Alvorlighetsgrad:  
  (100/100)

Fjern WCrypt-virus (Instruksjoner for fjerning) - Bonus: dekrypteringssteg

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Ting som er godt å vite om WCrypt ransomware skulle angripe din datamaskin

Wcrypt virus er et ransomware som låser ned alle filer på infiserte datamaskiner eller nettverk og krever løsepenger i bytte for datagjenoppretting. De første versjonene av dette ransomwret dukket opp i februar 2017, og nå har det flere forskjellige navn som WannaCry, Wcry, Wncry, WannaCryptor, WannaCrypt0r, WanaCrypt0r 2.0, Wana Decrypt0r, Wana Decrypt0r 2.0 og til og med DarkoderCrypt0r ransomware. Så snart dette farlige programmet sniker seg inn i datasystemet, ødlegger det alle dataene som er lagret på den i løpet av sekunder. Under denne prosedyren kan viruset legge til .Wcrypt filutvidelse til berørte filer. Andre versjoner av dette viruset er kjent for å legge til .wcry eller .wncry filutvidelser. Formålet med en slik krypteringsposedyre er  gjøre ofres data ubrukelig og kreve løsepenger. Offeret kan ignorere utpressingsverktøyet om han/hun har sikkerhetskopier; men i de fleste tillfeller glemmer brukere å ta sikkerhetskopier. I dette tilfellet er den eneste måten å gjenopprette krypterte filer er å betale løsepengekravet, men vi anbefaler på det sterkeste at du ikke gjør dette. Husk at svindlere vanligvis ikke viser interesse for å samhandle med offeret etter å ha mottatt løsepengene, siden penger er alt de er etter. I stedet anbefaler vi å fjerne ransomware ved bruk avv anti-malware verktøy som Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner følg Wcrypt fjernings guide vi har angitt nedenfor.

WCrypt ransomwareEtter kryptering av alle filer på målsystemet, endrer viruset skrivebordsbakgrunnen med et svart bilde med litt tekst på den, som sier at dataen som er lagret på datamaskinen ble kryptert. BIldet på samme måte som de nyeste versjonene av Cryptolocker, Forklarer hvordan å gjenopprette @WanaDecryptor@.exe fil hvis antivirusprogrammet karantene det. Så starter det ondsinnede programmet å sende meldinger til offeret som sier “Ooops, your files have been encrypted!” og gir ofrene Bitcoin adressen, og løsepengekravet (starter på $300) og instruksjoner på hvordan men kjøper Bitcoins. Viruset aksepterer bare løsepengene i Bitcoin cryptocurrency; og det må bli betalt innen 3 dager etter kapringen. Viruset lover også å slette alle krypterte filer for godt hvis offeret ikke betaler innen en uke. Derfor foreslår vi at du fjerner Wcrypt så snart du kan for å forhindre at den ødelegger dine eller dine kollegaers filer helt.

WCrypt ransomware virus
WCrypt ransomware krypterer filer, endrer skrivebordsbakgrunnen, og viser en melding som ber de bela 300 dollar innen tre dager. Viruset truer med å slette alle filene til offeret hvis betalingen ikke har blitt gjort innen en uke

Distribusjon av Wcrypt ransomware

Wcrypt, som også er kjent som WannaCry ransomware, rystet det virtuelle samfunnet 12. mai 2017. På denne dagen ble et enormt cyberangrep mot Microsoft Windows brukere implementert. Agriperne brukte Eternal for å infisere datamaskinsystemer og ta alle ofrenes filer som gisler. Foruten ransomware fungerer selv som et arbeid som ser etter tilkonlede datamaskiner og replikerer seg på dem. Selvom om det for øyeblikket ser ut til at ransomwaret ikke lengere angriper nye ofre (siden en sikkerhetsforsker ved et uhell stoppet cyberangrepet), ekspertene sier allikevel at det er for tdlig å glede seg over det. Bakmennene av malware kan gjemme seg ak et nytt triks for å distribuere viruset, sp brukere av datamaskinen burde ta alle mulighetene de har til å beskytte datamaskinen sin mot cyberangrep. Selv om vi anbefaler å installere anti-malware programvare og regelmessig oppdaterer alle dataprogrammer, må vi påvpeke at sikkerhetskopiering sannsynligvis er det eneste som kan redde filene dine. Hvis du ikke har det ennå, opprett det så snart du kan. Bare lag sikkerhetskopier av de verdifulle filene, overfør de til en bærbare enhet og koble enheten fra datamaskinen. Du er kanskje også intrisert i å lese tips om hvordan du overlever et Wcrypt angrep.

Wcrypt fjerning forklaring

På grunn av grunner som vi nevnte i tidligere avsnitt er det viktig å fjerne Wcrypt virus så snart som mulig. Holde datamaskinen på systemet er ikke trygt fordi den raskt kan gjenskape seg selv på andre datamaskiner eller bærebare enheter dersom noen plugger dem inn i en kompromittert datamaskin. Den sikreste måten å fullføre Wcrypt fjerning på er å utføre et fult systemkontroll ved hjelp av anti-malware programvare. For å starte det må du forberede datamaskinen først. Følg disse instruksjonene for å eliminere viruset helt.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell WCrypt fjerningsguide for virus:

Fjern WCrypt ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne WCrypt

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av WCrypt.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern WCrypt ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av WCrypt. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av WCrypt er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne WCrypt fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis du ikke har sikkerhetskopier men du ønsker å gjennopprette filene dine, følg disse trinnene. Husk at disse metodene ikke er ment for å gjenopprette filer spesielt kryptert av WannaCry, men det vil ikke skade å prøve alle mulige datagjenopprettingsløsninger.

Hvis filene dine krypteres av WCrypt kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Bruk DataRecoveryPro

DataRecoveryPro er kjent som en som lett finner og gjenoppretter slettede eller ødelagte filer, så bruk av det i tillfelle et ransomware angrep er viktig. Her er instruksjonene på hvordan du bruker dette verktøyet.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av WCrypt ransomware;
 • Gjenopprett dem.

ShadowExplorer hjelp

Hvis ransomwaret ble drept før det klarte å nå Volume Shadow Copies for å slette dem anbefaler vi sterkt å kjøre ShadowExplorer. Dette verktøyet hjelper å finne VSS og gjenopprette ødelagte filer.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Ingen Wcryot dekrypter

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot WCrypt og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-wcrypt-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk