Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Spora-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdatert aug 2017

av Gabriel E. Hall - - | Type: Ransomware

Spora ransomware rettes mot alle PC brukere over hele verden

Spora ransomware virus

Det virker som Spora virus holder på å bli den neste store i ransomware verden. Så langt, kaller malware analyster det «det mest sofistikerte ransomware gjennom alle tider.» Først oppdaget 10 Januar, Spora ransomware virker som en data krypterting Trojan som startet først med å kommunisere med sine ofre på Russisk, men etter mange uker med jobb har begynt å reise rundt hele verdens på nettet.

Overraskende, det skadelige programmet bruker en helt annen, og en veldig komplisert datakrypteringsalgoritme som virker uskadelig. Tydeligvis, viruset skaper innholdet .KEY fil ved å skape RSA nøkkelen, krypterer det med en nylig generert AES nøkkel.

I tillegg krypterer det AES med en offentlig nøkkel inn i virus kjørebare filen, og til slutt lagrer dem til .KEY. Datakryptering rutinen av denne malware er litt mindre komplisert: de er kryptert med en AES nøkkel kryptert med RSA chiffer (dessverre kan vi ikke si så om Spora ransomware fjerning) Viruset fokuserer for øyeblikket bare på 23 filer utvidelse:

.backup, .xlsx, .docx, .rtf, .dwg, .cdr, .cd, .mdb, .1cd, .odt, .pdf, .psd, .dbf, .doc, .sqlite, .accdb, .jpg, .jpeg, .tiff, .zip, .rar, .7z, .xls.

Filer som har disse utvidelsene er sikret ved hjelp av en lang krypteringsnøkkel(den offentlige nøkkelen); mens den private nøkkelen er sendt til kriminelle eksterne servere og holdes der til offeret samtykker til å betale løsepenger for den. Informasjon på hvordan man kan betale løsepengene blir gitt i et brev som normalt blir lagret på skrivebordet.

Normalt, denne informasjonen vil lede offeret til et annet sted som har enda mer informasjon – den offisielle Spora løsebetalingsside. Overraskende, forfatterene av denne ransomware demostrerer gode programmeringskunnskaper i sine betalings nettsider.

De har overrasket selv de mest erfarene sikkerhetsekspertene. Antallet med betlingssider har økt veldig raskt, og nå kan du finne 10 nettsteer som brukes til å samle inn ulovelige løsepener, inkludert spora[.]bz, spora[.]one, spora[.]hk, and others.

Spora ransomware virus
Spora ransomware virus

Betalingssiden avviker fra nettsteder som ransomware virus normalt peker på fordi det gir offeret en rekke alternativer – du kan fjerne Spora virus for $20, gjennopprette filer for $30 og til og med betale $50 for «usynnlighet» for ransomware angrep. Vist offeret ønsker en full gjenopprettings pakke må betale $79. Husk at viruset kan spørre om høyere eller lavere løsepengesum fra forskjellige offere.

Faktisk denne brede spekter av alternativer løfter «freemium» modellen til et nytt nivå. Du har nok allerede hørt om normalle ransomware, inkludert Cerber ransomware, som foreslår å prøve dekrypterings verktøyet på en eller to små krypterte filer for å bevise at dekrypterings verktøyet finnes, og at det er på Crooks hemmelige server, men dette nye viruset bryter ned løsepengene i biter, og tilbyr offeret å kjøpe flere forskjellige tjenester separat. Bakmennene av viruset aksepterer kun BitCoin valuta.

Den 16 Januar, fikk betalingssiden bedringer, og en «Hjelp» side var laget. Internett siden har også et offentlig kommunikasjons vindu, en tabell over transaksjoner som allerede har blitt gjort, og andre små detaljer som gjør dette til en svært brukervennelig side.

Uansett hva malware er ikke brukervennelig da den presser penger fra offrene.For å få dekrypterinsnøkkelen blir ofre bedt om å betale løsepengene og sende .key nøkkelen til kjeltringene via betalingssiden. Vist du har blitt angrepet av viruset, slett det med en gang. Det er anmbefalt å bruke verktøy som Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner for en vellykket Spora fjerning.

Hvordan fikk jeg Spora?

Spora ransomware blir for tiden spred via ondsinnede e-postkampanjer fylt med smittsomme HTA-filer. Disse heslige filene har doble filtyper, for eksempel, PDF.HTA , og den virkelige forlengelsen er skjult, slikt at offeret vil tro at .DOC er den virkelige forlengelsen.

La oss minne deg på at HTA fil er HTML kjørebar fil format, så når ofrene åpner denne, den laster ned .js JavaScript filer for system mappen som heter %Temp%. Her, infeksjonen aktiverer seg ved å trekke ut en kjørbar fil og åpner den. Denne kjørbare filen er hovedfilen som er ansvarlig for datakrypteringsprosedyren.

Samtidig, HTA filen åpner en DOCX fil, som vil vise en error melding som sier at filen kan ikke åpnes. Mens ofret titter på denne merkelige meldingen, vil ransomware kryptere alle filene på systemet.

Malspam er i dag den viktigste teknikken som brukes til å ditribuere Spora. I begynnelsen kom truslene bare opp på Russisk, forvirrende e-poster var sendt med dette emne: Скан-копия _ 10 января 2017г. Составлено и подписано главным бухгалтером. Экспорт из 1С.a01e743_рdf.hta. (På norsk: «Kopien av skannningen _ 10 Jan 2017. Skrevet og signert av regnskapssjef»).

Men nå må du huske på at dette ransomware endrer seg ofte, og det vil definitivt bruke ulike emnelinjer. Selvfølgelig vil malware bruke forskjellige triks, for eksempel via utnytte kits, trojanere, phishing nettsteder og så videre, kan også forventes. Vi anbefaler deg å være svært forsiktig mens du surfer på Internett og vurder ukjente nettsteder.

Hvis du ikke ønsker å bli lurt til å installere ondsinnet programvarer eller programvareoppdatering, bør du ikke installere noe fra nettsider du aldri har besøkt før.

Spora ransomware fjerning

Du kan fjerne Spora virus ganske enkelt vis du bruker pålitelig anti-malware programvare. Det har en betydning hvem som har laget anti-malware programvaren du bruker, vist du ikke har en foreslår vi at du installerer en.Reimage. Hvis du ønsker å bruke et annet program, kan du enkelt velge et som du liker etter å ha lest detalj programvare vurderinger i programvaredelen.

Husk at du arbeider med virus av ransomware typen, slik at den kan prøve slike ting som blokkerer anti-malware og antivirusprogrammer når du prøver å fjerne det fra systemet. Hvis du har slike problemmer akkurat nå, anbefaler vi at du prøver å starte datamaskinen til et sikkermodus med nettverk før du starter anti-spyware software.

Hvis dette alterntivet ikke fungerer, fortsetter Spora ransomware fjerning ved hjelp av systemgjenopprettingsmetode.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Spora fjerningsguide for virus:

Fjern Spora ved hjelp av Safe Mode with Networking

Ransomware viruses er ekstremt vanskelig å fjerne fordi de vanligvis endrer Windows registeret, rot systemet med ondsinnede filer og ofte faller ytterligere malware. Hvis ditt anti-malware programmet er sperret Spora virus, Utfør disse trinnene og start datamaskinen på nytt i «Safe mode» før en skanning. Du burde utføre dette i «normal mode» når du har utført det i «Safe Mode».

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Spora

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Spora.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Spora ved hjelp av System Restore

Hvis omstart i «Safe Mode»  med nettverk mislyktes i å jobbe for deg, kan du prøve  systemgjenopprettings mulighet til å blokkere virus. Sørg for at du kjører et fult system skan med anti-spyware programvare fordi systemhjenoppretting ikke eliminerer skadelige filer fra datamaskinen, det bare blokkerer ransomware.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Spora. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Spora er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Spora fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Det er noen data utvinnin metoder som kan hjelpe deg å gjennopprette tapte filer, du kan finne beskrivelser av disse metodene nedenfor.

Hvis filene dine krypteres av Spora kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro

Data Recovery Pro kan hjelpe deg å gjennopprette tapte filler, gå ikke glipp av muligheten for å prøve denne:

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Spora ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Finn tapt data med ShadowExplorer

ShadowExplorer hjelper deg å finne kopier av tidligerer lagrede filer i tillfelle deres nyeste versjoner har blitt ødelagt. Her er en rask tutirual på hvordan man kan finne tidligere versjoner av krypterte filer:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Spora ransomware dekryptering er ikke tilgjengelig ennå

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Spora og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-spora-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk