Fjern Vipasana-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdatert Jul 2016

Vipasana fjerningsguide for virus

Hva er Vipasana ransomware-virus?

Jeg er infisert av Vipasna-viruset. Hva betyr dette for meg?

Blant nylige ransomware-trusler som forårsaker problemer for nettbrukere, er ikke Vipasana-viruset langt ned på listen når det gjelder skade og risiko. Ordet “vipasana” betyr opprinnelig en form for meditasjon, men viruset utløser følelser som er langt unna det man har ved indre ro. Viruset er i stand til å kryptere personlige virus ved hjelp av matematiske algoritmer. Faren ved dette trusselen stopper imidlertid ikke her. Det anses for å være et av få virus som er i stand til å låse filene dine uten nettilkobling. Selv om du klarer å koble datamaskinen din fra nettet, vil du dermed likevel ikke være beskyttet fra angrep fra ransomware-trusselen. Hvis du er et av ofrene bør du konsentrere deg om fjerning av Vipasana. En av måtene å gjøre dette på er å installere et antispyware-program.

Når det gjelder meldingen som informerer om løsepengene, ser viruset ut til å rette seg mot russiske brukere. Hvis du bor utenfor Øst-Europa og Asia bør du likevel ikke tro at du er trygg fra denne trusselen. Det er kjent at viruset benytter den populære AES krypteringsteknikken som består av offentlige og private nøkler. Denne algoritmen har hjulet utallige ransomware-utviklere med å kryptere brukeres private data. Derfor bør du passe på. I tillegg bør Vipasana-viruset anses for å være ekstra skadelig siden det er i stand til å fungere selv offline. Når den ondsinnede filen som inneholder viruset invaderer datamaskinen din kan det aktivere seg selv, på tross av at du slår av internettforbindelsen.

I tillegg mistenkes det at viruset tilhører en beryktet virusgruppe som deler en lignende e-postadresse. Flere ulike trusler, som [email protected] og [email protected] fungerer på samme måte. Når det gjelder dette viruset er det ikke kjent hvor mye det ber om i løsepenger. Ofrene skal kontakte hackerne via [email protected]. Ofrene får en uke på seg til å overføre pengene. De får instruksjoner om hvordan de oppretter en Bitcoin-lommebok og deretter sende betalingsinformasjon i bytte mot de personlige filene. Vi ønsker å minne deg på at du ikke bør ha forhåpninger om å kunne gjenopprette filene etter at transaksjonen er utført. Nettkriminelle har hverken ansvar for eller samvittighet til å returnere informasjonen til deg. I stedet kan du prøve programmer for datagjenoppretting. Før du gjør dette må du imidlertid fjerne viruset fra systemet.

Hvordan infiseres datamaskiner av Vipasana?

Som andre trusler av samme type, har Vipasana ransomware en tendens til å infisere PC-er via vedlegg i søppelpost. Vær forsiktig med å åpne e-poster som sendes fra skattekontorer, transportselskaper eller til og med lokale rettsinstanser. Hackere har blitt veldig flinke til å finne overbevisende strategier. Normalt inneholder falske e-poster både grammatikk- eller skrivefeil. Du kan dessuten oppdage feil i firmalogoen. Vær oppmerksom og forsiktig når du åpner slike e-poster. Hackere har en tendens til å overbevise deg om å åpne vedleggene med Vipasana-infeksjon eller andre ransomware-programmer. Hvis du er i tvil bør du kontakte den indikerte institusjonen eller selskapet direkte. Ved å åpne e-posten kan du utsette datamaskinen for store skader både på kort og lang sikt. Vær dessuten oppmerksom på at malware-programmet også kan angripe datamaskinen din via en trojaner. Derfor trenger du et kraftig antispyware-program, som for eksempel ReimageIntego. Dette verktøyet oppdager trusselen i tide før den pakkes ut og aktiverer ransomware-programmet.

Fjerning av Vipasana:

Vi anbefaler at du velger automatisk fjerning øyeblikkelig. Antimalware-verktøyet finner viruset og fjerner Vipasana i løpet av få minutter. I tillegg sikrer det at ingen andre virus-relaterte filer befinner seg på systemet. Etter at trusselen er eliminert for godt kan du begynne å tenke på måter for å dekryptere filene. Som nevnt ovenfor kan du prøve programmer for gjenoppretting av data. Den beste måten å gjennopprette dataene på er imidlertid via sikkerhetskopier. Du kan dessuten prøve å søke etter kopier på harddisken. Hvis du ikke har sikkerhetskopier er det på tide at du begynner å sørge for dette. Du kan lagre viktige filer på ulike enheter for datalagring. Til slutt bør du ikke glemme å være forsiktig når du blar gjennom sider på nettet og når du laster ned ny programvare. Du vet aldri hvor dette viruset skjuler seg.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Vipasana fjerningsguide for virus

Fjern Vipasana ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Vipasana

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Vipasana.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Vipasana ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Vipasana. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av Vipasana er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Vipasana og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk