Alvorlighetsgrad:  
  (96/100)

Vortex ransomware virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Polske kriminelle utgir Vortex ransomware virus for å ødlegge datan din

Vortex virus er et sofistikert ransomware virus som virker til å være utviklet av polske nettkriminelle. Det skadelige viruset er satt til å tillføre AES-256 kryptografi algoritme på ofrenes bilder, dokumenter, videoer og andre filer på det kompromitterte datasystemet.  Det får også et tilfeldig 40 tegns passord fra
sethcardoza.com/api/rest/tools/random_password_generator/length:40/complexity:alphaNumeric side. Når krypterer filene legger ransomware til .aes filtypen til hver fil, noe som gjør at de skiller seg ut og lar offeret se hvor mange filer som har blitt kryptert. Ransomware ødlegger filer i alle PC-stasjoner, men hopper over systemsmapper for ¨holde datamaskinen kjørende. Når viruset er ferdig med krypteringsprossesen sparer den noen tekst til løsekravet som blir gitt navnet ODZSZYFRUJ-DANE (står for DECRYPTION DETAILS på Engelsk). Ransomware skaprene skaper ikke noe fancy .html-based som løsekravet som Spora virus gjør. Vortex bare lagrer informasjonen på et enkelt .txt fil og slipper det på skrivebordet. Det er mulig at slike utpressings krav lagres i hver mappe med krypterte filer også. 

Filer kryptert av Vortex ransomware virus er omdøpt; viruset legger til .aes filtypen

Det viser seg at Vortex ransomware virus ønsker å få $299 fra offeret i bytte for et dekrypterings verktøy. Det gir offeret 2 e-postadresser og ber dem om å skrive til dem for å få resten av instruksjonene om gjenoppretting av data. Vortex ransomware virus er assosiert med disse to e-postadressene: rsapl@openmailbox.org og polskiransom@airmail.cc. I henhold til kravet om løsepenger, har offert fire dager for å ta kontakt med de kriminalle og betalde dem, vist ikke lover cyber kjeltringene å doble løsepengene med 100%. Vi anbefaler deg ikke å gi etter for cyber terrorisme ved å følge nettkriminelle kommandoer. Du bør ikke betale løsepengene, spesielt fordi sjansene for å gjenopprette filene dine er lave. Selv om du har betalt, vil du ikke få noen garanter om data restsurering. Siden filene dine er kryptert er det ingenting du kan gjøre for å tvinge nettkjeltringene til å hjelpe deg. Derfor i stedet for å skrive et brev til ransomware utviklerne, fjern Vortex malware med Reimage eller et annet anti-malware programvare som du kan stole på. Hvis du aldri har opplevd et ransomware angrep, les Vortex fjernings instruksjoner først. Du vil finne instruksjonene rett under denne artikkelen. Det er veldig viktig at alle de skadelige filene blir slettet fra datamaskinen, for vist noe forblir gjør dette automatisk sustemet mer sårbart for ondsinnede angrep.

Hvordan Vortex ransomware kom seg inn på datamaskinen min uten at jeg viste det?

Ransomware viruser kommer seg ikke inn på datamaskinen ut av løse lufta. Visse omstendigheter er nødvendige for at et slikt ondsinnet virus kan kapre datamaskin systemet. Den første grunnen til at et slikt skadelig program kan snike seg inn i systemet ditt lett er mangel på datamaskin beskyttelse.Hvis du ikke har et anti-malware eller anti-spyware programvarer installert på datamaskinene, kan ingenting stoppe det ondsinnet programmet fra å infisere datamaskinen. Den andre tingen som gjør det lett for ransomware til å¨komme på datamaskinen er brukermedvirkning. Malware er hovedsakelig distribuert via e-post, og nettkriminelle klarer å overbevse ofrene til å åpne ondsinnede e-postvedlegg bare ved hjelp av grunnleggende sosial ingeniørkunst. Tilslutt ransomware kan skli inn i systemet ved hjelp av exploit kits, men i et slikt tilfelle må offeret ha noen utdaterte programvarer på systemet. Sikkerhetsproblem i gamle programmer lar exploit kits kjøre koder, og det er derfor du bør holde alle programmene dine oppdatert.

Fjern Vortex virus uten å nøle

Hvis Vortex ransomware virus har angrepet datamaskinen din og filene dine er ødelagt, må du ikke kaste bort tid og fjerne Vortex virus. For øyeblikket er dette ransomware under analyse og vi vet ikke i dag om det er mulig å skape et Vortex dekrypterings verktøy eller ikke. Vi anbefaler at du venter og følger med på nyheter om Vortex ransomware – Vi vil kunngjøre oppfinnelsen av dekrypterings verktøyet så snart det blir opprettet. For nå les Vortex fjernings instruksjoner for å lære hvordan du sletter viruset på riktig måte.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Vortex fjerningsguide for virus:

Fjern Vortex ved hjelp av Safe Mode with Networking

Kjør datamaskinen i sikker modus med nettverk for å slette ransomware trygt. Hvis du aldri har hørt om sikkermodus med nettverk og du ikke vet hvordan du kjører din datamaskin følg disse reningslinjene. 

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Vortex

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Vortex.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Vortex ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Vortex. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Vortex er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Vortex fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Du kan gjenopprette det enorme tapet av data fra sikkerhetskopi. Dessverre mange datamaskin brukere ser ikke sikkerhetskopier som noe de trenger i livet sitt. Det er feil, sikkerhets kopier er veldig viktig fordi de kan redde deg ved tapt data. Hvis du ikke har sikkerhetskopier prøv en av disse metodene.

Hvis filene dine krypteres av Vortex kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Bruk dataprogrammet: Data Recovery Pro

De fleste datamaskin brukere finner Data Recovery Pro nyttig så vi anbefaler på det sterkeste å prøve dette verktøyet i tilfelle Vortex malware har ødelagt filene dine

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Vortex ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Vortex og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-vortex-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk