Alvorlighetsgrad:  
  (67/100)

Fjern WhatsApp-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer Feb 2021

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Malware

Mangfoldet av WhatsApp-virus og svindel

WhatsApp virus

WhatsApp-virus er en type programvare som er utviklet for å dra nytte av WhatsApp-brukere. Den originale appen er i seg selv IKKE et virus, men navnet eller plattformen blir brukt av ondsinnede tredjeparter til å manipulere intetanende ofre til å laste ned en trojaner eller oppgi konfidensiell informasjon.

Disse programmene installeres normalt som en ekstrakomponent på den infiserte enheten; derfor er det ikke nok å bare fjerne WhatsApp fra datamaskinen for å løse problemet.

WhatsApp er et populært gratisprogram for sending av meldinger. Det er kompatibelt med iPhone, Android, Blackberry, Windows og andre operativsystemer for mobil. Brukerdatabasen består i dag av mer enn 1,2 milliarder brukere , så det er ikke rart at svindlere og malware-utviklere finner metoder for å utnytte dette.

Sikkerhetsproblemene i programkoden bidrar dessuten ikke til å forbedre situasjonen.

Tidlig i år fant forsker Tobias Boalter ved University of California en bakdør som gir uautorisert og uovervåket tilgang til appen. Denne sårbarheten gjør det mulig å dekryptere den sikre krypteringen av meldinger, slik at hackere er i stand til å lese samtaler mellom brukere .

Denne svakheten ble selvsagt raskt rettet, men finnes det noen garanti for at tilsvarende problemer ikke dukker opp i fremtiden?

Selv om WhatsApp håndterer sikkerhetsproblemene, finnes det utallige andre måter for å bruke appen til ondsinnede formål. I denne artikkelen introduserer vie noen av de gjeldende truslene. Vi prøver å avgjøre hvordan de når ulike enheter, og til slutt diskuterer vi alternativene for fjerning av WhatsApp-viruset. Hvis du bruker Android, bør du kunne finne nyttig informasjon også i veiledningen for fjerning av Android-virus.

WhatsApp-virus illustrasjonWhatsApp-virus kommer i en rekke former og størrelser. I bildet ovenfor ser du noen eksempler på virusversjonene.

WhatsApp virusversjoner

WhatsApp GhostCtrl-virus

GhostCtrl er en trojaner som kan skjule seg i en rekke ulike programmer, inkludert WhatsApp. Når den installeres, vil den falske WhatsApp-appen ta kontroll over enheten. Hackere kan deretter begynne å innhente informasjon, inkludert samtalelogger, tekstmeldinger, telefonnumre, mobilens GPS-lokasjon eller nettleserlogg.

I tillegg har alle GhostCtrl-virus muligheten til å aktivere/deaktivere mobilens mikrofon og kamera. Dette betyr at du kan bli spionert på både på nettet og i det ekte liv.

Den falske appen ser ut som det ordinære WhatsApp-programmet, og det kan være vanskelig å oppdage. Derfor bør du alltid laste ned apper kun fra vel ansette kilder.

WhatsApp voice message-virus

Hvis du har mottatt en stemmemelding fra WhatsApp i innboksen din, er det sannsynlig at du har blitt et offer for svindlere. Emnet i en slik e-post er gjerne “Missed voicemail”, mens selve e-posten inneholder oppdiktet informasjon om når meldingen ble mottatt, samt en lenke for å spille den av.

Ved å klikke på “Play”-knappen blir du imidlertid omdirigert til en ondsinnet nettside der kriminelle prøver å lure deg til å installere ondsinnede programmer, som Browser 6.5.

Slike programmer er sannsynligvis infiserte med ransomware eller lignende virus, så du bør være ekstremt forsiktig!

WhatsApp Gold-svindel

WhatsApp virus

Dette er et svindeltriks laget for å lure godtroende brukere til å laste ned ondsinnet programvare forkledt som en ny WhatsApp-funksjon.

Svindlerne har spredt meldinger som ber ofrene om å oppgradere kontoene sine til WhatsApp Gold premium. Problemer et bare at en slik versjon ikke fungerer.

Når brukere klikker på lenken i meldingen, blir de øyeblikkelig omdirigert til en nettside full av malware, og det er stor risiko for at enhetene deres blir infiserte.

WhatsApp trial service-svindel

WhatsApp trial service ligner på svindelmetoden nevnt ovenfor. Den er basert på å sende falske meldinger til ofre som hevder at deres ettårs prøveversjon av WhatsApp er utløpt og at brukeren må abonnere for å forlenge perioden.

For å få brukere til å falle for dette trikset, blir de oppfordret til å logge inn på en kundeportal ved å bruke innloggingsopplysningene de bruker i WhatsApp.

Ofrene blir deretter bedt om å oppgi bankinformasjon for å kjøpe et månedlig eller årlig abonnement på tjenesten.

Den innsendte informasjonen havner selvfølgelig i hendene til svindlere som kan belaste enorme pengesummer for tjenester som ikke eksisterer.

WhatsApp virus

Spredning av smarttelefonvirus

Du kan bli infisert av WhatsApp-viruset på mange ulike måter:

 • Du kan klikke på en infisert annonse eller lenke mens du surfer på nettet
 • Du kan laste ned ondsinnede programmer fra kilder utenfor de offisielle app-butikkene
 • Du kan motta en ondsinnet lenke i selve WhatsApp-appen
 • Du kan motta søppelpost som inneholder en ondsinnet lenke

For å forbli trygg må du lære deg å bli mer skeptisk til ting. Ikke vær for rask med å klikke på mistenkelige lenker, hold deg unna tvilsomme annonser, og vær forsiktig når du åpner e-postvedlegg. Husk at WhatsApp aldri kontakter deg utenfor appen. Hvis du opplever dette, er det sannsynligvis et svindelforsøk.

Fjerning av WhatsApp-virus

Avhengig av hvilken type virus det er snakk om, kan du måtte benytte en spesifikk teknikk for å fjerne WhatsApp-viruset fra enheten din.

I noen tilfeller kan det være nok å eliminere parasitten ved å bruke et antivirus-program som ReimageIntego. For eliminering av annen malware må du imidlertid være forberedt på at det kan kreve en litt større innsats. Du kan måtte gjenopprette mobilens standardsinnstillinger eller installere programmet på nytt for å fjerne WhatsApp-viruset fullstendig.

Du finner nyttige tips om fjerning av viruset i veiledningen vår for fjerning av Android-virus.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
WhatsApp-virus skjermbilde
WhatsApp-virus skjermbilde

Manuell WhatsApp fjerningsguide for virus:

Fjern WhatsApp fra Windows systemer

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller WhatsApp og relaterte programmer
  Så, se etter WhatsApp eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern WhatsApp fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter WhatsApp eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern WhatsApp-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal WhatsApp være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern WhatsApp fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg WhatsApp og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av WhatsApp. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern WhatsApp fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg WhatsApp og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av WhatsApp. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern WhatsApp fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter WhatsApp eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre WhatsApp slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt WhatsApp registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk