Alvorlighetsgrad:  
  (11/100)

Fjern Search.anysearch.net-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer Jan 2021

av Alice Woods - - | Type: Nettleserkaprer

Anysearch-virus – en nettleserkaprer som presenterer seg som et nyttig Mac-tillegg

Search.anysearch.net-virus

Anysearch-viruset er en nettleserkaprer som rettes mot Mac-systemer. Så snart det er installert legger det til Any Search Manager til programmappen. Det kan også legge til en utvidelse med samme navn i alle nettleserne dine. Selv om det ser ut til at det er nært tilknyttet Yahoo, må du ikke la deg lure.

Anysearch ser ut som et vanlig søkeprogram. Selv om det ikke ser ut som om det utgjør en risiko ovenfor Mac-en din, foreslår vi at du leser hva vi mener om programmet. Først og fremst må vi si at dette Mac-tillegget anses for å være en nettleserkaprer som tar over nettleseren din og som begynner å omdirigere deg til tredjeparts nettsider.

Søkemotoren som promoteres av Anysearch Manager er identisk med:

Hovedformålet til alle disse programmene er å kapre Mac-systemer for å få muligheten til å vise brukere sponset innhold. Deretter omdirigeres de til forhåndsbestemte nettsider for å øke nettrafikken eller klikkinntekten deres.

For å gjøre dette endrer malware-programmet noen av endringene i offerets nettleser. Først og fremst angis hxxp://search.anysearch.net/ eller hxxp://search.anysearchmanager.com/ som standard startside og søkemotor i nettleseren – uansett om det er snakk om Chrome, Safari eller andre nettlesere.

Brukeren opplever dermed omdirigeringer til den forhåndsbestemte nettsiden, og blir tvunget til å bruke søkemotoren Anysearch uten å ha ønske om dette. Ved forsøk på å endre disse innstillingene, kan du oppdage at dette alternativet er deaktivert. Etter å ha startet datamaskinen på nytt kan du finne dette PUP-et i Chrome, Safari og andre nettlesere.

Det verste med all Any Search-aktivitet er sponsede søkeresultater. Vær oppmerksom på at disse resultatene er fulle av annonser, intext-lenker, bannerannonser og annet innhold. Noen sikkerhetseksperter antyder at de er noe endret for å kunne tilby målrettede annonser til brukeren.

I personvernerklæringen til Any Search hevdes det at programmet ikke er:

responsible for any third party advertisements, offers, statements, information, claims, promotion, surveys, questionnaires, free trials, memberships, subscriptions, etc.

Ved å klikke på annonser forårsaket av malware eller ved interaksjon med innholdet som tilbys foregår dermed på egen risiko. Utvikleren av dette søkeverktøyet bryr seg neppe om hvilke parter som promoteres – så lenge de betaler for det. For å unngå denne risikoen anbefaler vi på det sterkeste at du avinstallerer Anysearch fra Mac-en din.

Search.anysearch.net nettleserkaprerFor å fjerne Search.anysearch.net-viruset, må du finne synderen i Mac-systemet ditt. I dette tilfellet må du fjerne Any Search Manager, og muligens noen nettleserkaprere.

Vi mener dessuten at du ikke trenger å plages med denne nettleserkapreren, spesielt ettersom det finnes hundrevis av mer pålitelige søkemotorer på nettet. Hvis denne kapreren omdirigerer deg til en malware-infisert nettside, kan du bli infisert med en mer alvorlig nettrussel, dvs. en trojansk hest, et falskt optimeringsprogram eller lignende.

Hvis du trenger å bli kvitt Anysearch på en rask og enkel måte kan du bruke ReimageIntego. Dette programmet hjelper deg også med å reversere eventuelle systemendringer foretatt av dette PUP-et.

Distribuering av nettleserkaprere

Nettleserkaprere plasseres i spyware-kategorien på grunn av deres evne til å spore brukerens aktiviteter på nettet. Slike programmer distribueres normalt via bundling. Dette er en veldig effektiv, men irriterende teknikk som tvinger uoppmerksomme PC-brukere til å installere ekstraprogrammer uten at de er klar over det.

Hvis du ikke ønsker å bli lurt til å installere unødvendige programmer på PC-en din, må du sørge for å fjerne dem før du klikker på “Installer”-knappen. Alt du trenger å gjøre for å få muligheten til dette er å velge avansert eller tilpasset installasjon, og deretter velge bort alle tilleggsprogrammer du blir presentert for.

I motsetning til hva mange tror, bør du ikke stole på standard eller grunnleggende installasjon. Disse inneholder vilkår som gagner programvareutviklerne, men ikke brukeren. Normalt inneholder disse utsagn som gir offerets tillatelse til å legge til unødvendige programmer på systemet.

Bli kvitt Any Search fra Mac

Hvis Mac-en din oppfører seg mistenkelig og du opplever kontinuerlige omdirigeringer til tvilsomme nettsider, bør du fjerne Any Search via kontrollpanelet og tilbakestille nettleserne dine (Chrome, Mozilla, Safari osv.). Som du sikkert allerede har skjønt, er ikke dette programmet i stand til å øke kvaliteten på nettleseropplevelsen din.

Du kan også rense systemet med et antispyware- eller antimalware-program som er kompatibelt med Mac. Alle programmer du kan bruke er nevnt nedenfor. Du kan også se instruksjonene for fjerning av Any Search nedenfor, og teste ferdighetene dine i fjerning av spyware.

Hvis du lykkes, vil ikke nettleserkapreren plage deg mer. Sørg bare for at du er forsiktig når du surfer på nettet, og aldri godta installasjon av mistenkelige apper eller nettleserutvidelser på systemet!

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Search.anysearch.net fjerningsguide for virus:

Fjern Search.anysearch.net fra Mac OS X system

For å fjerne omdirigeringsviruset Search.anysearch.net fra Mac, går du til Programmer der du fjerner oppføringen kalt Any Search Manager.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Search.anysearch.net eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Search.anysearch.net fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Search.anysearch.net og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Search.anysearch.net, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Search.anysearch.net-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Search.anysearch.net være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Search.anysearch.net fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Search.anysearch.net og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Search.anysearch.net. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Search.anysearch.net fra Google Chrome

Se etter Any Search-komponenter i Chrome og slett dem øyeblikkelig.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Search.anysearch.net og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Search.anysearch.net. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Search.anysearch.net fra Safari

For å fikse Safari slik at du ikke opplever Search.anysearch.net omdirigeringer, må du slette alle utvidelser tilknyttet Any Search-viruset.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Search.anysearch.net eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Search.anysearch.net slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Search.anysearch.net registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk