Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Uyari-virus (Gratisveiledning)

av Lucia Danes - - | Type: Ransomware

Hovedprinsippene bak Uyari ransomware:

Uyari ransomware er navnet på en geografisk målrettet nettinfeksjon. Denne gangen er det databrukere fra Tyrkia som er i målgruppen. Hvis du er i nærheten av dette området bør du derfor forberede deg på et mulig angrep. Den beste måten å gjøre dette på er selvsagt å lære mer om viruset, hvordan det spres, hvor du kan komme borti det og kunnskap om hvordan det kan unngås. I denne artikkelen diskuterer vi nøkkelelementene du må vite om dette viruset og gi deg tips om hvordan du kan fjerne Uyari fra datamaskinen din hvis du allerede er infisert. Hvis du ikke ønsker å bruke tid på å lese om viruset og heller fjerne det øyeblikkelig kan du hoppe direkte til seksjonen om fjerning av viruset og benytte Reimage Reimage Cleaner Intego for å bli kvitt det.

An illustration of Uyari ransomware

Som vi allerede har nevnt er dette viruset basert på en spesifikk lokasjon og målene reflekteres også i meldingen det viser ettersom det er skrevet på tyrkisk. Viruset legger til denne meldingen i det siste stadiet av systeminfiltreringen, etter at det er ferdig med å kryptere filene med en kompleks algoritme. Meldingen gir offeret grunnleggende informasjon om hva som har skjedd med datamaskinen, hvorfor de påvirkede filene er utilgjengelige og hva som kan gjøres for å få tilbake tilgangen til dem. Meldingen leveres i HTML-format og er merket som “DOSYALARINIZA ULAŞMAK İÇİN AÇINIZ”. Hackerne krever i essens at virus-offeret betaler en stor pengesum (rundt $1300) for dekrypteringsnøkkelen. Problemet er at ingen vet om nøkkelen i det hele tatt eksisterer eller om de nettkriminelle holder det de lover om å gi den fra seg. En mer pålitelig løsning er derfor å slette viruset fra datamaskinen og lete etter en annen måte for å dekryptere dataene. På denne måten unngår du å bli svindlet og slipper å støtte nettkriminelle i utviklingen av enda mer ondsinnede programmer. Det som også er verdt å være oppmerksom på er at de krypterte filene får .locked-endelsen. Så lenge denne filendelsen eksisterer vil dataene være utilgjengelige. For øyeblikket finnes det ingen verktøy som kan eliminere det, men det finnes programvare som kan hjelpe deg med å fjerne Uyari fra datamaskinen og forhindre tap av fremtidige filer.

Hvordan dette ransomware-programmet spres og tar over datamaskiner

Hvis du ønsker å unngå å miste viktige data til Uyari-viruset bør du først og fremst sørge for at systemet og programvaren din er oppdatert. Utdaterte systemer eller programmer kan gjøre det mulig for ransomware-viruset å infisere datamaskiner og låse dokumentene dine. Du bør dessuten holde deg unna mistenkelige nettsider, sider for nedlasting av programvare og andre usikre domener. Disse benyttes nemlig ofte til å distribuere ransomware og lignende virus, trojanere og ormer. En spesielt vanlig tendens er å skjule det ondsinnede skriptet i programvareoppdateringer til for eksempel Adobe Flash Player. Derfor bør du kun oppdatere programmer fra offisielle nettsider. Du bør dessuten være forsiktig med e-poster, ettersom en infisert fil kan dukke opp som vedlegg til søppelpost. Så snart Uyari er lastet ned og installert på datamaskinen er det veldig vanskelig å stoppe det, så du bør forhindre infiltreringen før den skjer.

Fjerning av Uyari og alternativer for filgjenoppretting

Siden Uyari ikke er en enkel infeksjon, trengs en kraftig programvare for å ta seg av det. Vi anbefaler at du benytter et profesjonelt antivirus-program for å oppdage skadede filer. Manuell eliminering av viruset kan nemlig være ganske komplisert. Du kan måtte benytte de manuelle instruksjonene for dekontaminering som tilbys nedenfor artikkelen hvis infeksjonen blokkerer antimalware-verktøyet. Ellers bør du sette din lit til automatiske verktøy for å fjerne Uyari. Husk at du kan prøve å gjenopprette filene fra sikkerhetskopi eller ved hjelp av spesialverktøy kun etter at Uyari er fjernet fra datamaskinen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Uyari fjerningsguide for virus:

Fjern Uyari ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Uyari

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Uyari.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Uyari ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Uyari. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Uyari er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Uyari og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-uyari-ransomware-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Uyari ransomware virus