Alvorlighetsgrad:  
  (88/100)

Fjern WeChat-virus (Veiledning for fjerning) - Gratisveiledning

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Malware

Cyber-kriminelle prøver å svindle til seg penger og personlig informasjon fra WeChat-brukere

WeChat-virus

WeChat-virus er et generisk begrep som brukes for å beskrive ulike malware-varianter via en legitim programvare for å sende øyeblikkelige meldinger. Kriminelle prøver ofte å sende ondsinnede lenker til potensielle ofre via slike meldingsprogrammer og lokke dem til infiserte nettsider eller phishing-sider med intensjon om å svindle fra dem penger eller personlig informasjon.

WeChat fra Tencent, Ltd. er en av de mest populære programmene for sending av øyeblikkelige meldinger. Det har mer enn 889 millioner månedlige aktive brukere (basert på en rapport fra ChinaChannel) og det er dominerende i Kina. Det er også kjent som Weixin, og ble først lansert i 2011.

Virus og svindelforsøk som spres via denne kommunikasjonsplattformen kan ikke knyttes til den offisielle utvikleren. WeChat/Weixin, er akkurat som Facebook, Whatsapp, ViberGmail eller eBay populære kommunikasjonsverktøy som gjør det mulig for svindlere å jakte på potensielle ofre, lure dem, hacke kontoene deres eller overbevise dem om å installere skadelige virus.

Det er spesielt ett «virus» vi ønsker å fremheve. I januar 2016 publiserte Tencent en nettside kalt “The Story of Me and WeChat,” der brukere kunne se en oversikt over aktivitetene sine ved bruk av appen, samt statistikk og lignende informasjon.

Kort tid etter begynte imidlertid rykter å spre seg, om at nettsiden er kompromittert og at pengene på Alipay-kontoen til besøkende forsvinner. Tencent har bekreftet at disse meldingene var svindel, og at nettsiden er helt trygg å besøke.

Meldingsappen ble også komprimittert av et alvorlig angrep mot App Store i september 2015. Angreperne lagde en falsk kopi av Xcode, et program som brukes til å bygge iOS-apper. Den falske kopien ble kalt XcodeGhost , og gjorde det mulig for angripere å lage apper for å stjele privat informasjon om ofrene og sende det til serverne til kriminelle. WeChat var en av de infiserte programmene. Tencent avslørte at kun versjonen 6.2.5 var kompromittert.

App Store har fjernet den falske programvaren og har sørget for at utviklere bruker den riktige versjonen av Xcode.

WeChat-virus eksempler
WeChat er en populær meldingstjeneste som av og til brukes av nettkriminelle for å spre villedende meldinger med ondsinnede lenker. Meldingen øverst viser at svindelryktene om nettsiden "The Story of Me and WeChat" var falske.

Slik sikrer du kontoen din:

 • For å holde svindlerne unna og fortsette å bruke denne populære meldingsappen uten bekymringer, bør du ikke legge til fremmede;
 • Koble kontoen din til en ekte e-postadresse eller mobilnummer slik at du kan gjenopprette kontoen hvis du mister mobilen din eller den blir stjålet;
 • Hvis noen ber om penger via denne appen bør du ikke stole på dem. Selv om det er noen du kjenner bør du ringe dem og spørre om meldingen kom fra dem;
 • Aldri oppgi personopplysninger via meldingsplattformen, spesielt til fremmede;
 • Sørg for at Weixin-passordet ditt forblir privat;
 • Aldri klikk på lenker fra fremmede, selv om de lover enorme rabatter på populære nettsider, gratisvarer, kuponger eller gratistjenester. Du kan bli lurt til å besøke ondsinnede eller bedragerske nettsider. Hvis du bruker WeChat på nettet, kan du til og med infisere datamaskinen din med ransomware eller trojanere!

Spredning av WeChat-virus 

WeChat-programmer er tilgjengelige for Windows-PC, Mac, iPhone og Android-enheter. Vi anbefaler at du laster ned programvaren fra den offisielle nettsiden til utvikleren; www.wechat.com. Ikke stol på andre nettsider, og aldri godta å laste ned programvaren fra dem, ettersom de kan prøve å legge til annen programvare i en pakke med programmet du har valgt og tvinge deg til å installere det. 

En legitim app beskytter deg ikke fra svindlere som prøver å lure ofre ved å sende overbevisende meldinger. Hvis du følger tipsene vi har listet opp, bør du være trygg. Bruk sikre passord, aldri oppgi passordene dine til noen, ikke legg til fremmede og aldri åpne mistenkelige URL-er sendt fra enten fremmede eller kjente.

Fjerning av WeChat-virus

Hvis du mistenker at datamaskinen eller mobilenheten din er infisert, må du fjerne WeChat øyeblikkelig. For å gjøre dette anbefaler vi et antispyware- eller antimalware-program som Reimage. Hvis du bruker Mac, kan du vurdere programmet Malwarebytes.

Retningslinjene nedenfor artikkelen er utviklet for Windows-brukere som ved et uhell har infisert datamaskinene sine med malware ved bruk av nettversjonen av programmet. Hvis Android-enheten din er infisert, anbefaler vi at du sjekker disse retningslinjene for fjerning av Android-virus

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell WeChat fjerningsguide for virus:

Fjern WeChat ved hjelp av Safe Mode with Networking

Velg et pålitelig program for fjerning av malware for å slette Weixin-viruset. Eliminer trusselen etter å ha startet systemet i sikkerhetsmodus med nettverk.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne WeChat

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av WeChat.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern WeChat ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av WeChat. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av WeChat er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot WeChat og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-wechat-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk