Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern WildFire Locker-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer Jul 2016

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

Hva er kjent om den nyeste versjonen av WildFire?

WildFire Locker-virus (eller WildFire) er et skadelig ransomware som spres ved hjelp av botnettet Kelihos. Russiske hackere som står bak dette viruset benytter botnettet til å spre enorme mengder spam som inkluderer en infisert word-fil. Filen ber ofrene om å aktivere makroer. Du bør IKKE la deg lure av dette trikset fordi dette fører til at WildFire kjøres på datamaskinen. Så snart det blir aktivt kobles det til sin egen kontrollserver der det ber om bruker-ID og passord. Dette er en nøkkelfunksjon som ikke er oppdaget i andre ransomware-versjoner. Så snart bruker-ID og passord er gitt starter ransomware-trusselen å kryptere offerets filer ved hjelp av AES-256 CBC, som anses for å være en avansert algoritme som kompliserer dekrypteringsprosessen. Programmet legger til .wflx-endelsen til alle målfilene og oppretter flere meldinger om løsesum kalt HOW_TO_UNLOCK_FILES_README_[VICTIM’S ID].txt.

Denne meldingen starter med overskriften: “All your files have been encrypted by WildFire Locker.” Deretter følger informasjon om krypteringstypen og hvordan offeret kan dekryptere dataene. Den eneste måten å dekryptere filene på er dessverre å betale en løsesum, eller som de nettkriminelle skriver, “buy a decryption password”, til en pris av 299 euro. Nettkriminelle informerer dessuten om at offeret må betale løsesummen snarest mulig, ellers vil prisen øke til 999 euro. Meldingen fra WildFire ransomware tilbyr også lenker til betalingssiden. Her kan brukeren lære hvordan han/hun kjøper Bitcoins (ettersom hackerne ønsker betaling via Bitcoin-systemet), se betalingsstatusen og dekryptere to filer gratis for å teste at dekrypteringsnøkkelen fungerer. Hvis du er villig til å betale løsesummen ønsker vi imidlertid å informere deg om at dette bare hjelper de nettkriminelle med å utvikle seg og gir dem muligheten til å jobbe på nye ransomware-prosjekter. Vår erfaring tilsier dessuten at svindlere ikke alltid gir fra seg dekrypteringsverktøyet etter å ha mottatt betaling. Du bør heller konsentrere deg om å fjerne WildFire.
WildFire Locker ransomware leaves a note for the victim

Noe annet som er interessant er at betalingssiden tilbyr WildFire Locker hjelpesenter, der brukere kan sende en melding til de nettkriminelle og få svar innen 24 timer. Vi ønsker imidlertid å advare deg om at disse svindlerne ikke kommer til å vise nåde, og at de ikke kommer til å redusere løsesummen. Derfor bør du ikke engang prøve å forhandle med dem. Hvis dette viruset har kryptert filene dine må du bestemme deg for hvorvidt du ønsker å betale løsesummen. Vi oppfordrer deg ikke til å betale. Du kan likevel prøve å kjøpe dekrypteringsnøkkelen, men vær oppmerksom på at du kan komme til å tape pengene dine. Du bør dessuten være oppmerksom på at det er en veldig komplisert oppgave å fjerne WildFire Locker. Derfor anbefaler vi at du benytter et antimalware-program, som for eksempel Reimage Reimage Cleaner Intego.

Hvordan kan jeg unngå dette viruset?

Ulike varianter av ransomware, inkludert WildFire-viruset kan leveres via trojanere, søppelpost, malvertising-angrep og driveby-nedlastinger. Du kan beskytte datamaskinen din fra denne ondsinnede infeksjonen ved å benytte flere lag med beskyttelse:

 • Installer et kraftig antimalware-program og installer oppdateringer så snart utviklerne lanserer dem;
 • Oppdater alle programmene dine regelmessig. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette manuelt kan du aktivere automatiske oppdateringer;
 • IKKE åpne e-poster fra upålitelige eller ukjente kilder. Du bør heller ikke åpne hyperlenker i meldinger, og heller ikke mistenkelige vedlegg;
 • Ta sikkerhetskopier av filene dine. For mer informasjon kan du lese denne artikkelen – Hvorfor bør jeg opprette sikkerhetskopier?

Hvis du ønsker å fjerne dette viruset men det blokkerer antimalware-programmet ditt kan du følge instruksjonene for fjerning av WildFire Locker som er tilgjengelig nedenfor.

Fjerning av WildFire Locker

Normalt er skadelige virus som WildFire programmert til å forhindre at brukeren kjører antimalware-programmer. Hvis du har å gjøre med en av de første versjonene av denne trusselen skal du imidlertid kunne skanne datamaskinen din med Reimage Reimage Cleaner Intego eller Malwarebytes som har vist gode resultater ved fjerning av denne ransomware-trusselen. Hvis du ikke kan kjøre noen av disse programmene kan du imidlertid bruke instruksjoner for hvordan du midlertidig stopper viruset og kjøre antimalware. Følg instruksjonene nøye for å fjerne WildFire Locker-viruset. Du kan gjenopprette filene dine fra en sikkerhetskopi, eller, hvis du ikke har en slik foreslår vi følgende alternativer:

1. Gjenopprett de viktigste filene ved hjelp av Windows-systemets gjenopprettingsfunksjon

Hvis dataene dine er krypterte av WildFire men du kun trenger å gjenopprette enkelte filer kan du prøve å bruke gjenopprettingsfunksjonen i Windows. MERK! Denne metoden kan kun hjelpe deg hvis den er aktivert på datamaskinen. Hvis den er aktivert kan du benytte følgende steg:

 • Finn en kryptert fil du trenger å gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Egenskaper” og gå til fanen “Tidligere versjoner”;
 • Her ser du etter tilgjengelige kopier av filen i “Mappeversjoner”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Gjenopprett”.

2. Gjenopprett filene dine etter infiltrering av WildFire ved bruk av ShadowExplorer

Hvis du har å gjøre med en versjon som ikke fjerner Shadow Volume-kopier av målfilene kan du benytte ShadowExplorer til å gjenopprette kryptert data:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Føl installasjonsveilederen for å installere dette programmet på datamaskinen;
 • Kjør programmet og velg disken med kryptert data i nedtrekksmenyen øverst til høyre. Finn mappene du trenger;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Eksporter”. Du kan også velge hvor du vil lagre den.
Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell WildFire Locker fjerningsguide for virus:

Fjern WildFire Locker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne WildFire Locker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av WildFire Locker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern WildFire Locker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av WildFire Locker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av WildFire Locker er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot WildFire Locker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-wildfire-locker-ransomware-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om WildFire Locker ransomware virus