Alvorlighetsgrad:  
  (98/100)

Fjern Thor-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer nov 2016

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Enda en arvtager til Locky – Thor ransomware

Det virker til at Locky-prosjektet utvides hver dag – enda en versjon, kalt Thor-viruset er oppdaget. Dette ransomware-viruset er noe annerledes enn andre Locky-versjoner, og legger til fliene _WHAT_is.html og _WHAT_is.bmp etter å ha kryptert offerets data. For å gjøre offerets filer unyttige benytter det en kombinasjon av RSA- og AES-chiffer, endrer filstrukturen, endrer filnavnet og legger til endelsen .thor. Noe som er enda verre er imidlertid at viruset er programmert til å søke etter mer enn 400 ulike filendelser og kryptere slike filer. Derfor er det usannsynlig at det etterlater ukypterte filer på systemet. Denne ransomware-varianten er oppdaget sammen med filendelsesviruset .perl, som også er tilknyttet virusfamiliene Locky, Zepto, Odin og Bart.

Målet til ransomware-programmet Thor er å gjøre filene utilgjengelige og tvinge offeret til å betale løsesummen. Viruset ber om omtrent 0,50 bitcoins for å frigi offerets filer, en sum som tilsvarer omtrent 330 USD. Thor-viruset legger igjen en melding om løsesum på offerets system. Denne forklarer hvordan man laster ned Tor-nettleseren, som er nødvendig for å få tilgang til betalingssiden. Her blir offeret bedt om å angi det personlige ID-nummeret som er oppgitt i meldingen, eller angi navnet på en kryptert fil. Hvis filene dine er infiserte av dette ransomware-programmet har du to alternativer – sende pengene dine til de nettkriminelle og vente til de gir deg dekrypteringsprogrammet (noe som sannsynligvis aldri skjer), eller fjerne Thor-viruset ved hjelp av et antimalware-verktøy og gjenopprette filene dine fra sikkerhetskopi. Hvis du ikke har en slik sikkerhetskopi er vi redde for at det ikke er mulig å gjenopprette dataene dine. Du kan likevel prøve noen av teknikkene som beskrive nedenfor denne artikkelen. Hvis du ikke har et antimalware-program til å beskytte PC-en din anbefaler vi at du benytter Reimage.

Thor ransomware belongs to Locky malware family

Hvordan spres dette viruset?

Alle versjoner av Locky-viruset benytter lignende metoder for å infiltrere offerets datamaskin. Noen av dem spres via ondsinnede e-poster, mens andre infiserer datasystemer ved hjelp av trojanere eller malware-infiserte annonser. Thor ransomware spres normalt i form av .vbs, .dll, .js, .hta eller .doc-filer, og kan utløses ufrivillig. Dette er ikke overraskende, med tanke på at slike filer ikke ser mistenkelige ut i det heletatt. Ubeskyttede datamaskiner kan dessverre ikke bekjempe ransomware-angrep, så de blir infiserte. Det finnes ingen metode for å reversere skaden som ransomware-virus utfører, med mindre offeret har sikkerhetskopier av dataene sine på en ekstern lagringsenhet. Offeret kan da benytte sikkerhetskopiene for å gjenopprette filene etter at Thor er fjernet fra systemet.

Hvordan fjerne Thor ransomware?

Hvis PC-en din er angrepet må du fjerne Thor-viruset i sin helhet og beskytte systemet med et vel ansett antimalware-verktøy. Hvis du ikke har noen sikkerhetskopi kan du ikke gjenopprette filene, og du må avgjøre hvorvidt du ønsker å betale løsesummen. Ved å betale løsesummen risikerer du imidlertid å miste både pengene og filene dine. For å fjerne Thor må du benytte et antimalware-program, men først bør du starte PC-en på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Thor fjerningsguide for virus:

Fjern Thor ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Thor

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Thor.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Thor ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Thor. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Thor er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Thor fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Etter å ha fjernet ransomware-viruset fra den infiserte datamaskinen kan offeret gjenopprette filene sine ved hjelp av sikkerhetskopier. Dette gjøres ved å koble lagringsenheten til datamaskinen og importere de intakte filene på PC-en. Hvis du ikke har sikkerhetskopier finnes det noen løsninger for gjenoppretting:

Hvis filene dine krypteres av Thor kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Last ned Data Recovery Pro

Det finnes et program for datagjenoppretting som kan hjelpe deg med å fikse infiserte filer. Følg disse stegene for å prøve denne gjenopprettingsmetoden:

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Thor ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Thor og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-thor-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk