Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjerne Search Encrypt (Veiledning for fjerning) - oppdatert Mar 2021

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Nettleserkaprer

Search Encrypt – virus som tilbyr forvirrende tjenester for uerfarne databrukere

Bilde av Search Encrypt

Search Encrypt er klassifisert som en nettleserkaprer som spres som en utvidelse i Chrome Web Store. Selv om utviklerne av dette potensielt uønskede programmet hevder at denne søkemotoren legger vekt på personvern, kaprer den vanlige nettlesere, som Google Chrome, Mozilla Firefox og Safari for å angi hxxps://www.searchencrypt.com/ som startside, standard søkemotor og ny fane-side.

Hvis du lurer på om Search Encrypt er et virus, bør du være klar over at det er et potensielt uønsket program, og ikke malware. Akkurat som disse dataparasittene, kan det imidlertid snike seg inn i systemet uten din tillatelse. Slike aktiviteter bør gjøre at man stiller spørsmål om hvorvidt Search Encrypt er trygt. Det er nemlig tydelig at dette potensielt uønskede programmet ikke krever brukerens tillatelse til å foreta endringer i nettleseren.

Endringer som normalt initieres av Search Encrypt-viruset kan påvirke nettleseropplevelsen din på en negativ måte. Du kan for eksempel bli forstyrret av kontinuerlige popup-annonser, og dessuten bli omdirigert til nettsider som du ikke ønsker å besøke. Utviklerne av dette tillegget gir ingen garanti angående “the accuracy, relevance, timeliness, or completeness” av innholdet, så det er en stor risiko for å bli infisert.

Som om ikke det var nok, er ikke folk i stand til å kvitte seg med dette upålitelige programmet fra Mac og Windows OS. Derfor anbefaler vi bruk av automatiske verktøy for å slette Search Encrypt fra systemet, for eksempel ReimageIntego.

Illustrasjon av Search EncryptSearch Encrypt tilbys som en personvernfokusert søkemotor, men i realiteten kategoriseres det som et potensielt uønsket program.

Mange brukere finner ikke ut hvordan de kan fjerne Search Encrypt fra Google Chrome ettersom det er programmert til å endre innstillingene på nytt så snart brukeren prøver å tilbakestille dem. Merk at det finnes flere andre versjoner av denne nettleserkapreren. Virusene Searchencrypt.navigateto.net og Searchencrypt.com kan også infisere systemet ditt.

Søkeresultatene som leveres av Search Encrypt og de andre programvariantene inneholder sponsede annonser. Normalt promoterer disse affilierte nettsider eller produkter som hjelper utviklerne med å generere pay per click-inntekt. Merk at påtrengende annonser ikke bare er irriterende, men de kan også være ondsinnede.

Ifølge bruksvilkårene, tar ikke appen ansvar for innholdet i annonsene som promoteres:

Search Encrypt has no control over, and assumes no responsibility for the content, privacy policies, practices or availability of any third party sites or resources or the products, services or other materials on or available from such sites or resources.

Dette betyr at det også kan vise potensielt skadelige annonser, som kan omdirigere deg enten til tvilsomme nettsider, eller utløse automatisk installasjon av malware. Derfor foreslår vi at du eliminerer Search Encrypt snarest mulig. For å gjøre dette kan du bruke veiledningen nedenfor, eller kjøre et komplett systemskann med antivirus-programmet ditt.

Distribusjonsteknikker som brukes for å spre ondsinnede utvidelser

Denne nettleserkapreren kan lastes ned manuelt fra Chrome Web Store. Brukere rapporterer imidlertid om at dette potensielt uønskede programmet også klarer å snike seg inn i systemet uten din tillatelse. Dette skjer når du laster ned gratisprogrammer fra nettet.

Normalt velger brukere Quick eller Recommended installasjon av gratisprogrammer, og hopper over mange steg i prosessen. Dette er grunnen til at brukeren ikke oppdager nettleserkapreren som kommer pakket sammen med freeware-programmet. Teamet hos NoVirus.uk anbefaler at du velger installasjonsalternativene Advanced eller Custom.

Potensielt uønskede programmer dukker opp som forhåndsvalgte avkryssinger under nedlastings-/installasjonsprosessen. Hvis du ønsker å beskytte systemet ditt, må du fjerne avkryssingene og dobbeltsjekke datamaskinen din med et pålitelig antispyware-program.

Bli kvitt Search Encrypt på Mac og Windows

Search Encrypt-viruset er ikke i stand til å forårsake skade på datamaskinen din, men det kan gjøre systemet mer sårbart og øke risikoen for infiltrering av malware. Merk at det finnes ekstrakomponenter som støtter aktivitetene til dette programmet, som skjuler seg under ulike navn på systemet. Det kan være vanskelig å avinstallere disse. Derfor anbefaler vi automatisk eliminering av viruset.

Du trenger ikke å bekymre deg for fjerning av Search Encrypt fra Mac eller Windows, da et antivirus-verktøy fra listen nedenfor gjør jobben for deg. Merk at du kan bruke et annet sikkerhetsprogram etter eget ønske, så lenge det er pålitelig og kraftig nok til å ta seg av potensielt uønskede programmer.

Vi har laget en veiledning for manuell fjerning av Search Encrypt. Denne er tilgjengelig nederst i artikkelen, sammen med en veiledning for tilbakestilling av nettleseren din til de opprinnelige innstillingene. Hvis du følger instruksjonene nøye, vil du bli kvitt nettleserkapreren på systemet ditt.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Search Encrypt skjermbilde
Search Encrypt skjermbildeSearch Encrypt skjermbilde
Search Encrypt skjermbilde

Manuell Search Encrypt fjerningsguide:

Fjern Search Encrypt fra Windows systemer

Hvis du har oppdaget kapreren i Windows, kan du følge instruksjonene nedenfor for å fjerne dette potensielt uønskede programmet.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Search Encrypt og relaterte programmer
  Så, se etter Search Encrypt eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Search Encrypt fra Mac OS X system

For å rense Mac-en din bør du fjerne alle mistenkelige oppføringer som kan være tilknyttet nettleserkapreren.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Search Encrypt eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Search Encrypt fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Search Encrypt og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Search Encrypt, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Search Encrypt fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Search Encrypt være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Search Encrypt fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Search Encrypt og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Search Encrypt. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Search Encrypt fra Google Chrome

Du kan fikse Chrome ved å avinstallere utvidelsen Search Encrypt. I tillegg bør du søke etter andre mistenkelige oppføringer som kan forstyrre nettleseropplevelsen din, og fjerne disse også. Deretter bør du tilbakestille nettleseren din for å fullføre prosessen.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Search Encrypt og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Search Encrypt. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Search Encrypt fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Search Encrypt eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Search Encrypt slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Search Encrypt registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk