Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern WebHelper-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert Jan 2021

av Gabriel E. Hall - - | Type: Malware

Web Helper – annonseinjiserende virus som legger til annonser hos populære nettsider

WebHelper-annonser

WebHelper er et annonsestøttet program som i det skjulte kan infiltrere systemet under prosessene utorrentie.exe og webhelper.dll. Hvis du bruker uTorrent til å laste ned filer og programmer, kan Web Helper åpne og vise annonser på datamaskinens skrivebord. Slike aktiviteter er ikke ondsinnede, men de er veldig irriterende. På grunn av dette er det mange som prøver å finne metoder for å fjerne WebHelper fra datamaskinene sine.

Sletting av filer tilknyttet Web Helper kan dessverre ikke hjelpe deg med å bli kvitt adware-programmet. Filene benytter seg normalt av hjelpeobjekter i nettleseren som installeres sammen med uTorrent. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du benytter et pålitelig sikkerhetsprogram.

Hvis du har funnet WebHelper på datamaskinen din, bør du være klar over at det viser annonser basert på brukerens nettleseraktiviteter og søk på nettet. For å gjøre dette, spores brukeren i en viss tidsperiode, og informasjon om hans eller hennes interesser innhentes. Dette inkluderer mest besøkte nettsider, annonser som klikkes på osv. 

Så snart adware-programmet har innhentet nødvendig informasjon, begynner det å spille av annonser med lyd, og forvirrer brukeren fordi det er vanskelig å se hvilket program eller prosess som gjør dette. Lydens kilde kan avgjøres ved å åpne Windows Audio Mixer. Hvis du tror at deaktivering av lyd i WebHelper løser problemet, må vi imidlertid skuffe deg. Dette hjelper nemlig kun i en viss tidsperiode. 

WebHelper virus

Lydannonser fra Web Helper er definitivt irriterende. Vi ønsker dessuten å advare deg om popup-vinduene og bannerne som du kan begynne å se under nettleserøktene dine. Vær oppmerksom på at de kan inneholde lenker til nettsider som kan være usikre.

utorrentie.exe-prosessen benytter prosessorkraft i det skjulte for å kommunisere med affilierte nettsider og laste ned deres annonser på datamaskinen din. Det største problemet tilknyttet slike aktiviteter er at datamaskinens hastighet reduseres. Vi er sikre på at du ikke ønsker å oppleve slike virtuelle ubehageligheter, så vi anbefaler på det sterkeste at du fjerner WebHelper. 

Hvis du ikke klarer å slette viruset ved hjelp av vanlige metoder for fjerning av adware, kan du bruke veiledningen vår for automatisk fjerning, som er tilgjengelig nederst i denne artikkelen. Ved å følge disse kan du bli kvitt WebHelper (32 bit), utorrentie.exe, webhelper.dll og lignende prosesser for godt. 

Så snart du har skannet datamaskinen med anbefalte programmer som ReimageIntego eller Malwarebytes, kan du avinstallere WebHelper fra systemet. For å finne ut mer om hvordan dette programmet spres, kan du lese videre.

WebHelper-virusWebHelper er et program som spiller av lydannonser for uTorrent-brukere. Det finnes en metode for å fjerne WebHelper for godt.

Metoder for å forhindre annonsestøttede tilleggsprogrammer på datamaskinen din

Selv om WebHelper er del av uTorrent, kan du komme til å installere lignende, annonsestøttede programmer uten at du er klar over det. Derfor tilbyr vi en veiledning som forteller deg hvordan du kan forhindre at dette skjer.

 • Når du installerer gratis programvare, bør du velge “Custom” eller “Advanced” installasjon. Disse alternativene gir deg muligheten til å se alle ekstraelementer som legges til nedlastingen din.
 • Hvis du ikke gjør dette, og velger “Standard” eller “Default” installasjon, blir datamaskinen din fylt av potensielt uønskede programmer. Disse installasjonsvalgene har nemlig en tendens til å inneholde forhåndsgodkjenning til å installere alle foreslåtte ekstraprogrammer.
 • Velg “Custom” eller “Advanced”, og velg bort alle ekstraprogrammer du ikke ønsker å ha på datamaskinen din.

Fjern WebHelper-annonser for godt

Det finnes en metode for å fjerne WebHelper-viruset for godt. Vær oppmerksom på at dette ikke er et kritisk dataprogram, og at det neppe utgjør en trussel mot sikkerheten din. Teamet hos Zondervirus.nl sier imidlertid at disse aktivitetene mildt sagt er svært irriterende.

Du kan slette Web Helper ved å bruke stegene som gis nedenfor. Du kan dessuten skanne systemet og se etter andre adwareprogrammer/nettleserkaprere med et antimalware-program. Noen av programmene vi anbefaler er listet opp nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell WebHelper fjerningsguide for virus:

Fjern WebHelper fra Windows systemer

For å fjerne WebHelper (utorrentie.exe) fra Windows 10 eller andre Windows-systemer, må du opprette en falsk kopi av den kjørbare filen. Du må gjøre følgende:

 1. Først må du avslutte uTorrent-prosessen som kjører på datamaskinen din. Klikk på Ctrl + Alt + Del, velg prosessen og klikk på End Task.
 2. Gå til C:\Users\[YOUR COMPUTER NAME]\AppData\Roaming\uTorrent\updates og åpne mappen som er navngitt i henhold til uTorrent-versjonen du bruker. I mappen finner du filen utorrentie.exe. Ikke gjør noe med denne. 
 3. Gå tilbake til forrige mappe, og klikk hvor som helst i den. Velg New > Text Document og gi filen et hvilket som helst navn, for eksempel test.txt. Klikk hvor som helst i mappen for å lagre navnet, og åpne deretter tekstfilen du nettopp har opprettet. Gå til File>Save As.
 4. Her velger du plasseringen til den nye filen. Velg mappen som inneholder filen utorrentie.exe file og lagre filen som utorrentie.exe her. Du må velge All files under alternativet Save as type.
 5. Du får spørsmål om hvorvidt du ønsker å overskrive filen som allerede eksisterer. Klikk på Yes.
 6. Du kan nå slette filen test.exe fra mappen updates. Gå til mappen som inneholder filen utorrentie.exe. Høyreklikk på denne filen og velg Properties.
 7. I fanen General, velger du alternativet Read-only under Attributes. Klikk på Apply og deretter OK.

TIPS: Noen dataeksperter foreslår at du deaktiverer automatiske uTorrent-oppdateringer for å løse problemet. Vi anser imidlertid ikke dette for å være et trygt valg (når det gjelder datamaskinens sikkerhet).

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller WebHelper og relaterte programmer
  Så, se etter WebHelper eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'
 5. Slett WebHelper fra Windows snarveier
  Høyreklikk på snarveien til Mozilla Firefox og velg Properties. Høyreklikk på nettleser ikon og velg 'Properties'
 6. Gå til Shortcut fanen og se på Target feltet. Slett ondsinnet URL som er relatert til viruset ditt Velg 'Shortcut' fanen og slett 'http://isearch.babylon.com...' eller annen mistenkelig URL

Gjenta trinnene ovenfor med alle nettleseres snarveier inkludert Internet Explorer og Google Chrome. Skjekk lokaliseringen for alle snarveiene inkludert skrivebordet, start menyen og oppgavelinjen

Fjern WebHelper fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter WebHelper eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern WebHelper fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter WebHelper og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av WebHelper, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern WebHelper-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal WebHelper være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern WebHelper fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg WebHelper og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på meny (øverst til høyre), velg Options General.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til din foretrukne nettside eller klikk Restore to default.
 5. Klikk OK for å lagre disse endringene Så, i 'General' fanen, slett ondsinnet URL fra 'Home Page' seksjonen eller klikk på 'Restore to Default' knappen. Klikk 'OK' for å lagre endringer
 6. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 7. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av WebHelper. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern WebHelper fra Google Chrome

Hvis Chrome-nettleseren din er kapret av dette adware-programmet, bør du fjerne det for å fikse nettleseren for godt.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg WebHelper og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Skift din hjemmeside og standard søkemotor hvis de var forandret av virus
  Klikk på meny ikonet og velg Settings.
 4. Så, se etter Open a specific page or set of pages under On startup alternativer og klikk på Set pages. Etter å ha klikket på meny og 'Settings', velg 'Set pages'
 5. Nå burde du se et nytt vindu. Så, slett ondsinnede søkesider og gå til den du vil bruke som hjemmeside. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 6. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 7. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 8. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 9. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 10. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av WebHelper. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern WebHelper fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter WebHelper eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Åpne din Safari nettleser og klikk på Safari i meny seksjonen. Så, velg Preferences som den ble vist før og velg General.
 4. Så, sjekk Homepage feltet. Hvis det er forandret av WebHelper slett den uønskede linken og gå til en du vil bruke. Husk og inkluder ''http:// før du skriver adressen. Så, i 'General', slett ondsinnede URL og gå til ditt valgte domene navn
 5. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 6. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre WebHelper slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-webhelper-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om WebHelper virus