Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjerne WebDiscover Browser (Veiledning for fjerning) - oppdatert Jan 2021

av Gabriel E. Hall - - | Type: Adware

WebDiscover virus fortsetter å spres som en nyttig nettleser

WebDiscover Browser

WebDiscover Browser viruse er ikke en stor cybertrussel utviklet av et Canada-basert selskap kalt Webdiscover Media. Men det regnes som et potensielt uønsket program (PUP) fordi det har infisert Windows 10 og andre operativsystemer uten godkjenning av eierene. Den nyeste versjonen er WebDiscover Browser 2.

Når dette viruset kommer på systemet uinvitert, starter det sine reklamekampaner som skal omdirigere brukere til tredjeparts nettsteder. På grunn av en overdreven mengde av “Anonnser av WebDiscover”, “Drevet av WebDiscover” eller “WebSiscover annonser” og omdirigeringer til Safestsearchers.com, programmet er klassifisert som en adware.

Utviklerene av denne PUP har forsøkt å presentere dette programet som en alternativ nettleser som forbedrer brukerens nettleservirksomhet ved å gi nyttige funksjoner. Disse funksjonene inkluderer raske koblinger til sosiale medier og nyhetssider samt et integrert søkefelt som festes til toppen av skrivebordet for enkel tilgang.

I virkeligheten an denne verktøylinjen bli irriterende rett etter at den begynner å være på toppen av hver applikasjon og forhindrer deg i å bruke dem riktig. Dessverre er det ikke den eneste uønskede funksjonen som denne alternative nettleseren utløser når den er installert på datamaskinen. De viktigste problemene er knyttet til de konstante omdirigeringer og uendelige popup annonsene som forårsakes ac WebDiscover virust mens du surfer på nettet.

Vanligvis er disse annonsene ment til å få internettbrukerens oppmerksomhet. Noen spesifikke søkeord kan være hyperlink koblet. Du kan også få tilbud om kuponger for dine besøkte nettsteder osv. Disse annonsene kan bli veldig påtrengene og kanskje er hoved grunnen til at så mange brukere begynner å lette etter WebDiscover fjerningstips bare dager etter installasjonen.

WebDiscover nettleser bildeWebDiscover nettleseren infiserer datamaskinen og tilordner seg automatisk som standard nettleser. Den legger til et søkefelt på toppen av skrivebordet og legger inn snarveier til den nederste verktøy linjen

Hovedfakta relatert til adware

Hvis du ser på designet til WebDiscover virker det til å være nesten identisk til Google Chrome. Dette er ikke en tillfeldighet siden denne nettleseren er basert på åpen kildekoden som Google CHrome tilpasset .
Likevel er det noen få ting som er forskjellige.

 Først og fremst når du prøver å bruke nettleseren, forårsaker det omdirigereinger til mistenkelige søkemotorer inkludert safestsearches.com. På denne måten vil du uunngåelig legge merke til den allerede nevnte søkefeltet som er festet til toppen av skrivebordet ditt. Hvis du prøver å søke på noe med det vil du bli send til Bing søkemotoren. Du bør være veldig forsiktig med WebDiscover omdirigeringstendensen. .

I tillegg til det vil du også legge merke til at annonser stadig dukker opp både her og der, og noen ganger dekker det opprinnelige nettstedets innhold. Disse annonsene er ikke bare irriterende, men reduserer sidens lasthastighet og ytelse.  De kan også føre til ytterligere forurensin av datamaskinen din, siden de vanligvis fremmer noen usikre tredjeparts nettsider, programvarer, verktøylinjer og andre produkter.

Ved hjelp av en slik aggressiv reklame genererer WebDiscover nettleserens malware kun inntekter  for utviklerne i stedet for å tilby noen legitim, nyttig informasjon. Malware utviklerne samler ofte inn data om brukere og deres surfevaner. Det er stor sjanse for at denne applikasjonen også har integrert sporingsteknologi .

Den andre versjonen av denne beryktede webmotoren, WebDiscover 2 er basert på Chromium Builder, og dessverre blir den også installert på datamaskinene uten tillatelse fra eieren. Den annonsebaserte nettleseren kjører på datamaskinen som WebDiscover Media program og endrer datamaskinens innstillinger for å starte den som standard nettleser.

En problematisk tond med denne nettleseren er at antivirusverktøyene finner det vanskelig å finne og eliminere, så det skadelige programvaren kan fortsette å gjøre nettleser opplevelsen din elendig ved å overfulle dine besøte nettstedet med mange annonser og sponsede lenker.

Hvis du legger merke til annonser og bannere på dine besøkte sider eller tilfeldig tekst på nettsidene blir omgjort til hyperkoblinger, og hvis du fortsetter å motta anbefalinger for å oppdatere eller laste ned noen mistenkelige programvarer, betyr det ikke at du har blitt smittet med dette viruset.

