Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Vipasana ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

Jeg er infisert av Vipasna-viruset. Hva betyr dette for meg?

Blant nylige ransomware-trusler som forårsaker problemer for nettbrukere, er ikke Vipasana-viruset langt ned på listen når det gjelder skade og risiko. Ordet «vipasana» betyr opprinnelig en form for meditasjon, men viruset utløser følelser som er langt unna det man har ved indre ro. Viruset er i stand til å kryptere personlige virus ved hjelp av matematiske algoritmer. Faren ved dette trusselen stopper imidlertid ikke her. Det anses for å være et av få virus som er i stand til å låse filene dine uten nettilkobling. Selv om du klarer å koble datamaskinen din fra nettet, vil du dermed likevel ikke være beskyttet fra angrep fra ransomware-trusselen. Hvis du er et av ofrene bør du konsentrere deg om fjerning av Vipasana. En av måtene å gjøre dette på er å installere et antispyware-program.

Når det gjelder meldingen som informerer om løsepengene, ser viruset ut til å rette seg mot russiske brukere. Hvis du bor utenfor Øst-Europa og Asia bør du likevel ikke tro at du er trygg fra denne trusselen. Det er kjent at viruset benytter den populære AES krypteringsteknikken som består av offentlige og private nøkler. Denne algoritmen har hjulet utallige ransomware-utviklere med å kryptere brukeres private data. Derfor bør du passe på. I tillegg bør Vipasana-viruset anses for å være ekstra skadelig siden det er i stand til å fungere selv offline. Når den ondsinnede filen som inneholder viruset invaderer datamaskinen din kan det aktivere seg selv, på tross av at du slår av internettforbindelsen.

Tthe note of Vipasana virus

I tillegg mistenkes det at viruset tilhører en beryktet virusgruppe som deler en lignende e-postadresse. Flere ulike trusler, som vegclass@aol.com og gerkaman@aol.com.xtbl fungerer på samme måte. Når det gjelder dette viruset er det ikke kjent hvor mye det ber om i løsepenger. Ofrene skal kontakte hackerne via vipasana@aol.com. Ofrene får en uke på seg til å overføre pengene. De får instruksjoner om hvordan de oppretter en Bitcoin-lommebok og deretter sende betalingsinformasjon i bytte mot de personlige filene. Vi ønsker å minne deg på at du ikke bør ha forhåpninger om å kunne gjenopprette filene etter at transaksjonen er utført. Nettkriminelle har hverken ansvar for eller samvittighet til å returnere informasjonen til deg. I stedet kan du prøve programmer for datagjenoppretting. Før du gjør dette må du imidlertid fjerne viruset fra systemet.

Hvordan infiseres datamaskiner av Vipasana?

Som andre trusler av samme type, har Vipasana ransomware en tendens til å infisere PC-er via vedlegg i søppelpost. Vær forsiktig med å åpne e-poster som sendes fra skattekontorer, transportselskaper eller til og med lokale rettsinstanser. Hackere har blitt veldig flinke til å finne overbevisende strategier. Normalt inneholder falske e-poster både grammatikk- eller skrivefeil. Du kan dessuten oppdage feil i firmalogoen. Vær oppmerksom og forsiktig når du åpner slike e-poster. Hackere har en tendens til å overbevise deg om å åpne vedleggene med Vipasana-infeksjon eller andre ransomware-programmer. Hvis du er i tvil bør du kontakte den indikerte institusjonen eller selskapet direkte. Ved å åpne e-posten kan du utsette datamaskinen for store skader både på kort og lang sikt. Vær dessuten oppmerksom på at malware-programmet også kan angripe datamaskinen din via en trojaner. Derfor trenger du et kraftig antispyware-program, som for eksempel Reimage. Dette verktøyet oppdager trusselen i tide før den pakkes ut og aktiverer ransomware-programmet.

Fjerning av Vipasana:

Vi anbefaler at du velger automatisk fjerning øyeblikkelig. Antimalware-verktøyet finner viruset og fjerner Vipasana i løpet av få minutter. I tillegg sikrer det at ingen andre virus-relaterte filer befinner seg på systemet. Etter at trusselen er eliminert for godt kan du begynne å tenke på måter for å dekryptere filene. Som nevnt ovenfor kan du prøve programmer for gjenoppretting av data. Den beste måten å gjennopprette dataene på er imidlertid via sikkerhetskopier. Du kan dessuten prøve å søke etter kopier på harddisken. Hvis du ikke har sikkerhetskopier er det på tide at du begynner å sørge for dette. Du kan lagre viktige filer på ulike enheter for datalagring. Til slutt bør du ikke glemme å være forsiktig når du blar gjennom sider på nettet og når du laster ned ny programvare. Du vet aldri hvor dette viruset skjuler seg.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Vipasana fjerningsguide for virus:

Fjern Vipasana ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Vipasana

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Vipasana.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Vipasana ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Vipasana. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Vipasana er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Vipasana og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-vipasana-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk