Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjerne The Smart Search (Instruksjoner for fjerning av virus) - oppdatert Nov 2020

av Jake Doevan - - | Type: Nettleserkaprer

The Smart Search er en nettleserkaprer som aktivt rettes mot de mest populære nettleserne

Bilde av The Smart Search

The Smart Search er et potensielt uønsket program (PUP) som har som mål å kapre de mest populære nettleserne, inkludert Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer osv. Dette tvilsomme programmet spres som en nettleserutvidelse som umiddelbart endrer nettleserens innstillinger og omdirigerer brukeren til nettsiden search-smart.work. Brukere blir med andre ord tvunget til å bruke en villedende søkemotor som leverer endrede søkeresultater. Brukere søker aktivt etter effektive metoder for å fjerne Smart Search fra Mac, ettersom dette PUP-et kan være veldig vanskelig å bli kvitt. Brukere anbefales derfor å være forsiktige og beskytte systemet sitt fra denne nettleserkapreren.

Navn The Smart Search
Type Nettleserkaprer
Farenivå Middels. Utfører endringer i nettleseren for å forbli på systemet
Tilknyttet thesmartsearch.net
Omdirigeringsside search-smart.work
Potensielle farer Dette PUP-et kan omdirigere brukere til ondsinnede nettsider, vise endrede søkeresultater og levere påtrengende annonser. Brukere kan dermed få en plagsom nettleseropplevelse, og systemets hastighet kan bli redusert 
Distribusjon Spres som en nettleserutvidelse via bundling
Fjerning Ettersom denne nettleseren kan være vanskelig å bli kvitt, anbefaler vi at du bruker ReimageIntego for å avinstallere The Smart Search

Smart Search lover brukeren “A Faster And Cleaner Search.” Utviklerne av denne nettleserkapreren prøver å overbevise brukerne om at den er nyttig. Det eneste målet til utviklerne er imidlertid å oppnå en fortjeneste på bekostning av ofrene. Brukere bør derfor fjerne utvidelsen Smart Search fra datamaskinen sin så snart den oppdages.

Kapreren Smart Search angir normalt ny fane-side, søkemotor og startside til search-smart.work som deretter omdirigerer brukere til yahoo.com. Dette gjøres for å spore brukernes nettleservaner og deretter manipulere søkeresultatene. På denne måten eksponeres brukere for tredjepartsinnhold ved hver nettleserøkt.

The Smart Search omdirigeringer

Dette potensielt uønskede programmet innhenter ulik ikke-personlig informasjon, inkludert følgende:

 • Spørringer;
 • IP-adresse;
 • Internettilbyder;
 • Geolokasjon;
 • osv.  

Kontinuerlig overvåkning utføres for å undersøke offerets nettleservaner ytterligere, og muligens dele denne informasjonen med tredjeparter. Slik data er verdifull for markedsføringsformål, ettersom tilpassede annonser kan bidra til å øke trafikken til affilierte nettsider og generere inntekt via pay-per-click for utviklerne av The Smart Search.

Illustrasjon av The Smart Search

Den mest skadelige funksjonen til Smart Search-viruset er at det annonserer eller omdirigerer brukere til ondsinnede nettsider. Disse domenene kan inneholde malware og infisere brukerens PC-er med skadelige virus, som ransomware. Vær oppmerksom på at ny forskning har vist at denne nettleserkapreren aktivt rettes mot Mac OS X-brukere. Vi tilbyr detaljerte instruksjoner for å hjelpe deg med å fjerne Smart Search fra Mac-en din. Du finner disse nedenfor.

Som om aktiviteten fra Smart Search nevnt ovenfor ikke er nok, bør du være oppmerksom på at det er mulig å bruke en keylogger som registrerer alle tastetrykk og stjele personinformasjon som personnummer, bankopplysninger og passord. Dette er svært risikabelt, og du vet aldri hvem som får tak i personopplysningene dine. Slik informasjon kan brukes i mange forskjellige ulovlige aktiviteter, som identitetstyveri.

The Smart Search nettleserkaprer

I tillegg er Smart Search omdirigeringer nært tilknyttet thesmartsearch.net. Det ble tidligere brukt som en søkemotor for utvidelsen, men i gjeldende form kan den kun omdirigere brukere til mistenkelige nettsider. Vi ber brukere om å unngå denne nettsiden eller avslutte nettleseren hvis de blir omdirigert til den.

Alt i alt er ikke denne utvidelsen verdt tiden din. Den gir deg ikke “A Faster And Cleaner Search,” og den forbedrer ikke nettleseropplevelsen din. Siden alle søk omdirigeres til yahoo.com, kan du like godt bruke den offisielle søkemotoren som ikke omdirigerer deg til tvilsomme domener. Du bør med andre ord fjerne The Smart Search snarest. Du kan avinstallere det uønskede programmet ved bruk av et robust sikkerhetsverktøy, som for eksempel ReimageIntego.

The Smart Search-virusThe Smart Search er et potensielt uønsket program som distribueres om en nettleserutvidelse via bundling.

Villedende nettleserutvidelser skjuler seg blant freeware-programmer

Mange lurer nok på hvordan nettleserkaprere kommer seg inn i systemet, og svaret er enkelt. Upålitelige nettleserutvidelser legges til som ekstrakomponenter til tredjepartsprogrammer. Utviklere pakker dem sammen og tilbyr dem som én pakke. Derfor er det mange brukere som ikke oppdager forsøk på å infiltrere potensielt uønskede programmer på datamaskinene deres.

Hvis du ønsker å unngå nettleserkaprere, er det viktig å overvåke installasjonsprosessen av freeware-programmer ved å velge avansert eller tilpasset installasjon, og avslå installasjon av ekstrakomponenter. Ellers kan du oppdage tvilsomme programmer på datamaskinen, og du får bryet med å bli kvitt dem.

Eksperter forklarer to måter for å avinstallere The Smart Search 

Flesteparten av brukere har ikke installert dette potensielt uønskede programmet med vilje. Siden infeksjonen kan være vanskelig å bli kvitt, er det mange som strever med å fjerne The Smart Search. Heldigvis har sikkerhetseksperter to metoder for å bli kvitt nettleserkapreren på en enkel måte.

Den første metoden krever at du laster ned et profesjonelt antimalware-verktøy og installerer det på datamaskinen din. Deretter skanner du systemet etter potensielt uønskede programmer og lar antivirus-programmet fjerne The Smart Search på en sikker måte. Denne elimineringsmetoden tar flere minutter, og fjerner nettleserkaprere fra PC-en din.

En annen metode er å fjerne The Smart Search fra Mac eller Windows på egenhånd. Noen brukere er imidlertid ikke erfaren nok til å gjøre dette uten hjelp. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du følger de manuelle elimineringsinstruksjonene som presenteres nederst i denne artikkelen.  

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell The Smart Search fjerningsguide:

Fjern The Smart Search fra Windows systemer

Hvis du ønsker å avinstallere PUP-et fra Windows, kan du følge disse retningslinjene:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller The Smart Search og relaterte programmer
  Så, se etter The Smart Search eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'
 5. Slett The Smart Search fra Windows snarveier
  Høyreklikk på snarveien til Mozilla Firefox og velg Properties. Høyreklikk på nettleser ikon og velg 'Properties'
 6. Gå til Shortcut fanen og se på Target feltet. Slett ondsinnet URL som er relatert til viruset ditt Velg 'Shortcut' fanen og slett 'http://isearch.babylon.com...' eller annen mistenkelig URL

Gjenta trinnene ovenfor med alle nettleseres snarveier inkludert Internet Explorer og Google Chrome. Skjekk lokaliseringen for alle snarveiene inkludert skrivebordet, start menyen og oppgavelinjen

Fjern The Smart Search fra Mac OS X system

Du kan fjerne The Smart Search fra Mac ved å følge disse stegene:

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter The Smart Search eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern The Smart Search fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter The Smart Search og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av The Smart Search, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern The Smart Search fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal The Smart Search være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern The Smart Search fra Mozilla Firefox (FF)

Ikke glem å tilbakestille Firefox til standard.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg The Smart Search og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på meny (øverst til høyre), velg Options General.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til din foretrukne nettside eller klikk Restore to default.
 5. Klikk OK for å lagre disse endringene Så, i 'General' fanen, slett ondsinnet URL fra 'Home Page' seksjonen eller klikk på 'Restore to Default' knappen. Klikk 'OK' for å lagre endringer
 6. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 7. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av The Smart Search. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern The Smart Search fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg The Smart Search og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Skift din hjemmeside og standard søkemotor hvis de var forandret av virus
  Klikk på meny ikonet og velg Settings.
 4. Så, se etter Open a specific page or set of pages under On startup alternativer og klikk på Set pages. Etter å ha klikket på meny og 'Settings', velg 'Set pages'
 5. Nå burde du se et nytt vindu. Så, slett ondsinnede søkesider og gå til den du vil bruke som hjemmeside. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 6. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 7. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 8. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 9. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 10. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av The Smart Search. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern The Smart Search fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter The Smart Search eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Åpne din Safari nettleser og klikk på Safari i meny seksjonen. Så, velg Preferences som den ble vist før og velg General.
 4. Så, sjekk Homepage feltet. Hvis det er forandret av The Smart Search slett den uønskede linken og gå til en du vil bruke. Husk og inkluder ''http:// før du skriver adressen. Så, i 'General', slett ondsinnede URL og gå til ditt valgte domene navn
 5. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 6. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre The Smart Search slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-the-smart-search.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om The Smart Search