Alvorlighetsgrad:  
  (19/100)

Fjerne Web companion (Veiledning for fjerning) - oppdatert Sep 2020

av Jake Doevan - - | Type: System verktøy

Web companion fra Lavasoft — en legitim programvare som kanskje ikke er så nyttig som beskrevet

Bilde av Web Companion

Web Companion er et legitimt program fra Lavasoft. Ifølge utviklerne, gir programmet et ekstra nivå av beskyttelse ved å blokkere potensielt uønskede programmer som adware eller nettleserkaprere. Men, ironisk nok er Web Companion selv et PUP, og blir normalt installert sammen med shareware- og freeware-programmer. Databrukere kan ikke stole på dette såkalte sikkerhetsverktøyet, fordi det kan vise falske positiver og villede ofrene til å tro at de er infisert av ulike virus. Web Companion presser dessuten brukerne til å kjøpe premiumversjonen, ettersom dette er den eneste måten for å bli kvitt problemene som blir oppdaget. Sikkerhetseksperter, Reddit-samfunn og andre respektable parter mener imidlertid ikke det er verdt å bruke penger på dette tvilsomme verktøyet.

Navn Web Companion
Type Systemverktøy
Også kjent som AdAware Web companion; Lavasoft Web Companion
Distribusjon Dette programmet spres ved hjelp av bundling
Symptomer
 • Leverer en overdreven mengde falske virusvarsler;
 • Lurer brukerne til å kjøpe premiumversjonen av programmet;
 • Presser offeret til å bruke betalingsfunksjoner og andre utvidelser.
Fjerning Bruk et anti-malwareprogram SpyHunter 5Combo Cleaner til å avinstallere Web Companion med Service WCAssistantService nå
Gjenoppretting og optimering Sørg for at systemet ditt er i topp tilstand etter PUP-infeksjon ved hjelp av Reimage Reimage Cleaner Intego

Hovedproblemet i tilknytning til programvaren er metodene som brukes i distribueringen. Utviklerne av Web Companion har allerede innrømt at produktet deres spres via en populær metode som kalles bundling. På nettstedets FAQ-side står det at programmet kan dukke opp på brukerens datamaskin uten direkte tillatelse og begynne å kjøre på systemet:

Web Companion is most commonly distributed within another software product that you or someone who uses your PC has elected to install. This is known as “bundled software distribution” and is a practice widely used by software makers worldwide to make money while delivering free software to their end-users.

Noen brukere lurer kanskje på hva Adaware Web Companion er, mens andre kaller det et Web Companion-virus. Sikkerhetseksperter indikerer imidlertid at dette ikke er det riktige begrepet for å beskrive programvaren. Det er et potensielt uønsket program, på grunn av at det kommer inn i systemet i det skjulte og dessuten promoterer betalingsversjonen. Det bør også poengteres at programmets aktiviteter kan være ganske irriterende og forårsake problemer ved avinstallasjon.

Når Web Companion er installert, hevder det å beskytte mot følgende trusler:

 • Ondsinnede nettsider;
 • Påtrengende annonser;
 • Datasporing;
 • Phishing-svindel.

Brukere begynner imidlertid å motta varsler om oppdagede trusler fra appen rett etter at første skann er fullført. Disse varslene har dessverre ingen utløpsdato, og du kan dermed bli overøst av uendelige meldinger hver gang du bruker datamaskinen. Programmet kan dermed redusere kvaliteten på nettleseropplevelsen, ettersom det dukker opp kontinuerlige varsler.

Skanneresultater og annonser fra Web Companion er dessverre ikke nødvendigvis pålitelig. Utviklerne har som mål å generere inntekt, og prøver å lure folk til å tro at datamaskinene deres er infiserte og fortsette å bruke denne upålitelige tjenesten. I noen tilfeller kan brukere til og med bli oppfordret til å kjøpe premiumversjonen eller installere andre sikkerhetsverktøy. 

Illustrasjon av Web CompanionWeb Companion blir ofte beskrevet som et virus siden det viser irriterende popup-vinduer om virus.

Vi anbefaler derfor at du skaffer deg et pålitelig verktøy for å oppnå sikkerhet på datamaskinen. Hvis du har stilt spørsmålet “bør jeg fjerne Web Companion fra systemet?”, er svaret vårt: “ja, det bør du”. Du kan avinstallere programmet fra Windows 7, Windows 10 eller andre operativsystemer ved hjelp av den detaljerte veiledningen nedenfor.

Det tar ikke lang tid å fjerne Web Companion manuelt. Men, vi anbefaler likevel at du bruker et verktøy for å sikre at det ikke er igjen noen filer på systemet. Vær oppmerksom på at slike programmer har en tendens til å endre datamaskinens register og utføre andre endringer slik at det automatisk starter hver gang systemet kjøres. For å reversere disse endringene, foreslår vi at du bruker Reimage Reimage Cleaner Intego.

Slik forhindrer du at programmet blir installert uten at du har godkjent det

Hvordan ble Web Companion installert på datamaskinen min? Svaret er enkelt: Dette sikkerhetsverktøyet spres i en pakke sammen med tredjepartsprogrammer. Det blir med andre ord installert sammen med gratisprogrammer du selv har installert. Selv om denne distribusjonsteknikken er legitim, klarer brukere gjerne ofte ikke å identifisere og avvise programmer de ikke ønsker å installere. Dermed dukker dette programmet opp helt uventet, noe som har vært utgangspunkt for mange diskusjoner på Reddit, Quora, Microsoft og lignende tekniske fora.

Her er noen tips for hvordan du kan unngå installasjon av ekstrakomponenter:

 1. Godta aldri å installere programmer med innstillinger som rask eller anbefalt;
 2. Velg tilpasset eller avansert installasjon, og følg nøye med på alle steg;
 3. Se etter avkryssinger som gir tillatelse til å installere PUP-er;
 4. Velg bort alle disse og kjør et komplett systemskann med et profesjonelt antivirus-program.

Fullfør avinstallasjonen

Slik avinstallerer du Web Companion fra Windows

Hvis du allerede har prøvd dette sikkerhetsverktøyet og synes det er unyttig, anbefaler vi at du fjerner Lavasoft Web Companion umiddelbart. Du har to alternativer; manuell og automatisk eliminering. Programmet er ikke ondsinnet, og du skal ikke ha noen problemer med å bli kvitt det manuelt.

Eksperter hos for eksempel BedyNet.ru poengterer imidlertid at den beste måten for å beskytte datamaskinen mot potensielt uønskede programmer er å installere et pålitelig antivirus-program på systemet. Et slikt verktøy kan også fjerne alle unødvendige programmer som har blitt installert på systemet via programvarepakker.

Du kan fjerne Web Companion fra Windows 10 og andre versjoner ved hjelp av retningslinjene som presenteres nedenfor. Vi anbefaler på det sterkeste at du avinstallerer alle mistenkelige oppføringer fra systemet for å forhindre andre problemer på datamaskinen din i fremtiden. For å forhindre programvarepakker, bør du huske å følge med på installasjonen av alle programmer du laster ned. For å gjøre dette, velger du tilpasset eller avansert installasjon.

Du kan reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner Intego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Web companion skjermbilde
Gå til Programmer og funksjonerSlå av prosessen
Gå til Programmer og funksjoner

Manuell Web companion fjerningsguide:

Fjern Web companion fra Windows systemer

Følg disse stegene for å avinstallere Adware Web Companion fra Windows:

 • Trykk på CTRL + SHIFT + ESC for å åpne Oppgavebehandler
 • Finn Web Companion, klikk på det og velg Avslutt oppgave nederst i høyre hjørneShut down the process
 • Avslutt Oppgavebehandler
 • Klikk på Start-knappen og skriv Programmer og funksjoner
 • Finn Web Companion og klikk på AvinstallerGo to Apps & Features
 • Bekreft valget ditt ved å klikke på Avinstaller og deretter Ja, jeg tar sjansen
 • Trykk på Lukk, og en ny fane dukker opp i nettleseren din. Lukk denne.

Hvis du bruker en eldre Windows-versjon, går du gjennom disse stegene:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Web companion og relaterte programmer
  Så, se etter Web companion eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-web-companion.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Web companion