Så hvis du ønsker å surfe trygt og uavbrutt anbefaler vi deg å fjerne WebDiscoveer fra datamaskinen. For å gjøre det kan du bare skanne systemet med et anerkjent anti malware verktøy som  ReimageIntego, og dette profesjonelle antivirusverktøyet vil ta seg av problemet for deg.

WebDiscover Browser

Hvordan kom jeg over dette programmet?

Denne kapringen er initiert ved å bruke forskjellige metoder. Den mest brukte er imidlertidig kalt “bundling”. I et slikt scenario må brukeren laste ned gratis programvare hvor det følger med uønskede programmer som WebDisover.

Disse PUPene er skjult i avanserte og tilpassende alternativer som oftes utelates av brukere som hopper over de fleste trinnene i installasjonsprosossen. Dette må ikke bli gjort. Det vil spare deg for mange timer og nerver å oppdage og avvelge de programmene som er skjult her, og det garanterer deg installasjon av kun det eneste programmet du hadde hensikt å laste ned.

En annen viktig ting å huske på er at du bør unngå å bruke alle slags nedlastingsadministratorer og installatører som er beryktet for å distribuerer kombinert programvare for brukere som vil installere noen PDF omformere eller annen gratis programvare. Derfor bør du alltid laste ned programmer fra offisielle nettsider hvis det er mulig.

Bilde av WebDiscover nettleser applikasjonen

Hvor starter jeg med WebDiscover fjerning?

Som vi allerede har nevnt i de forrige avsnittene i artikkelen, bør WebDiscover viruset avinstalleres ved hjelp av anerkjent og pålitelig anti spyware som vil være veldig nyttig for inspeksjon av systemet og skjekker om det har blitt smittet.

Men siden viruset er god på å forvirre seg kan det være nødvendig å fjerne WebDiscover manuelt. I såfall bør du være klar over at dette trenger mer tid og teknise ferdigheter. Hvis du ikke føler deg overveldet av en lengre og mer komplisert prosedyre, og istedet for å overlate WebDiscover fjerning til det automatiske antivirusverktøyet, vil du fjerne det selv. Du kan skjekke det detaljerte fjerningsinstruksjonene som er presentert nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell WebDiscover Browser fjerningsguide:

Fjern WebDiscover Browser fra Windows systemer

For å fjerne WebDiscover fra Window, vær oppmerksom på at viruset kan prve å utsette fjerningen ved å gjemme seg på datamaskinen. Derfor er det viktig å vite hvor du skal se etter det. Mest sannsynlig vil du finne filene til dette viruset plassert i disse regissørene:

C:\Program Files\WebDiscoverBrowser\ 
C:\Documents and Settings\Application DataChromium\.

Også hvis du er infisert, avinstaller alle oppføringene relatert til WebDiscover Media.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller WebDiscover Browser og relaterte programmer
  Så, se etter WebDiscover Browser eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern WebDiscover Browser fra Mac OS X system

Hvis denne adware infisrte Mac OS X, få ikke panik og følg instruksjonene som er angitt nedenfor.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter WebDiscover Browser eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern WebDiscover Browser fra Internet Explorer (IE)

For å fikse IE, må du sørge for at alle mistenkelige verktøylinjene, add ons og annen data relatert til denne PUP. Du bør også slette alle ekstra kompinenter og tilbakestille nettleseren din for å immobilisere malwaret og vinne tilbake kontollen.

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter WebDiscover Browser og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av WebDiscover Browser, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern WebDiscover Browser fra Microsoft Edge

I tillfelle du må avinstallere dette viruset fra Microsoft Edge nettleseren, bør du gå igjennom listen over nettleserutvidelsene dine og add ons, og fjenre de komponentene du ikke husker å ha installert eller som virker relatert til viruset ditt.

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal WebDiscover Browser være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern WebDiscover Browser fra Mozilla Firefox (FF)

For å fjerne WebDiscover og WebDiscover nettleser 2 fra FireFox, se etter mistenklige add ons eller utvidelser sm kan ha blitt lagt til nettleseren din. Eventuelle ukjente applikasjoner bør undersøkes og fjernes dersom de er funnet til å være mistenkelige.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg WebDiscover Browser og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av WebDiscover Browser. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern WebDiscover Browser fra Google Chrome

Hvis du vil fikse Chrome, må du finansiere WebDiscover eller WebDiscover nettleser 2 relaterte tillegg. Likevel bør du også undersøke de andre nettleserne og slette programarer so også er installert på datamaskinen din.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg WebDiscover Browser og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av WebDiscover Browser. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern WebDiscover Browser fra Safari

Hvis safari nettleseren din lider av problemer knyttet til denne nettleseren, må du sørge for at du retter den etter anbefalingene nedenfor:

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter WebDiscover Browser eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre WebDiscover Browser slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-webdiscover-browser.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om WebDiscover Browser