Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjerne TeslaCrypt 2.0 (Instruksjoner for fjerning av virus)

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Stjele programmer

Hva betyr ransomware?

Ransomware er et ondsinnet virus som normalt kommer inn i offerets datamaskin via infiserte e-poster med vedlegg. Dersom brukeren åpner vedlegget vil viruset kjøres på datamaskinen og påvirke personlige filer inkludert lyd-, video-, bilde- og tekstfiler. Ransomware-virus krypterer normalt disse filene og ber om en løsesum før brukeren får filene tilbake. Det er imidlertid ingen garanti for at brukeren får de personlige filene tilbake selv om løsesummen betales.

TeslaCrypt lanserer en ny versjon

TeslaCrypt er et ondsinnet datavirus som tilhører ransomware-kategorien. Det har utviklet en ny versjon av dette viruset – TeslaCrypt 2.0 (den forrige versjonen beskrives i følgende artikkel: TeslaCrypt virus). Den nye versjonen skiller seg fra den gamle fordi viruset nå endrer filendelsen av de krypterte filene til .VVV. Så snart filene er krypterte, plasserer TeslaCrypt en .html-fil med instruksjoner om hvordan man gjenoppretter tapt data. Teksten er kopiert fra CryptoWall-virusets advarsel. Viruset ber om at du betaler løsesummen som normalt er opptil $500 via bitcoin-systemet.

TeslaCrypt 2.0 virus

TeslaCrypt 2.0 krypterer filer ved hjelp av algoritmen AES-256-CBC. Dette viruset benytter ECHD-algoritmen til å generere ulike hovednøkler for hver infiserte datamaskin. Sikkerhetsforhandlere hevder dessverre at det er veldig vanskelig eller nærmest umulig å gjenopprette krypterte filer uten å betale løsesummen. Det å betale løsesummen garanterer imidlertid IKKE at du får tilbake alle filene dine – du kan ikke stole på nettkriminelle som har stjålet de personlige filene dine. Dersom du ser TeslaCrypt 2.0-varslet og du ikke lenger kan åpne personlige filer, bør du fjerne TeslaCrypt 2.0 umiddelbart for å stoppe det fra å kryptere filene dine. Du kan gjøre dette ved hjelp av antimalware-programmet ReimageIntego.

Hvordan kan TeslaCrypt 2.0 infisere datamaskinen min?

Ransomware-virus spres normalt som en trojaner via ondsinnede e-poster. Det er dessuten kjent at denne nye versjonen av TeslaCrypt er målrettet mot gamere, så det er også kjent for å spres buntet sammen med ulike dataspill. Dette ondsinnede viruset kan ødelegge filene dine permanent, så du må være veldig forsiktig med dette programmet. Her er noen råd for hvordan du kan unngå infeksjon av TeslaCrypt 2.0:

 • Ikke besøk mistenkelige nettsider. Slike nettsider inneholder normalt ulike typer irriterende popup-annonser.
 • Ikke last ned tvilsom programvare fra upålitelige nettdomener – det er store sjanser for at slike nedlastinger kan inkludere ondsinnede eller infiserte programmer eller til og med virus.
 • Ikke åpne e-poster og vedlegg fra ukjente sendere – slike vedlegg kan inneholde malware.
 • Vær forsiktig ved installasjon av programvare på datamaskinen din. Vær oppmerksom ved hvert installasjonssteg, les sluttbrukeravtalen og personvernerklæringen og velg en trygg installasjonsmodus – det vil si tilpasset eller avansert. Disse alternativene gir deg en liste over ekstraprogrammer som blir installerte automatisk. Dersom du ser en slik liste med ukjente programmer bør du velge bort disse.

Dersom du mistenker at TeslaCrypt 2.0 allerede har infisert datamaskinen din og er i ferd med å kryptere filene dine bør du fortsette til neste side og lese instruksjoner for fjerning av TeslaCrypt 2.0 med anbefalinger for hvordan filene kan dekrypteres.

Hvordan fjerne dette ransomware-programmet?

Du kan prøve å slette dette ondsinnede viruset på egenhånd, men vi anbefaler på det sterkeste at du fjerner TeslaCrypt 2.0 automatisk. Dette er et ekstremt skadelig virus som er vanskeligere å fjerne enn spyware-programmer. Vi foreslår at du benytter antimalware-programmet SpyHunter for å fjerne det automatisk. For å dekryptere filene kan du prøve et av følgende programmer: Photorec, R-Studio eller Kaspersky. Du kan prøve å fjerne dette viruset manuelt ved hjelp av instruksjonene som gis nedenfor:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
TeslaCrypt 2.0 skjermbilde
TeslaCrypt 2.0 skjermbilde

Manuell TeslaCrypt 2.0 fjerningsguide:

Fjern TeslaCrypt 2.0 ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne TeslaCrypt 2.0

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av TeslaCrypt 2.0.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern TeslaCrypt 2.0 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av TeslaCrypt 2.0. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av TeslaCrypt 2.0 er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot TeslaCrypt 2.0 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-2-0.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om TeslaCrypt 2.0