Hva er system verktøy og hvordan fjernes det

av Alice Woods - - Oppdatert | Type: System verktøy

System verktøy er dataprogrammer som kan brukes til å gjøre forskjellige oppgaver. Man kan laste dem ned til datamaskinene for bestemte hensikter, for eksempel for å prøve å oppnå nødvendige oppgaver, som søker for å forbedre sin ytelse og sikkerhet, får å få en bedre opplevelser når du surfer på internett eller bare fikse spesifikke datamaskin feil. De fleste av slike programmer tilhører anerkjente selskaper, så de er trygge og enkle å bruke. Du kan avinstallere et system verktøy fra datamaskinen din ved hjelp av avinstallere knappen.

System verktøy kan deles inn i 2 ulike kategorier – legitime og ondsinnede. Sikkerhetseksperter advarer mot ondsinnede systems verktyø fordi de kan fungere på samme måte som datavirus og malware. Uansett hva som skrives på programmets offisielle nettside, kan det begynne å forårsake uventede aktiviteter rett etter å ha blitt installert på datamaskinen. Normalt sett tvilsome versjoner av system verktøyet forårsaker tregt system, villedende systems skannere, uønskede meldinger og pop-up annonser, vidrekobling til ukjente nettsteder og lignende aktiviteter. Disse systems verktøyene kan bli kalt «potensielt uønskede programmer» og bør avinstalleres fra datamaskinen din fort.

Det skal også sies at du kan finne misvisende sustem verktøy på datamaskinen uten at du har lastet det ned fordi slike programmer kan ha vært spred seg i bunt med andre (for det meste legitime) applikasjoner. De blir presentert som valgfrie komponenter som bare kan bli oppdagets hvis brukeren skjermer installasjonen av et slikt program. De fleste av disse tvilsomme systems verktøyene kan ikke avinstallerres fra datamaskinen på en vanlig måte, fordi de har en tedens til å bruke spesifikke teknikker for å gjemme seg fra sine brukere. I slike tilfeller bør en anerkjent anti-spyware brukes.

Typer av skadelige system verktøy som bør unngås:

  • Falske PC optimalisering verktøy. Selv om disse programmene kan anses som ufarlige, kan de forårsake irriterende system skannere og sikkerhetsvasler på datamaskinen. Vanligvis de hevder at datamaskinen din er full av feil (unyttige registeroppføringer, filer of annet innhold) som bør elimineres. De tilbyr å ordne disse feilene ved å kjøpe deres lisensierte versjoner. Hovedproblemet her er at de kan oppdage bare en liten del av unyttige komponenter på datamaskinen. Dessuten kan fjerningen kan ikke øke datamaskinens hastighet fordi du trenger å fjerne tusenvis av dem for å se forskjellen i din datamaskins funksjonalitet.
  • Scareware. Slike programvarer utgjør ikke noen fare for datamaskins systemet. Men som navnet antyder, kan det vise villedende system skannere og sikkerhetsvarsler for å prøve å skremme deg inn til å tro at datamaskinen er infisert. Du kan også bli informert om at den eneste måten for å få fikse det er å kjøpe den lisensierte versjonen av scareware. Når utviklerne av slike programmer får pengene sine, slutter de bare å vise sin misvisende advarsel på ofrenes datamaskiner. 
  • Tvilsom søkemotoren. I de fleste tilfeller er slike søkesider anses pålitelige verktøy for søking. De kan dukke opp på systemet ditt uten at du har lastet det ned. De har vært aktivt spredd ved hjelp av bunter, slik at du laster det ned uten å vite det. Noen versjoner av slike system verktøy kan vise deg smidd søkeresultater og leder brukerne til ukjente nettsteder.

Distribusjons teknikker for villedende system verktøy:

Urettferdige programmer som er katregoriert som systems verktøy, bør ikke lastes ned til systemet. Selv som de ikke utgjøre skade på dine viktige filer og data, kan de forårsake uønsket aktivitet. Her er de mest populære metodene som brukes for distribusjon av system verktøy:

  • Offisielle nettsteder. Du kan enkelt installere et systems verktøy gjennom den offisielle hjemmesiden. Som vi har nevnt, de fleste av slike programmer er harmløse, de kan fremmes ved hjelp av deres nettsider
  • Misvisende pop-up annonser. Hver eneste pop-up annonser bør behandles med ekstrem forsiktighet, spesielt de som tilbyr deg å fikse datamaskinen din gratis. Hvis du ikke ønsker å ende opp med et mistenkelig system verktøyet på datamaskinen din bør du holde deg unna annonser som hevder at du kan skanne datamaskinen med et gratis system skanner eller at du bør installere en oppdatering på datamaskinen. Vanligvis slike annonser blir brukt for å spre tvilsomme programmer.
  • Programvare pakker. Bunter tar en svært viktig rolle i fordelingen av legitime og tvilsome systems verktøy. For å beskytte deg selv må du Tilpasset eller «Advanced» installasjonsmetode hver gang du installerer et gratis program på datamaskinen.

Eksempler på tvilsomme programmer som bør unngås:

Disk Optimizer Pro hevder å være et program for å fikse feil, eliminere gamle registeroppføringer og bedre datamaskiner hastighet. Uheldigvis vil du nok ikke klare å se en klar forbedring i datamaskinens funksjonalitet etter å ha kjøpt dette programmet. Det er mange databrukere som allerede har betalt for denne lisense og hevder at de ikke kan se noen bedring i deres datamaskins funksjonalitet. Faktisk så anbefaler vi å unngå hvert eneste av PC optimaliseringsverktøy eller i det minste velge med omhu sitt gratis versjon. Dette vil garantere at du ikke mister pengene dine. I tillegg bør du fjerne disse optimiserne som ble installert på datamaskinen i em bunt med andre programmer. 

Du kan installere PC Mechanic 2015 for å beskytte datamaskinen mot skadelige programmer og fjerne uønskede komponenter fra systemet. Dessverre kan du bli svært skuffet etter å gjøre det fordi det har blitt bevist at dette programmet ikke er i stand til noenting. Det kan neppe vise deg ondsinnnede filer og andre komponenter som ikke skal installeres på datamaskinen. I tillegg kan det begynne å forårsake mange uønskede meldinger på datamaskinen like etter at de slår seg ned på datamaskinen fordi det viktigste hva dette programmet søker er å skremme brukeren til å kjøpe sin lisens. 

YAC er et svært populært sikkerhetsverktøy, men du bør være veldig forsiktig med det. Først av alt kan det endre din hjemmeside og standard søkemotor. Etter det har gjort det, kan det begynne å forårsake viderekoblinger og uønskede pop-up annonser på hver eneste av nettleserene som brukes for å lisensiert versjon. Det er ditt valg om du vil kjøpe det eller ikke. Likevel de fleste sikkerhets ekspertene tror at dette er en måte å miste penger på.

Fjernings metoder som kan brukes for å eliminere system verktøy:

I de fleste sitvasjonene der folk bestemmer seg for å fjerne systems verktøy er fordi de slutter å bruke dem, eller rett og slett fordi de ønsker å frigjøre plass på harddisken sin. Men du kan også bestemme deg for å bli kvitt programmet fordi det er uønsket aktivitet på datamaskinen. Som vi har sagt før en del av systems verktøy anses til å være skadelig og bør fjernes fra systemet. Her er to forskjellige alternativer du kan velge for å gjøre dette:

Manuel fjerning av system verktøy. Hvis du har et ubrukelig system verktøy på datamaskinen din kan du avinstallere det manuelt. For og gjøre dette må du bruke «Programmer og funksjoner» ved å trykke «Start»; «Kontrolpanel» og «Programmer». Med engang du ser et program du ikke trenger trykk «Avinstaller».

Automatisk fjernings metode for å fjerne ondsinnet verktøy. Hvis du tror at du har en skadelig (eller mistenkelig) versjon av systems verktøyet, du burde bruke automatisk fjernings metode. Reimage eller Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vil hjelpe deg med å sørge for at det ikke er noen uønskede komponenter som er knyttet til system verktøy på datamaskinen lenger.

De nyeste virusene som er lagt til databasen

System verktøy database

Desember 08, 2017

Reimage Express

Er Reimage Express et virus?   Reimage Express er IKKE et virus.Mer
Desember 08, 2017

ReimagePlus.com-annonser

Hva er ReimagePlus.com? ReimagePlus.com er en markedsføringsplattform som brukes for åMer
Desember 08, 2017

Reimage-virus

Hva er Reimage og er det virkelig et virus? Reimage er IKKE et virus.Mer
November 07, 2017

WinThruster-virus

Tenk deg om to ganger før du installerer WinThruster – du kan bli skuffet. Mer
Oktober 02, 2017

DriverAgent Plus

Misoppfatning av DriverAgent Plus . DriverAgent Plus er et legitimt optimeringsprogram utviklet av eSupport.com, Inc.Mer
Oktober 02, 2017

Driver Support

Driver Support er et villedende program, som rapporterer om tvilsomme PC problemer for såMer
September 29, 2017

Junk Cleaner

Hva er Junk Cleaner? Junk Cleaner er et legitimt program som allerede er blitt installert av hundrevis av internettbrukere.Mer
September 29, 2017

DuckDuckGo

DuckDuckGo Search har erstattet startsiden min. Hva betyr det? Mer
September 14, 2017

Pro PC Cleaner

Hva er Pro PC Cleaner? Pro PC Cleaner er et program som kan dukke opp påMer
August 28, 2017

Prime Updater virus

Prime Updater er et farlig program som kan installere PUPs til systemet. Mer
August 28, 2017

Amazon Assistant virus

Amazon Assistant add-on tilbyr både: en rekke tjenester og spekulasjoner om pålitelighet. Mer
August 22, 2017

Super Optimizer

Hva er Super Optimizer? Super Optimizer fra Super PC Tools ltd er et program som påstås åMer
August 21, 2017

System Healer

Hva er System Healer? System Healer er IKKE malware. Dette programmet anses for åMer
August 17, 2017

Infolinks

Infolinks er et online reklame annonserings nettverk, som tilbyr forskjellige produkter i form av understrekte annonser. Mer
August 16, 2017

AdChoices

Hva er AdChoices? AdChoices er IKKE et virus. Det er en legitim tjeneste som kan benyttes for interesse-basert annonsering.Mer

Informasjon oppdatert: 2017-12-04

På andre språk

Filer
Programvare
Sammenlign
Lik oss på Facebook