Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Shade-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer aug 2017

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

De viktigste fakta om Shade ransomware-virus:

Shade ransomware

Shade-viruset er en ransomware-trussel som først og fremst spres i Tyskland, Ukraina og Russland. Det er imidlertid ingen garanti for at det ikke dukker opp på en datamaskin også andre steder i verden. Hackere har alltid prøvd å forbedre truslene sine, så det er ingen tvil om at Shade ransomware kommer til å prøve å invadere så mange datamaskiner som mulig.

Som du kanskje allerede har skjønt tilhører denne trusselen ransomware-kategorien, noe som betyr at det krypterer offerets personlige informasjon og begynner å be om en løsesum. Det er rettet mot bilder, videoer, musikkfiler og viktige dokumenter. Hvis du er infisert av denne trusselen bør du lese videre for å finne ut hvordan du fjerner Shade-viruset.

Etter at ransomware-programmet krypterer dine viktige filer endrer det automatisk skrivebordsbakgrunnen og åpner en README.txt-fil som informerer deg om de krypterte filene. Meldingen er skrevet på to språk – russisk og engelsk.

I tillegg legger viruset til ulike endelser til alle de krypterte filene. I følge den nyeste informasjonen legger det til filendelsene .7h9r, .xtbl, .ytbl and .da_vinci_code til alle filene og viser meldingen som sier at løsesummen er nødvendig for å gjenopprette filene:

All the important files on your disks were encrypted.
To decrypt the files you should send the following code:
A4B50EXXC45D44XXX1F9|0
to the e-mail addresses: graceseYoumans1983@gmail.com or drugvokrug727@india.com.
All the attempts of decrypting the information by yourself will result only in irrevocable loss of your data.

Shade benytter to metoder for å motta løsesummen: e-postadresse og Tor-server. I sistnevnte tilfelle må offeret få tilgang til en anonym nettleser og deretter følge instruksjonene for å overføre pengene. Selv om dataene er veldig viktige bør du ikke betale løsesummen.

Dette er nemlig ingen garanti for at svindlerne kommer til å hjelpe deg med å gjenvinne den blokkerte informasjonen. Du kan prøve å bruke PhotoRec, Recuva eller R-studio for å gjenopprette data. Uansett må du igangsette fjerning av Shade snarest mulig.

Shade ransomware
Shade ransomware

Hvordan kan jeg bli infisert?

Normalt spres ransomware-programmet Shade via ondsinnede e-postmeldinger. De inneholder en .zip-fil som inkluderer den infiserte filen, for eksempel PAYMENT.vbs, PAYCHECK.vbs, PENALTY.vbs. Så snart du åpner den legger det automatisk til ransomware-trusselen på datamaskinen din.

Senere spres viruset over alle harddiskene og krypterer filene dine. Shade kan dessuten infisere datamaskinen via en trojaner. Slike filer er spesielt dårlig likt på grunn av evnen til å forkle seg som en legitim fil.

For å kunne oppdage slike filer, er det nødvendig å installere et vel ansett antispyware-program, for eksempel Reimage. Dette verktøyet oppdager og eliminerer malware-trusselen.

Fjerning av Shade

Hvis du nettopp har oppdaget endelsene .7h9r, .xtbl, .ytbl eller .da_vinci_code i filene dine betyr det at datamaskinen er infisert av ransomware-trusselen Shade. Som du kanskje allerede har skjønt er dette et skadelig virus som ble opprettet kun for å få ofrene til å betale løsesummen. Vennligst IKKE betal!

Det finnes en måte for å fikse alt uten å støtte kaprerne. Først og fremst må du installere et vel ansett antispyware-program, som for eksempel Reimage eller Malwarebytes for å fjerne Shade for godt. Etter elimineringsprosessen bør du enten gjenopprette dine krypterte filer fra sikkerhetskopi eller prøve et av følgende programmer: PhotoRec, Recuva eller R-studio.

Hvis du ønsker å forhindre slike tap i fremtiden bør du sørge for å sikkerhetskopiere filene dine eller lagre viktig data på ulike steder. Det å lagre filer på nettet i for eksempel Google Drive eller OneDrive, er ikke nødvendigvis sikkert ettersom disse er lenket til PC-en. Informasjon som oppbevares på nettet er alltid mer utsatt for risiko enn data som lagres på fysiske disker.

Hvis Shade-viruset blokkerer sikkerhetsprogrammene dine kan du ta en titt på instruksjonene nedenfor for å gjenopprette tilgangen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Shade fjerningsguide for virus:

Fjern Shade ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Shade

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Shade.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Shade ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Shade. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Shade er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Shade og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-shade-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk