-systemet ditt kan du lese videre.

Minere skjuler seg under nettleserutvidelser

Mining av kryptovalutaer har blitt svært populært blant malware-utviklere. Nettleserutvideler i Chrome Web Store, apper i Google Play og Apple Store er bevis på dette Heldigvis kan du unngå slike uønskede programmet ved å bruke spesifikke antiminingutvidelser i nettleseren din. Sørg for å tenke deg nøye om før du velger.

Hvis du oppdaterer antivirus-verktøyet ditt kan du dessuten klare å blokkere slike infeksjoner. Noen hackere har begynt å fokusere mer på kryptominere enn ordinær malware. Derfor kan det være skjebnesvangert å se bort fra muligheten for at slike programmer kan dukke opp sammen med ransomware – for å doble fortjenesten til nettkriminelle.

Det er derfor svært viktig at du sørger for at systemet ditt er oppdatert. Følg dessuten med på hvilke apper du laster ned, og hvor du laster dem ned fra. Merk at gratis lydredigeringsprogrammer, mediespillere og filkonverterere ofte kommer med uønskede ekstraprogrammer som er skjult under «anbefalt» og til og med «tilpasset» installasjon. Følg nøye med på hvert steg av installasjonsprosessen før du klikker på «Installer». 

Bilde som viser CPU-bruk av Win32.CoinMiner
Forekomsten av Win32.CoinMiner påvirker datamaskinens ytelse.

Fjerning av Win32.CoinMiner

Et oppdatert antivirus-program kan blokkere trusselen før den kommer seg inn i systemet. Ifølge noen brukere, hjelper ikke Windows Defender og andre tredjepartsprogrammer for å fjerne CoinMiner-viruset. I slike tilfeller kan du skanne systemet med et antimalware-program.

Hvis denne trusselen har infiltrert systemet ditt sammen med en annen trojaner, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus og skanne systemet med antivirus- og antimalware-programmer. Du kan også gjenta denne prosessen i normalmodus. Disse stegene hjelper deg med å fjerne CoinMiner på en vellykket måte.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Om forfatteren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-win32-coinminer.html

Veiledning for sletting på andre språk