Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern Snjsearch.com-virus (Instruksjoner for fjerning)

av Jake Doevan - - | Type: Nettlesertillegg

Nettleserkaprere er programmer som normalt dukker opp på datasystemet i det stille og tar kontroll over offerets nettlesere (alle som er installerte på datamaskinen, inkludert Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari eller Internet Explorer) uten å be om tillatelse. I denne artikkelen beskriver vi nettleserkapreren Snjsearch.com. Dette programmet er et potensielt uønsket program (PUP) som ikke bør få bli værende på datasystemet.

Har snjsearch.com erstattet startsiden din? Vær forsiktig!

Vær oppmerksom på at Snjsearch.com er en typisk nettleserkaprer. Slik fungerer den:

 • Normalt kommer den inn i datasystemet via distribusjonsmetoden bundling og legger til filene sine på systemet uten forvarsel.
 • Programmet installerer deretter utvidelsene sine i alle nettleserne og erstatter den gjeldende startsiden med Snjsearch.com. Selv om det ser harmløst ut, er det en villedende nettside som viser endrede (og upålitelige!) søkeresultater fra Yahoo.
 • Disse resultatene inneholder normalt skadelige hyperlenker som kan lede deg til tredjeparts nettsider. Vær oppmerksom på dette og ikke klikk på slike villedende søkeresultater.

Husk at upålitelige tredjeparts selskaper sponser kapreren Snjsearch.com, og som betaling for dette promoterer det nettsidene deres og øker trafikken til dem. Noen av disse nettsidene kan dessverre inneholde infisert eller til og med ondsinnet innhold, og derfor bør du ikke bla gjennom dem. Forskerteamet vårt har undersøkt noen av lenkene som er tilknyttet snjsearch.com og har oppdaget at noen av dem promoterer mistenkelig programvare som kan forårsake katastrofale effekter på datamaskinen din.

Snjsearch.com hijack screenshot

Vær oppmerksom på at slike nettsider kan prøve å lure deg til å laste ned mistenkelige filer ved å presentere dem på en uskyldig måte. Normalt presenteres tvilsomme programmer som “ekstremt nyttige programmer for deg.”. Dette er kun vage løfter som du ikke bør tro på! For å unngå datainfeksjoner og for å sikre systemets sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste at du fjerner PUP-et snjsearch.com fra systemet ditt snarest. For å fjerne denne kapreren foreslår vi at du bruker et kraftig verktøy for å oppdage og fjerne malware, som for eksempel ReimageIntego. Skann datamaskinen din med det og eliminer alle skadelige programmer fra systemet på en enkel måte.

Hvordan har Snjsearch.com kapret systemet mitt?

Noen PC-brukere synes det er urettferdig at mistenkelige programmer kan komme inn i datamaskinen deres uten at de er klar over det. Hovedproblemer et imidlertid at flesteparten av databrukere har en tendens til å ignorere noen viktige steg når de installerer nye programmer på datamaskinen.

Dersom du er en PC-bruker som liker å laste ned gratisprogrammer fra nettet, bør du være veldig oppmerksom hver gang du bestemmer deg for å installere en ny programvare på datamaskinen din. Problemet er at snjsearch.com og andre PUP-er normalt spres ved hjelp av bundling. Dette er en villedende distribusjonsmetode som gjør det mulig å gruppere flere programmer i én programvarepakke og spre dem sammen. Dessverre ser slike programvarepakker ut som et individuelt program. Du bør se gjennom følgende råd for å lære hvordan du finner ut hvorvidt programmet du har valgt promoterer ekstra programvare eller ikke:

 • Den eneste måten for å avsløre eksistensen av mistenkelige vedlegg er å lese bruksvilkårene når du installerer en programvare på PC-en din. Se etter tegn på promotering av “tredjeparts programvare”.
 • Du bør dessuten sjekke installasjonsprogrammets innstillinger nøye – sørg for å velge avansert eller tilpasset installasjon.
 • Deretter bør du følge med når installasjonsvinduet utvides og avslører en liste med “valgfrie nedlastinger” i tillegg til programmet du har valgt. Velg bort disse programmene.

Dersom nettleserkapreren Snjsearch.com allerede har invadert datamaskinen din bør du fjerne det. For å finne ut hvordan du gjør dette kan du fortsette å lese på neste side.

Hvordan kan du fjerne denne PC-inntrengeren fra systemet?

Snjsearch.com-viruset kan avinstalleres ved hjelp av to ulike metoder.

 • Manuell fjerning;
 • Automatisk fjerning.

Vi tilbyr instruksjoner for manuell fjerning for brukere som ønsker å avinstallere Snjsearch.com på egenhånd. Alternativt kan du fjerne Snjsearch.com-viruset automatisk. Vi anbefaler denne metoden fordi den i tillegg til å fjerne denne dataparasitten også kan oppdage og avinstallere andre, risikable spyware- og malware-programmer på PC-en din.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Snjsearch.com fjerningsguide for virus:

Fjern Snjsearch.com fra Windows systemer

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Snjsearch.com og relaterte programmer
  Så, se etter Snjsearch.com eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Snjsearch.com fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Snjsearch.com eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Snjsearch.com-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Snjsearch.com være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Snjsearch.com fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Snjsearch.com og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Snjsearch.com. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Snjsearch.com fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Snjsearch.com og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Snjsearch.com. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Snjsearch.com fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Snjsearch.com eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Snjsearch.com slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Snjsearch.com registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk