Fjern Web-start.org-virus (oppdateringer 2021)

av Julie Splinters - - | Type: Nettleserkaprer

Web-start.org fjerningsguide for virus

Hva er Web-start.org-virus?

Bør jeg bruke søkemotoren Web-start.org?

Først skjuler Web-start.org-viruset seg på systemet, og det eneste tegnet på at det befinner seg der er en ny startside som vises hver gang brukeren åpner nettleseren. Det er faktisk ingenting annet enn en nettleserkaprer. Dette betyr at den har en tendens til å okkupere brukerens datamaskin og endre nettleserens innstillinger uten brukerens samtykke. I tillegg vil brukeren bli plaget av påtrengende annonser og omdirigeringer til andre nettsider. Hvis du oppdager Web-start.org-viruset på systemet ditt bør du derfor skynde deg med å fjerne det. Det kan spionere på nettleservanene dine og innhente store mengder personlig informasjon som senere kan bli brukt til ulike formål. Hvis du bryr deg om nettsikkerheten din bør du eliminere Web-start.org snarest.

Denne nettleserekapreren er utviklet av Plus-nettverket. Vi har nylig analysert et annet, tilknyttet produkt, loadstart.com. Noen av de mest fremtredende funksjonene i disse PUP-en er lignende URL-adresser og identiske hjemmesider. Kapreren tilbyr hurtigtilgang til Twitter, Facebook, Gmail, Amazon og eBay. I tillegg kan du skanne enheten din eller installere et tilleggsprogram for Skype direkte fra startsiden. Merk at slike fordeler kan ha negativ påvirkning ikke bare på datamaskinen din, men på flere systemprogrammer. Selv om PUP-et promoterer ReimageIntego som et skanneverktøy bør du unngå å bruke det via denne kaprerens nettside. De tilbyr ofte skanneverktøy, men påliteligheten er tvilsom. Selv om de foreslåtte produktene er velkjente, kan de promoterte versjonene være utgitt av ukjente parter. Du bør uansett konsentrere deg om å eliminere PUP-et og slutte å bruke tjenestene det tilbyr.

The picture displaying Web-start.org

WebStart kompilerer informasjon om nettleseraktiviteten din. Det registrerer med andre ord hvilke domener du besøker og hvor ofte du surfer. IP-adresse og geografisk lokasjon er også kjent for utviklerne av dette PUP-et. I motsetning til de fleste hackere får dette verktøyet tak i din personlige informasjon. Dermed kan innboksen din bli overfylt av ulike personlige tilbud. Utviklerne av dette PUP-et opplyser om at din personlige informasjon kan bli brukt til markedsførings- og annonseringsformål. Få brukere nyter det faktum at personopplysningene deres misbruker av tredjeparter. Web-start.org omdirigeringer kan dessuten forårsake store problemer. Når du er ute etter en viss nettside kan du bli videresendt til et annet shopping-domene. Dette er ikke et uvanlig fenomen for legitime nettleserverktøy.

Distribusjonsmetoder

Kapreren kommer normalt inn i offerets datasystem umerket. Det utnytter muligheten til å infisere datamaskiner når brukere skynder seg gjennom installasjonsstegene. PUP-er legges normalt til gratisprogrammer, og brukere er normalt lite oppmerksomme under installasjonsprosessen av disse. Som et resultat av dette overser de vedlegg som skjuler kapreren. Hvis du er interessert i å forhindre dette PUP-et bør du tenke på disse tipsene. Først og fremst bør du velge tilpasset eller avansert modus. Dette avslører valgfrie programmer som er lagt til nedlastingsfilen din. Velg bort unødvendige filer og fullfør installasjonen av det nedlastede programmet. Ved å velge standard eller grunnleggende installasjon gir du automatisk tillatelse til at ekstra programvare blir installert. Derfor bør du unngå disse valgene.

Fjerning av Web-start.org

Det finnes to alternativer for å eliminere denne kapreren. Hvis du ønsker å spare tid passer det å benytte automatisk fjerning av Web-start.org. Før du skanner enheten din med et antispyware-program bør du sikre at det er oppdatert. Ellers klarer det ikke å oppdage alle filer som er tilknyttet kapreren. Når det gjelder den alternative løsningen kan du fjerne Web-start.org-viruset ved å benytte manuelle retningslinjer for fjerning. Husk at du også kan bidra til datamaskinens sikkerhet ved å være mer forsiktig med hvilke programmer du laster ned fra nettet.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Web-start.org fjerningsguide for virus

Fjern Web-start.org fra Windows systemer

Denne kapreren er først og fremst rettet mot Windows-systemer. Forskerteamet vårt har oppdaget at kapreren ikke bare installerer programmer og legger til mistenkelige tillegg i brukerens nettlsesere, men også at det endrer snarveiene for å kjøre Web-start.org som startside. For å fjerne det fra systemet må du gjøre følgende:

 • Først av alt ønsker vi å påpeke at du bør gjøre det samme med snarveien for alle nettlesere. Vi bruker Google Chrome som eksempel.
 • Hvis du har snarveier til IE, Chrome, Firefox eller andre nettlesere på skrivebordet, går du dit. Høyreklikk på snarveien til Chrome og velg Egenskaper.
 • Gå deretter til fanen Snarveier. Finn Mål-feltet.
 • Slett alt som er skrevet etter …application\chrome.exe”. Her skal du se en lang URL som starter med Web-start.org/….
 • Klikk på Bruk og deretter OK.
 • Følg instruksjonene som gis nedenfor og fjern deretter alle mistenkelige programmer og tillegg fra nettleserne dine..

  1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
  2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
  3. Avinstaller Web-start.org og relaterte programmer
   Så, se etter Web-start.org eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
  4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

  Fjern Web-start.org-viruset fra Microsoft Edge

  Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

  1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
  2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
  3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
  4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
  5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
  6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
  7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
  8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

  Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

  Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

  1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
  2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
  3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
  4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
  5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
  6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
   Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
   Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

  Så snart disse stegene er fullførte, skal Web-start.org være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

  Fjern Web-start.org fra Mozilla Firefox (FF)

  1. Slett farlige utvidelser
   Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
  2. Så, velg Web-start.org og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
  3. Tilbakestill Mozilla Firefox
   Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
  4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Web-start.org. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

  Tilbakestill Google Chrome

  Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

  1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
  2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Web-start.org-virus ved å klikke på Fjern.Tilbakestill Google Chrome

  Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

  1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
  2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
  3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
  4. Klikk på Slett data.Tilbakestill Google Chrome

  Endre startside:

  1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
  2. Se etter mistenkelige sider som Web-start.org-virus under Ved oppstart.
  3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

  Tilbakestill Google Chrome:

  Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Web-start.org-virus-komponenter:

  1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
  2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
  3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
  4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
  5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Web-start.org-virus.Tilbakestill Google Chrome

  Fjern Web-start.org fra Safari

  1. Slett farlige utvidelser
   Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
  2. Så, velg Extensions og se etter Web-start.org eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
  3. Tilbakestill Safari
   Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
  4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Web-start.org slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Web-start.org registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk