Alvorlighetsgrad:  
  (20/100)

Fjern Tech Support Scam-virus (Veiledning for fjerning av virus) - oppdateringer Jan 2018

av Gabriel E. Hall - - | Type: Adware

Hva bør jeg vite om Tech Support Scam virus?

Tech Support Scam virus

Teknologien utvikles stadig og vi blir mer og mer involvert i den virtuelle verden. Kriminelle har lært seg å dra nytte av denne involveringen og kommer opp med utallige metoder for å utnytte uforberedte ofre. Tusenvis, hvis ikke millioner, av mennesker er allerede blitt lurt av svindelsamtaler, men såkalte Tech Support Scams løfter denne svindelmetoden til et helt nytt nivå.

Denne typen svindel involverer både data- og telefonteknologi for å svindle ofre for penger. Svindlerne som er involvert i dette benytter normalt kunnskap om menneskelig psykologi for å involvere brukere i operasjonene sine. Sårbarheten de først og fremst utnytter er sikkerheten og helsen til databrukere. Svindlerne dikter opp falske selskaper eller bruker navnene til kjente selskaper, som Microsoft.

De prøver å lure brukere til å skaffe unødvendige produkter eller tjenester som kanskje ikke engang eksisterer. Hvis de eksisterer er de gjerne ikke-funksjonelle eller til og med skadelige for PC-en. Hvis du ser et varsel på datamaskinen din som hevder at systemet ditt er infisert av malware, eller en annen systemfeil har oppstått, bør du undersøke og evaluere meldingen nøye før du foretar nødvendige handlinger.

Tech Support Scam virusTech Support Scam-virus

Hvordan fungerer Tech Support Scam?

Tech Support Scam er relatert både til telefon- og datateknologi. I utgangspunktet starter imidlertid det hele med en nettinfeksjon. Tech Support-svindlere benytter teknologi som ligner på adware. Dette gjør det mulig for viruset å infiltrere systemet sammen med andre programmer og begynne å generere popup-annonser og andre varsler på vilkårlige nettsider du besøker.

Det er dermed ingen måte for å indikere hvilke nettsider du bør unngå. Det anbefales selvfølgelig alltid at man holder seg unna tvilsomme nettsider. Husk imidlertid at det ikke finnes noen garanti for at slike tvilsomme annonser ikke dukker opp også på nyhetssider eller sosiale nettverkssider.

Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva disse annonsene sier ettersom det finnes utallige slike virus som spres på nettet. De ulike truslene kan ha ulike metoder for å lure deg. Svindlerne kan late som at de er representanter hos Microsoft, Windows eller lignende.

Det som imidlertid er sikkert er at disse varslene kan inneholde sikkerhetsrelaterte advarsler om malware-infeksjoner eller tilby deg abonnement på ekstern teknisk støtte for å løse problemene på datamaskinen din. Disse varslene indikerer alltid et telefonnummer som brukeren skal ringe for å motta eller kjøpe disse tjenestene.

Hvis du prøver å ringe nummeret kommer du imidlertid til en svindler heller enn en profesjonell tekniker eller en Microsoft-representant. Du bør derfor legge på igjen med en gang og skanne datamaskinen din for malware som er ansvarlig for å generere disse varselmeldingene.

Hvordan vet du at du er offer for svindel?

Hovedmålet til teknisk støtte-svindel er å presse brukerne for penger. Et stort varselsignal på at du har å gjøre med nettkriminelle er derfor aggressiv kommunikasjon. Svindlerne kan oppfordre deg til å gi dem ekstern tilgang til datamaskinen din for å løse problemene som indikeres i de falske varslene.

Så snart de er tilkoblet foretar de et systemskann og rapporterer om store problemer på enheten din. I realiteten kan systemet imidlertid være i perfekt stand. Samtidig kan svindlerne installere ytterligere malware for å understøtte påstandene deres. Etter å ha rapportert om problemer på systemet blir offeret presset til å kjøpe “den eneste” løsningen som kan “fikse” de indikerte problemene.

Hvordan blir du infisert av dette malware-programmet og hvordan kan du unngå det?

Tech support-virus kan infisere datamaskiner på samme måte som andre potensielt uønskede programmer. De kan bli installert sammen med freeware- eller shareware-programmer og i det stille utføre aktivitetene sine på den infiserte datamaskinen. For å forhindre dette bør du ta deg god tid når du installerer nylig nedlastet programvare og alltid velge avansert installasjon. Under installasjonen av programvaren velger du bort eventuelle mistenkelige eller unødvendige programvarekomponenter.

Du bør dessuten være oppmerksom på sikkerheten. Unngå å besøke tvilsomme nettsider, ikke klikk på mistenkelige lenker og annonser. Dette hjelper deg med å unngå å bli infisert av slike malware-trusler. Dette gjør imidlertid ikke systemet trygt for angrep, så du bør installere verktøy som er i stand til å oppdage og eliminere slike infeksjoner.

Hva bør du gjøre hvis du har blitt infisert?

Hvis du har blitt infisert av Tech Support-viruset og begynt å oppdage varsler bør du IKKE ringe det oppgitte nummeret. Ikke foreta noen transaksjoner og ikke la nettkriminelle få ekstern tilgang til PC-en din. Hvis det er for sent for dette og du allerede har gitt fra deg sensitive opplysninger og fri tilgang til datamaskinen din, kan det likevel være tid til å forhindre ytterligere skade.

Hvis svindlerne fremdeles er tilkoblet datamaskinen din bør du avslutte tilkoblingen snarest. Lukk programmet for ekstern tilgang eller start datamaskinen på nytt. Etter at datamaskinen er startet opp igjen skanner du etter malware. Svindlerne kan ha installert trojanere eller ormer på datamaskinen din for å spionere på deg i fremtiden og stjele dataene dine. Det tredje steget er å endre systempassord, innloggingsdetaljer og passord i nettbanken.

Hvis du har gitt svindlerne kredittkortopplysningene dine bør du varsle korttilbyderen eller den tilknyttede banken, og de informerer deg om hvilke steg som må tas for å beskytte kontoen din. Hvis svindlerne er oppmerksomme på din sensitive informasjon, som bostedsadresse, fødselsdato osv. bør du varsle om potensielt identitetstyveri.

Du bør også sørge for at viruset er fullstendig fjernet fra datamaskinen slik at du unngår å bli offer for lignende trusler i fremtiden. Selv om infeksjonen i seg selv ganske enkelt kan elimineres fra den infiserte datamaskinen, må du benytte et profesjonelt antivirus-verktøy. Du vet aldri hva slags malware som kan ha sneket seg inn på enheten din.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Tech Support Scam-virus skjermbilde
Tech Support Scam-virus skjermbildeTech Support Scam-virus skjermbildeTech Support Scam-virus skjermbilde
Tech Support Scam-virus skjermbilde

Manuell Tech Support Scam fjerningsguide for virus:

Fjern Tech Support Scam fra Windows systemer

Merk at Tech Support-viruset ikke er merket med dette navnet i kontrollpanelet. Det kan være skjult bak ulike titler, så du kan måtte gjøre litt research før du fjerner det. Inspiser alle mistenkelige programmer og dobbeltsjekk påliteligheten deres på nettet.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Tech Support Scam og relaterte programmer
  Så, se etter Tech Support Scam eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Tech Support Scam fra Mac OS X system

Selv om Tech Support-viruset normalt er rettet mot Windows-brukere, kan også Mac OS X-brukere være i fare. Se etter programvare med mistenkelige navn i “Programmer”.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Tech Support Scam eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Tech Support Scam fra Internet Explorer (IE)

Tech Support-viruset fungerer normalt som et adware-program. Slike programmer kan installere tillegg i nettleseren din. Du bør se etter mistenkelige utvidelser og eliminere dem.

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Tech Support Scam og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Tech Support Scam, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Tech Support Scam fra Mozilla Firefox (FF)

Tech Support-viruset kan injisere villedende annoser i nettleseren din ved hjelp av utvidelser. Du bør imidlertid ikke forvente at de er merket “Tech Support virus”. Se etter andre nylig installerte utvidelser.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Tech Support Scam og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Tech Support Scam. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Tech Support Scam fra Google Chrome

Tech Support-viruset installerer ofte utvidelser i datamaskinens nettlesere for å hjelpe det med å generere villedende varsler. Du bør finne disse utvidelsene og fjerne dem fra nettleseren. Husk imidlertid at de ikke kommer til å være merket som “Tech Support” eller lignende. Derfor må du være observant og finne utvidelsene som du kanskje ikke engang har sett før eller installert på egenhånd.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Tech Support Scam og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Tech Support Scam. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Tech Support Scam fra Safari

Selv om Tech Support-svindel normalt er rettet mot Windows og Windows-nettlesere kan også Safari-nettlesere bli rammet. Vær på vakt og sjekk listen over utvidelser i Safari. Hvis du ser mistenkelige utvidelser bør du avinstallere dem øyeblikkelig.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Tech Support Scam eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Tech Support Scam slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-tech-support-scam-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Tech Support Scam virus