Fjerne Unanalytics.com (Veiledning for fjerning) - Tutorial

av Linas Kiguolis - - | Type: Adware

Unanalytics.com fjerningsguide

Hva er Unanalytics.com?

Unanalytics – ondsinnet nettside omdirigerer besøkende til potensielt skadelige nettsider

Unanalytics-com-virus

Unanalytics er et potensielt skadelig domene vi anbefaler at du unngår. Denne omdirigeringssiden er nært tilknyttet adware som forstyrrer brukere med villedende popup-annonser mens de surfer på nettet. Dermed kan du bli forstyrret av MacKeeper-annonser, teknisk støtte-svindel og lignende annonser som promoterer potensielt uønskede programmer (PUP-er). I tillegg kan Unanalytics forårsake falske varsler. Disse brukes for å svindle til seg brukeres personopplysninger ved å love fristende premier som iPhone X eller Ray Ban-briller. Hvis viruset tilknyttet denne aktiviteten allerede har infiltrert systemet ditt uten din tillatelse, bør du sørge for å stoppe aktiviteten før den fører deg til malware-infiserte nettsider.

Sammendrag av nettrusselen
Navn Unanalytics.com
Type Adware
Skadenivå Middels. Kan kapre nettlesere og omdirigere brukeren til potensielt skadelige nettsider
OS Windows, Mac OS X
Nettlesere Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, etc.
Symptomer Omdirigeringer til tvilsomme nettsider, økt mengde annonser, installasjon av tvilsomme utvidelser
For å slette Unanalytics, installerer du ReimageIntego og kjører et komplett systemskann

Hvis du ikke er oppmerksom, vil du ikke engang merke at dette uønskede programmet infiltrerer datamaskinen din. Det kan være tilknyttet et annet PUP, så sørg for at du dobbeltsjekker alle programmer før du slipper dem inn i systemet ditt. Normalt trenger du bare å velge bort avkryssinger som tillater installasjon av ekstrakomponenter, inkludert nettlesertillegg og utvidelser.

Så snart dette omdirigeringsviruset er inne i systemet, aktiveres Unanalytics.com omdirigeringer. Når datamaskinen er infisert, kan nettleserøktene bli forstyrret når som helst av et besøk til en ukjent shoppingnettside, teknisk støtteside eller nettside som hevder at PC-en din må skannes for virus av et mistenkelig verktøy.

Unanalytics-viruset er kjent for å promotere tvilsomme programmer, som unyttige optimeringsverktøy for PC-en, antivirusprogrammer eller verktøy for fjerning av malware. Installasjon av slike programmer kan imidlertid føre til malware-infeksjoner eller infiltrering av trojanere. I stedet for å rense PC-en din, kan du altså oppleve at den blir infisert.

Forskere fra NoVirus.uk rapporterer at nettaktivitet fra denne svindelen i stor grad økte i juni 2018. Dette tvilsomme programmet promoterer MacKeeper – et villedende program som skal kunne rense Mac-systemer – og andre falske optimeringsprogrammer. Vær oppmerksom på at bruk av slike programmer ikke anbefales. De fleste av dem overøser brukeren med falske feilvarsler, og begynner deretter å tilby fullversjonen for penger. Så snart du kjøper det, slutter de enten å vise varsler, eller fjerner hundrevis av registeroppføringer som ikke har noe med PC-ens funksjonalitet å gjøre.

I følge rapporter, har Unanalytics.com først og fremst forstyrret Google Chrome-brukere. Etter kapring prøver programmet enten å åpne en ny fane i nettleseren, eller laste inn sitt eget domene i stedet for det brukeren prøver å besøke. Vi bør også nevne at Chrome-brukere ofte ser varsel om at siden de er i ferd med å besøke er villedende. Dette stopper dem fra å besøke denne potensielt skadelige nettsiden. Sørg alltid for at nettleseren din er oppdatert.

Ny forskningsdata hevder at omdirigeringer til Unalaytics.com-nettsiden utløses av utvidelsen Better History Chrome. Dette nettlesertillegget var trygt å bruke, helt til utvikleren solgte det. Siden den gang har tillegget blitt brukt til mistenkelige aktiviteter.

Det første steget for å fjerne Unanalytics.com er derfor å avinstallere utvidelsen Better History. For å unngå irriterende aktiviteter i nettleseren, må du også slette andre tvilsomme verktøylinje og tillegg som er installert uten ditt samtykke.

I tillegg må du sjekke resten av systemet, og avinstallere alle tvilsomme optimeringsverktøy, sikkerhetsprogrammer og andre tvilsomme programmer. Du kan følge den manuelle elmineringsveiledningen nedenfor, eller bruke en enklere løsning for å fjerne Unanalytics.com – automatisk eliminering med ReimageIntego eller et annet antimalware-program.

Unanalytics.com adwareUnanalytics.com er et domene som brukes for omdirigeringer til affiliate-sider og for å vise tvilsomme annonser.

Annonsestøttede programmer kommer seg normalt inn i PC-en uten brukerens tillatelse

Adware og andre typer PUP-er spres normalt ved hjelp av freeware og shareware. Utviklere av gratisprogrammer er interesserte i å oppnå fortjeneste, så de godtar å inkludere ekstraprogrammer mot betaling. De som utvikler adware-programmer er samtidig interesserte i å snike seg inn i så mange datamaskiner som mulig for å generere annonsebasert inntekt.

Dette kan høres tvilsomt ut, men det er faktisk helt lovlig. Du må imidlertid venne deg til trygge vaner for installasjon av freeware-programmer:

 • Last ned programmer kun fra legitime nettsider. Det betyr at du kan glemme torrent-sider og lignende nettsider for fildeling.
 • Les brukervilkårene og annen informasjon som oppgis før du installerer programmet.
 • Bruk advanced eller custom installasjon istedet for recommended eller quick
 • Velg bort alle tredjepartsapper som er inkludert i programvarepakken.

Bli kvitt omdirigeringssvindelen Unanalytics.com

For å fjerne Unanalytics fullstendig, må du avinstallere tvilsomme utvidelser og programmer, og tilbakestille alle infiserte nettlesere. Veiledningen nedenfor hjelper deg med å gjøre alt dette. Hvis du ikke anser deg selv som en erfaren PC-bruker, anbefaler vi imidlertid at du benytter automatisk eliminering. Dette er et mer pålitelig alternativ for å fikse datasystemet.

For å fjerne Unanalytics automatisk, kan du bruke et av antimalware-programmene som vi nevner nedenfor. Alt du trenger å gjøre er å installere programmet, oppdatere det og kjøre et komplett systemskann. Når sikkerhetsprogrammet har renset systemet ditt, anbefales det at du tilbakestiller nettleseren for å fjerne virusrester som sporende informasjonskapsler og innhentet informasjon om deg.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Unanalytics.com fjerningsguide

Fjern Unanalytics.com fra Windows systemer

For å avinstallere Unanalytics-viruset fra Windows, kan du følge disse stegene. Vi anbefaler at du fjerner alle ukjente oppføringer fra oppgavebehandleren:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Unanalytics.com og relaterte programmer
  Så, se etter Unanalytics.com eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Unanalytics.com fra Mac OS X system

For å fjerne adware fra Mac OS X, kan du bruke denne veiledningen:

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Unanalytics.com eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Unanalytics.com fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Unanalytics.com være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Unanalytics.com fra Mozilla Firefox (FF)

Følg disse stegene for å avinstallere tvilsomme Firefox-tillegg, inkludert de som er ansvarlige for dette problemet i nettleseren din:

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Unanalytics.com og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Unanalytics.com. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Tilbakestill Google Chrome

For å fikse Unanalytics.com omdirigeringer i Chrome, kan du fullføre følgende steg:

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Unanalytics.com ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Unanalytics.com under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Unanalytics.com-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Unanalytics.com. Tilbakestill Google Chrome

Fjern Unanalytics.com fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Unanalytics.com eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Unanalytics.com slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Unanalytics.com registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk