Fjern Shade-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer Aug 2017

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

Shade fjerningsguide for virus

Hva er Shade ransomware?

De viktigste fakta om Shade ransomware-virus:

Shade ransomware

Shade-viruset er en ransomware-trussel som først og fremst spres i Tyskland, Ukraina og Russland. Det er imidlertid ingen garanti for at det ikke dukker opp på en datamaskin også andre steder i verden. Hackere har alltid prøvd å forbedre truslene sine, så det er ingen tvil om at Shade ransomware kommer til å prøve å invadere så mange datamaskiner som mulig.

Som du kanskje allerede har skjønt tilhører denne trusselen ransomware-kategorien, noe som betyr at det krypterer offerets personlige informasjon og begynner å be om en løsesum. Det er rettet mot bilder, videoer, musikkfiler og viktige dokumenter. Hvis du er infisert av denne trusselen bør du lese videre for å finne ut hvordan du fjerner Shade-viruset.

Etter at ransomware-programmet krypterer dine viktige filer endrer det automatisk skrivebordsbakgrunnen og åpner en README.txt-fil som informerer deg om de krypterte filene. Meldingen er skrevet på to språk – russisk og engelsk.

I tillegg legger viruset til ulike endelser til alle de krypterte filene. I følge den nyeste informasjonen legger det til filendelsene .7h9r, .xtbl, .ytbl and .da_vinci_code til alle filene og viser meldingen som sier at løsesummen er nødvendig for å gjenopprette filene:

All the important files on your disks were encrypted.
To decrypt the files you should send the following code:
A4B50EXXC45D44XXX1F9|0
to the e-mail addresses: [email protected] or [email protected]
All the attempts of decrypting the information by yourself will result only in irrevocable loss of your data.

Shade benytter to metoder for å motta løsesummen: e-postadresse og Tor-server. I sistnevnte tilfelle må offeret få tilgang til en anonym nettleser og deretter følge instruksjonene for å overføre pengene. Selv om dataene er veldig viktige bør du ikke betale løsesummen.

Dette er nemlig ingen garanti for at svindlerne kommer til å hjelpe deg med å gjenvinne den blokkerte informasjonen. Du kan prøve å bruke PhotoRec, Recuva eller R-studio for å gjenopprette data. Uansett må du igangsette fjerning av Shade snarest mulig.

Shade ransomware

Hvordan kan jeg bli infisert?

Normalt spres ransomware-programmet Shade via ondsinnede e-postmeldinger. De inneholder en .zip-fil som inkluderer den infiserte filen, for eksempel PAYMENT.vbs, PAYCHECK.vbs, PENALTY.vbs. Så snart du åpner den legger det automatisk til ransomware-trusselen på datamaskinen din.

Senere spres viruset over alle harddiskene og krypterer filene dine. Shade kan dessuten infisere datamaskinen via en trojaner. Slike filer er spesielt dårlig likt på grunn av evnen til å forkle seg som en legitim fil.

For å kunne oppdage slike filer, er det nødvendig å installere et vel ansett antispyware-program, for eksempel ReimageIntego. Dette verktøyet oppdager og eliminerer malware-trusselen.

Fjerning av Shade

Hvis du nettopp har oppdaget endelsene .7h9r, .xtbl, .ytbl eller .da_vinci_code i filene dine betyr det at datamaskinen er infisert av ransomware-trusselen Shade. Som du kanskje allerede har skjønt er dette et skadelig virus som ble opprettet kun for å få ofrene til å betale løsesummen. Vennligst IKKE betal!

Det finnes en måte for å fikse alt uten å støtte kaprerne. Først og fremst må du installere et vel ansett antispyware-program, som for eksempel ReimageIntego eller Malwarebytes for å fjerne Shade for godt. Etter elimineringsprosessen bør du enten gjenopprette dine krypterte filer fra sikkerhetskopi eller prøve et av følgende programmer: PhotoRec, Recuva eller R-studio.

Hvis du ønsker å forhindre slike tap i fremtiden bør du sørge for å sikkerhetskopiere filene dine eller lagre viktig data på ulike steder. Det å lagre filer på nettet i for eksempel Google Drive eller OneDrive, er ikke nødvendigvis sikkert ettersom disse er lenket til PC-en. Informasjon som oppbevares på nettet er alltid mer utsatt for risiko enn data som lagres på fysiske disker.

Hvis Shade-viruset blokkerer sikkerhetsprogrammene dine kan du ta en titt på instruksjonene nedenfor for å gjenopprette tilgangen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Shade fjerningsguide for virus

Fjern Shade ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Shade

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Shade.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Shade ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Shade. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av Shade er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Shade og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk