Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern TrueCrypt-virus (Instruksjoner for fjerning av virus)

av Olivia Morelli - - | Type: Stjele programmer

Hva bør du vite om TrueCrypt-viruset?

TrueCrypt ransomware-virus er ute etter å angripe datamaskinen din og låse personlige filer. Så snart det lykkes i å gjøre dette truer det deg til å overføre penger innen 72 timer. Ellers blir den private nøkkelen som trengs for å dekryptere filene eliminert. Selv om alt dette høres skremmende ut bør du ikke få panikk. I stedet bør du vurdere metoder for å fjerne TrueCrypt-viruset fra systemet. Heldigvis tilbyr vi passende løsninger. En av disse er installasjon av Reimage.

Hvordan fungerer dette viruset?

Man kan kanskje mistenke at TrueCrypt ikke har fått navnet sitt tilfeldig. Det finnes et program kalt TrueCrypt som lar brukere låse data fra uautoriserte brukere. IT-eksperter har rapportert at noen versjoner av programmet er blitt distribuert sammen med en trojanere. På samme måte kan de knytte informasjonen til dette ransomware-programmet. Viruset fungerer som andre eksempler på ransomware – det angriper normalt brukere via søppelpost med infiserte vedlegg. Så snart disse er åpnet blir viruset aktivert og begynner å søke etter filer med følgende endelser: .cfm, .class, .cmd, .config, .cpp, .cr2, .crw, .cs, .csh, .csproj, .csr, .css, .csv, .cxx, .d, .db, .dcr, .dds, .deb, .dib, .dng, .doc, .docm, .docx, .dot, .dotm, .dotx, .dtd, .eps, .fla, .fpx, .gif, .gif, .gz, .gzip, .h, .hpp, .hta, etc. Viruset låser dataene og komprimerer dem til %APPDATA%\Microsoft\TrueCrypter\Encrypted.dat. Når informasjonen er låst erstatter TrueCrypt skrivebordsbakgrunnen med en melding som ber om at løsesummen betales innen en viss tidsfrist.

The note of TrueCrypt ransomware

Det virker som at viruset benytter en RSA-2048-algoritme og at det tilbyr en kontaktadresse, – trueransom_@_mail2tor.com. I tillegg er dette viruset relativt beskjedent; det ber kun om $93 i løsepenger, mens andre virus i samme familie krever $400 eller mer. I tekstfilen med instruksjoner om gjenoppretting av dataene gir TrueCrypt informasjon om hvordan brukere kan opprette en BitCoin-lommebok. Viruset godtar dessuten transaksjoner via Amazon gavekort. Disse teknikkene kan ha svakheter siden det ikke er en veldig vanskelig oppgave å spore virusets kildedomene. For øyeblikket virker det imidlertid til at TrueCrypter spres ustanselig.

Du bør være oppmerksom på at viruset kan snike seg inn i datamaskinen via «filløse infeksjoner». Disse filene er spesielle på den måten at de etterlater få spor på systemet og normalt fungerer som små spionerer som innhenter informasjon om operativsystemet. Etterpå kan hackere bruke de kompilerte dataene for å utvikle nye teknikker for å opprette ransomware. Merk at det er nødvendig å fjerne disse filene fra systemet. Derfor må du sørge for å ha et vel ansett spyware- og malware-verktøy installert på datamaskinen. Du kan også prøve å bruke et program for datagjenoppretting, for eksempel PhotoRec og R-studio. På neste side finner du instruksjoner for fjerning av TrueCrypt.

Hvordan fjerner jeg TrueCrypt?

Det finnes hovedsakelig to alternativer for å bli kvitt denne ondsinnede trusselen. Den første metoden er manuell fjerning av viruset. Hvis du føler deg trygg på at du kan håndtere dette viruset på egenhånd kan du ta en titt på instruksjonene som tilbys nedenfor. Gå gjennom alle stegene nøye, og pass på så du ikke går glipp av detaljer. Du kan imidlertid også fjerne TrueCrypt automatisk. Denne metoden gir flere garantier for at trusselen blir fjernet permanent. Et antispyware-program er spesielt utviklet for å oppdage og fjerne malware- og ransomware-programmer. Når systemet ditt er renset og gjenopprettet bør du vurdere alternativer for lagring av personlig data for å unngå tap av filene dine i fremtiden.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell TrueCrypt fjerningsguide for virus:

Fjern TrueCrypt ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne TrueCrypt

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av TrueCrypt.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern TrueCrypt ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av TrueCrypt. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av TrueCrypt er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot TrueCrypt og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-truecrypt-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk